به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در مراسم یازدهمین دوره اعطای جایزه ملی محیط زیست افزود: هنگامی می توان توسعه را به صورت جدی دنبال كرد كه در راس آن مسائل و بحران های محیط زیست قرار بگیرد . باید نگاهمان را نسبت به محیط زیست اصلاح كنیم . ما قدم های نخست برای توسعه برمی داریم و تا رسیدن به نقطه توسعه یافتگی فاصله زیادی داریم . خوب است كه از همین ابتدای حركت ،اصلاحاتی نسبت به معرفت و شناختمان با طبیعت و محیط زیست داشته باشیم.
جهانگیری ادامه داد: امروز دیگر روشن شده است كه پیشاپیش همه مشكلاتی كه كشور ما و كشورها با آن روبرو هستند مساله بحران های زیست محیطی است كه اگر به صورت جدی به مسائل زیست محیطی توجه نشود كشور با مسائل پیچیده ای در آینده روبه رو خواهد شد.
وی گفت: مساله زیست محیطی دیگر یك مساله زینتی و مساله ای كه از سر بی دردی بخواهیم به آن بپردازیم نیست بلكه درد جامعه است و در متن زندگی مردم قرار گرفته است . به همین دلیل جزو نخستین اولویت های كشور است و اگر از آن غفلت كنیم نه تنها به این مساله آسیب می رسد بلكه به همه مسائل جامعه هم از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هم در معرض خطر قرار می گیرد. مساله محیط زیست یك موضوع جدی است كه هم كمیت و هم كیفیت زندگی انسان به آن وصل شده است.
وی با بیان این كه كره زمین به عنوان مهمترین سرمایه ارزشمند طبیعی است، گفت: بشر با مشكلات جدی روبرو شده و در معرض آسیب های زیادی قرار گرفته است. آسیب هایی كه ثمره عدم توجه به مسایل زیست محیطی و توسعه یك جانبه بوده است.
جهانگیری افزود: اگر به بی اخلاقی كه نسبت به طبیعت شكل گرفته و نتیجه آن شرایط فعلی است كه همه از یك تهدید هولناكی پیرامون زمین و آینده بشر صحبت می كنند، دقت نشود، مهمترین مركز زیست بشر دچار آسیب خواهد شود.
وی ادامه داد: جامعه جهانی، دولت ها و ملت ها همه به این موضوع مهم پی برده اند و این احساس خطر را درك كرده اند و دنبال این هستند كه تا فرصت باقی است گام های بلندی بردارند و در همین راستا هم مصوبات زیادی در سطح بین المللی تصویب شده است.
معاون اول رییس جمهوری به برنامه های زیست محیطی كه برای سال 2030 و توافق اخیر كه در پاریس مورد توافق كشورهای جهان قرار گرفت، اشاره كرد و گفت: در این توافق نامه ها كه در سازمان بین الملل امضا شد، كشورها برای تغییر اقلیم توافق كردند و جمهوری اسلامی هم پای این توافقنامه ها را امضا كرده است.
جهانگیری ادامه داد: ما در این توافق نامه ها متعهد شدیم كه در كشورمان گام هایی در جهت اصلاحات مورد نیاز زیست محیطی برداریم و علاوه بر آن نیز در ایران سیاست های 15 گانه سیاست های كلی محیط زیست توسط رهبری ابلاغ شده است.
وی اضافه كرد: در واقع این سیاست ها جهت گیری كلیه دستگاه های كشور اعم از دولت، بخش خصوصی و مردم در ارتباط با مسایل محیط زیست را روشن كرده است و دولت هم اراده جدی بر این موضوع دارد كه حتما مسایل محیط زیست در سرلوحه كارش قرار بگیرد.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه رییس جمهوری مكرر از دولت به عنوان دولت محیط زیست نام برده است، یادآور شد: اولین مصوبه دولت یازدهم در ارتباط با دریاچه ارومیه بوده است و بعد از آن ما در بدترین شرایط كمبود منابع آب و خشكسالی، مصوباتی كه داشتیم حقابه محیط زیست را به رسمیت شناختیم.
جهانگیری تاكید كرد: این جریان كه در دولت، در ملت و سازمان ها شكل گرفته به قوت و قدرت پیش برود و این جریان هم در سطح جهانی است و هم در داخل كشور و این موجی كه انجام گرفته با ملاحظاتی كه در پیرامونش باید داشته باشیم استمرار داشته باشد.
