به گزارش ايرنا، دكتر محمدحسين برادران روز دوشنبه در آستانه فرارسيدن ماه مبارك رمضان و 25 خرداد، روز جهاني اهدا كنندگان خون در جمع خبرنگاران با اشاره به رشد 10.5 درصدي اهداي خون نسبت به سال گذشته، افزود: سهم اهداي خون زنان استان 11.5 درصد طي اين مدت افزايش يافته كه اين مهم بيانگر تاثير اقدام هاي فرهنگ سازانه سازمان با همكاري رسانه هاي استان بود كه در سال گذشته صورت گرفت.
وي گروه سني 25 تا 35 سال را بيشترين اهدا كنندگان خون در استان قزوين اعلام و يادآور شد: سياست سازمان انتقال خون كشور حركت به سمت اهداي مستمر خون بوده كه تاكنون توانسته ايم شاخص اهداي مستمر خون را به 50 درصد رسانده و اين در حالي است كه هدف ما رسيدن به مرز 90 درصدي است.
وي در ادامه با اشاره به ساعت كاري انتقال خون قزوين در ماه مبارك رمضان، افزود: در اين مدت پايگاه انتقال خون در قزوين از ساعت 8و 30 تا 13 و عصرها از ساعت 20 تا 30 دقيقه بامداد و در پايگاه تاكستان نيز از ساعت 8 تا 12 و 30 دقيقه آماده خون گيري از اهدا كنندگان هستند.
برادران اضافه كرد: در شب هاي قدر نيز با توجه به ازدحام مراجعان براي اهداي خون، هر دو پايگاه قزوين و تاكستان از ساعت 19 تا 3بامداد آماده خدمت رساني به روزه داران خواهند بود.
به گفته وي، مردم مي توانند در اين ماه مبارك نذورات خود را با اهداي خون به انجام رسانده تا علاوه بر كمك به تامين خون در بيمارستان ها، دعاي خير بيماران را نيز بدرقه راه خود كنند.
مديركل انتقال خون استان قزوين با اشاره به كمبود مراجعه براي اهداي خون در نيمه نخست ماه مبارك رمضان، از مردم خواست با مراجعه تدريجي خود استان را در شرايط كمبود خون قرار ندهند.
اين مسئول يادآور شد: اهدا كنندگان مستمر خون از خون سالم تري برخوردار بوده زيرا كه با قوانين سازمان انتقال خون و اعمالي كه در اين راه مخاطره ساز است آشنايي داشته و در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي نيز الگو هستند.
مديركل انتقال خون استان قزوين در ادامه با اشاره به برنامه ريزي در جهت راه اندازي سامانه سيار انتقال خون از سال گذشته، گفت: باتوجه به نبودن پايگاه هاي خون گيري در برخي از شهرستان هاي استان و مطالبات مردم، پيشنهاد تشكيل چنين سامانه اي به استانداري قزوين مطرح و قرار شد اعتبار مورد نياز براي تجهيزات اين سامانه توسط مديريت بحران استانداري تامين شود.
وي، اعتبار مورد نياز براي اين سامانه را 10 ميليارد ريال اعلام و افزود: پنج ميليارد ريال اعتبار مورد نياز اين طرح از طريق ستاد انتقال خون كشور تامين شده و در صورت تامين مابقي آن جهت تجهيزات از سوي مديريت بحران استانداري، سامانه راه اندازي خواهد شد.
اين مسئول ادامه داد: سامانه در صورت تامين اعتبار مورد نياز در سال جاري، به صورت دوره اي هر ماه در يكي از شهرستان هاي استان مستقر شده تا علاوه بر تامين خون مورد نياز بيماران، در مواقع بحراني نيز به بيماران ياري برساند.
به گفته وي، راه اندازي اين سامانه نقش موثري در ترويج فرهنگ اهداي خون و بهره مندي ساير شهرستان هاي استان از خدمات سازمان انتقال خون خواهد داشت.
مديركل انتقال خون استان قزوين، انحصاري بودن تامين خون و فرآورده هاي آن، افزايش روز افزون مصرف فرآورده هاي مشتق از پلاسما ، تامين خون و فرآورده هاي خوني براي ساير استان هاي كشور در مواقع اضطراري و نيز هزينه بالاي استحصال خون به ازاي هر كيسه
يك ميليون و 600 هزار ريال را از جمله ضرورت هاي مورد توجه سازمان انتقال خون دانست.
برادران ادامه داد: مهم ترين و اصلي ترين ماموريت سازمان انتقال خون، تامين خون و فرآورده هاي خوني سالم است كه به صورت انحصاري توسط اين سازمان انجام مي شود.
وي ادامه داد: افراد نيازمند به خون و فرآورده هاي خوني، بيماراني هستند كه در پايين ترين سطح از لحاظ سيستم ايمني بدن قرار داشته و از اين رو بايد نهايت حساسيت را نسبت به سلامت خون اهدايي آنان اعمال و اهداكنندگان نيز به منظور سلامت كامل خون، صادقانه مسايل پزشكي و سوابق بيماري خود را هنگام معاينات پزشكي و مصاحبه به انتقال خون اعلام كنند.
برادران از اهداكنندگان خون به عنوان سرمايه هاي اجتماعي ياد و افزود: اين گروه به خصوص اهدا كنندگان مستمر، در محيط زندگي اجتماعي و شغلي خود نيز در سلامت كامل به سر برده و الگويي مناسب در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي محسوب مي شوند.
وي اضافه كرد: اگر بتوانيم فرهنگ اهداي خون در جامعه را ترويج كنيم، گام موثري در جهت ارتقاي سلامت اجتماعي و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي خواهيم برداشت.
برادران ادامه داد: از نظر تعداد اهداكنندگان خون نيز شاخص استاندارد كشور 27 اهداگر به ازاي هر يك هزار جمعيت است اين رقم در استان قزوين هر 25 نفر به ازاي هر يك هزار جمعيت است.
مديركل انتقال خون استان قزوين با اشاره به برنامه هاي روز جهاني اهدا كنندگان خون، از برگزاري مسابقه خاطره نويسي اهداي خون خبر داد و افزود: اهدا كنندگان و بيماران دريافت كننده خون مي توانند خاطرات خود در اين زمينه را تا 25 خردادماه به اداره كل انتقال خون استان ارسال تا به نفرات برگزيده جوايزي اهدا شود.
داشتن حداقل 18 و حداكثر 60 سال سن (در صورت اهداي مستمر 65 سال)، داشتن حداقل وزن 50 كيلوگرم و همراه داشتن كارت شناسايي عكس دار از جمله شرايط اهداي خون است.
7388/8054
قزوين - ايرنا - مديركل انتقال خون استان قزوين با اشاره به اينكه هر فرد اهدا كننده خون سالم مي تواند جان سه بيمار نيازمند به خون را نجات دهد، گفت: در دو ماه نخست امسال از هشت هزار داوطلب مراجعه كننده به پايگاه هاي قزوين، شش هزار نفر موفق به اهداي خون خود شدند.