۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۲۷
کد خبر: 82102376
T T
۰ نفر
تدارك گسترده براي تأمين كالاهاي اساسي در ماه رمضان

تهران- ايرنا- موضوع مديريت و تامين كالاهاي اساسي درماه مبارك رمضان دستمايه گزارش اقتصادي امروز روزنامه ايران قرار گرفته كه در آن مي خوانيم:اكنون كه در آستانه ماه مبارك رمضان هستيم برخي مسئولان تأمين و توليد كالا مي‌گويند كه هيچ كمبودي در بازار ماه رمضان وجود ندارد و با پر بودن ذخاير در انبارها دليلي ندارد قيمت‌ها افزايش يابد.

«سهيلا يادگاري» طي گزارشي در روزنامه ايران مي افزايد:‌ شب عيد و ماه مبارك رمضان بيشترين تقاضاي كالا را در بازار دارد به همين دليل دولت براي كنترل و نظارت دربازار دراين دومقطع زماني برنامه ريزي مي‌كند اما نمي‌توان نقش دلالان،سودجويان و واسطه‌ها را ناديده گرفت كه باعث افزايش غير منطقي قيمت‌ ها در بازار مي‌شود اكنون كه در آستانه ماه مبارك رمضان هستيم برخي مسئولان تأمين و توليد كالا مي‌گويند هيچ كمبودي در بازار ماه رمضان وجود ندارد و با پر بودن ذخاير در انبارها دليلي ندارد قيمت‌ها افزايش يابد.
ثبات قيمتي در بازار
علي فاضلي رئيس اتاق اصناف در خصوص تأمين كالا و نظارت بر قيمت‌ها در ماه رمضان اظهار كرد: تمام كالاهاي پرتقاضا در اين ماه تأمين شده و هيچ مشكلي از اين نظر در بازار وجود ندارد و در اغلب كالاها انباشت در انبارها داريم. از نظر كنترل و قيمت گذاري نيز نظارت‌ها آغاز شده است.
وي با اشاره به برخي اقلام پرمصرف در اين ماه گفت: در جلسه ستاد تنظيم بازار روز گذشته قيمت انواع زولبيا و باميه درجه يك كيلويي 11 هزار تومان و درجه 2 كيلويي 10 هزار و 500 تومان تصويب و ابلاغ شد.
وي با اشاره به قيمت خرما در بازار به عنوان يكي ديگر از كالاهاي پر تقاضا در ماه رمضان گفت: از يك ماه گذشته بحث افزايش قيمت خرما در بازار مطرح بوده و قيمت آن افزايش يافته است اين در حالي است كه هيچ كمبودي از نظر تأمين خرما در بازار وجود ندارد و نرخ خرما نرخي تثبيت شده است. فاضلي خاطرنشان كرد: در ايام پر تقاضا بحث اصلي تأمين كالا است كه در حال حاضر دركالاهاي اساسي با تأمين و انباشت در انبار مواجه هستيم و در بازارها نيز ثبات قيمتي داريم و نرخ برنج و گوشت نيز نرخي تثبيت شده است.
وي با تأكيد بر اينكه مشكلي در تأمين و توزيع مرغ و گوشت، روغن، برنج و ديگر كالاها نداريم افزود: هم اكنون دلال‌ها در بازار به دنبال ايجاد جو رواني هستند كه با نظارت دستگاه‌هاي مربوط و بازرسي مداوم اتاق اصناف و نيروهاي طرح تشديد نظارت تلاش مي‌كنيم جو رواني بر بازارغالب نشود.
فاضلي گفت: كميته اي 6 نفره متشكل از اتاق اصناف، سازمان حمايت از توليد كننده، سازمان‌هاي صنعت، معدن و تجارت، تعزيرات حكومتي و بهداشت كنترل بازار ماه رمضان از نظر تأمين، قيمت و بهداشت را مدام رصد مي كند.