وی ادامه داد: عمده مشاركت دراین موج، مشاركت مردم است یعنی جایی كه مردم و سازمان های مردم نهاد به صحنه بیایند مطالبه گر شوند، دولت ها را وادار می كنند كه در این مسیر قرار بگیرند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: موضوع احترام به طبیعت و محیط زیست یك موضوعی است كه نباید در بین گروه های مرجع، صاحب نظر و نفوذ در جامعه و افكار عمومی مثل هنرمندان ، ورزشكاران، دانشگاهیان، محققان و رسانه ها و مراكزی كه می توانند در حركت وادار كردن افكار عمومی سهیم باشند، نادیده گرفته شود.
وی در ادامه به اقتصاد كشور اشاره كرد و گفت: ما در كشوری قرار گرفته ایم كه موضوع مهم آن اقتصاد، به حركت درآوردن تولید و راه انداختن سرمایه گذاری است.
جهانگیری با بیان این كه ارقامی كه از تعداد بیكارانمان در كشور گفته می شود آمار و ارقام قابل توجهی است، افزود: نسل جوان برای هر كشوری یك فرصت است و خیلی كشورها تلاش می كنند كه بتوانند جوانان را از كشورهای دیگر جذب كنند چرا كه جوان تولید كننده ثروت است.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه جامعه جوان ایران یك فرصت بسیار مناسبی در اختیار كشور است، ادامه داد: دغدغه همه ما بیكاری جوانان است كه چگونه باید برای آنها شغل ایجاد كنیم چرا كه اگر از این فرصت خوب استفاده نشود باید درباره تهدیداتی كه از ناحیه جوانان برای كشور وجود دارد به آن اشاره كنیم.
جهانگیری گفت: رفاه مردم یك اصل مهمی است. باید به رفاه مردمان توجه كنیم. باید درآمد سرانه مردم ایران بالا برود. مردم ایران با این شرایطی كه كشورشان دارد، انتظار دارند كه از درآمد و زندگی خوبی برخوردار باشند.
وی اضافه كرد: ایران در منطقه ای قرار گرفته است كه رقبای جدی در اقتصاد دارد. ما نباید از رقبای اصلی خودمان از نظر اقتصادی در منطقه عقب بیفتیم چرا كه اقتصاد یكی از مولفه های اصلی اقتدار ملی كشور است و به هر میزان اقتصاد ایران نسبت به رقبایش ضعیف شود یعنی اقتدار ایران به سوی ضعیف شدن می رود.
معاون اول رییس جمهوری راه برون رفت از چالش های اقتصادی را سرمایه گذاری دانست و گفت: لازمه این كار آن است كه كارآفرین و سرمایه گذار در كنار هم قرار بگیرند.
جهانگیری با تاكید بر این كه نباید به بهانه مسایل زیست محیطی، بخش های دولتی و خصوصی از صحنه خارج شوند، افزود: لازم است برای سرمایه گذاری، مسایل محیط زیست مورد توجه قرار گیرد و در دولت هم تصویب كردیم كه هیچ طرح بزرگی در كشور اجرا نشود مگر این كه پیوست زیست محیطی داشته باشد.
وی ادامه داد: امیدوارم كه دولت بتواند برنامه جامعی در تولید، سرمایه گذاری و رعایت مسایل زیست محیطی به اجرا درآورد و از خطوط قرمز اصلی كشور یعنی مساله آب، فرسایش خاك و هوا به صورت جدی حفاظت كند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینكه امروز در كشور با پدیده های جدی زیست محیطی نظیر ریزگردها روبرو هستیم، گفت: دو سال قبل كارگروهی در دولت به ریاست وزیر كشور و با حضور دستگاه های مربوطه برای مقابله با ریزگردها تشكیل شد تا آن بخش از مشكلات را كه منشاء داخلی دارد، رسیدگی و حل و فصل كنند.
جهانگیری افزود: در این زمینه اقداماتی نظیر جنگل كاری و بیابان زدایی در دستور كار قرار دارد و این موضوع در قالب طرح های مرتبط با اقتصاد مقاومتی دنبال می شود و حتی از توان بسیج نیز در این راه استفاده شده است.
وی یادآور شد: البته منشاء بیشتر ریزگردها كشورهایی هستند كه دچار پدیده شوم داعش شده اند ولی با این حال با كشور عراق مذاكرات جدی صورت گرفته و توافقاتی در جهت مقابله با ریزگردها منعقد شده است.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار امیدواری كرد با برنامه زمانبندی و عزم جدی دولت بتوانیم مشكل ریزگردها و آلودگی هوای كلان شهرها و بخصوص تهران را حل كنیم.
سیام**1058**9132**1553**1429
تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری توسعه را بدون پرداختن به مسائل زیست محیطی امكان پذیر ندانست و گفت: محیط زیست مساله ای نیست كه بخواهیم از سر بی دردی به آن بپردازیم؛ این مساله، درد جامعه و از نخستین اولویت های كشور است.