وي در خصوص برگزار نشدن نمايشگاه‌هاي ضيافت نيز گفت: در سال‌هاي قبل چون در تأمين برخي اقلام مشكل وجود داشت و ثبات قيمتي در بازار نداشتيم و قيمت‌ها روزانه تغيير مي‌كرد نمايشگا‌هاي ضيافت يا فروش فوق العاده در اين ايام برگزار مي‌شد اما اكنون كه هيچ مشكلي در تأمين كالا نداريم و ثبات قيمتي بر بازار حاكم است نياز به برگزاري چنين نمايشگاه‌هايي نيست.
حداكثر قيمت خرما كيلويي 5 هزار تومان
ابوالقاسم حسن‌پور مديركل ميوه‌هاي گرمسيري و نيمه‌گرمسيري وزارت جهاد كشاورزي با اشاره با خبرهايي كه در روزهاي اخير در مورد افزايش قيمت خرما منتشر مي‌شود گفت: توليد خرما در سال گذشته يك ميليون و 50 هزار تن بود كه 170 هزار تن آن صادر شده است و بر اساس برآورد ما اكنون حدود 100 هزار تن خرما در انبارها و سردخانه‌ها ذخيره است كه اين مقدار تا آغاز زمان برداشت امسال براي تأمين بازار داخلي كافي است.
وي افزود: مسئولان نظارتي و تنظيم بازار نبايد اجازه دهند قيمت اين كالا افزايش داشته باشد و ما اعتقاد داريم هيچ دليلي براي افزايش قيمت خرما در حال حاضر وجو ندارد.
حسن پور افزود: قيمت خرماي خريداري شده از توليد كنندگان در فصل برداشت به طور متوسط كيلويي 3 هزار تومان بود كه حداكثر قيمت آن در بازار در حال حاضر بايد 5 هزار تومان باشد و عرضه بيشتر از اين قيمت گرانفروشي است.
عليرضا ولي مديرعامل شركت پشتيباني دام نيز با اشاره به تأمين مرغ و گوشت ماه رمضان نيز در گفت و گو با «ايران» گفت: وضعيت بازار از نظر توليد و تأمين گوشت بسيار خوب است و تا كنون 60 هزار تن مرغ و 3 هزار تن گوشت براي بازار ماه مبارك رمضان در استان‌ها توزيع شده است. وي با تأكيد بر اينكه در ايام ضيافت مشكلي در تأمين گوشت و مرغ نداريم افزود: در همه استان‌ها مرغ گرم و گوشت گرم توزيع شده و گزارشي از كمبود نداريم و مرغ سرد منجمد نيز براي توزيع در سراسر كشور در ماه رمضان آماده است.
وي گفت: بر اساس قيمت مصوب ستاد تنظيم بازار قيمت هر كيلو گوشت مرغ گرم 6500 تا 7 هزار تومان تعيين شده است و قيمت آن نبايد بيشتر از 7 هزار تومان باشد همچنين قيمت مرغ منجمد در فروشگاه ها كيلويي 4 هزار و500 تا 5 هزار تومان تعيين شده است.
وي گفت: قيمت گوشت گرم با توجه به ميزان تقاضا در بازار تعيين مي‌شود و قيمت گوشت منجمد نيز هر كيلو 18 هزار تومان است.
وي گفت: گرانفروشي گوشت توسط دستگاه‌هاي نظارتي كه زير مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند كنترل مي‌شود.
همچنين محمدرضا ملاصالحي مديركل مركز اصلاح‌نژاد دام وزارت جهاد كشاورزي گفت:توليد مرغ و گوشت قرمز مناسب است و به دليل وفور محصول و كافي بودن ذخاير، هيچ نگراني براي تنظيم بازار اين محصولات در ماه رمضان وجود ندارد.
وي افزود: با توجه به وضعيت كنوني بازار، نگراني بابت افزايش قيمت اين محصولات وجود ندارد و آمادگي كامل براي تنظيم بازار محصولات پروتئيني در ماه مبارك رمضان وجود دارد.
منبع :‌روزنامه ايران
زمان انتشار: 17 خرداد 95
1647
۰ نفر