به گزارش ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، محققان دريافتند با اين روش مي توان برهم كنش نانوذرات حامل دارو را به بافت هدف با دقت بالا مورد مطالعه قرار داد.
درمان يك بيماري بدون اين كه اثر منفي روي ديگر بخشهاي بدن داشته باشد، از اهداف استفاده از فناوري نانوذرات است، اما رسيدن به اين هدف كار سادهاي نيست. يكي از موانع در اين مسير آن است كه محققان بايد زمان زيادي صرف كنند تا ببينند كه نانوذرات چگونه در بدن حركت كرده و در بخشهاي مختلف سير ميكند.
محققان اخيرا روشي ارائه كردند كه با استفاده از آن ميتوان بافتها و اندامها را شفاف كرد تا به راحتي حركت اين ذرات را رصد كرد.
نتايج اين پروژه در قالب مقالهاي در نشريه ACS Nano منتشر شدهاست.
دانشمندان در حال طراحي نانوذراتي هستند كه بتوانند تركيبات مورد نظر آنها را به محل بيماري منتقل كنند. اين نانوذرات ميتواند بدون اثرات منفي، سلولهاي سالم را از گزند تركيبات شيميايي مصون دارد. يكي از سدها در اين مسير، رگهاي خوني هستند كه ذرات از ميان ديواره آنها خارج ميشوند. در اين پروژه پژوهشگران درك بهتري از برهمكنش نانوذرات با ديواره سلول بدست آوردند. در حال حاضر روشهايي براي اين كار وجود دارد اما محققان به دنبال توسعه روشهايي هستند كه بتواند با كارايي بالاتر مسير حركت نانوذرات را درون بافت رصد كند.
اين گروه تحقيقاتي هيدروژل آكريل آميد را به درون يك بافت تزريق كردند و سپس آن بافت را از بدن موش زدودند. اين ژل تمامي اجزاء بافت را به يكديگر متصل ميكند به جز ليپيدها كه در واقع منشاء مات شدن بافت هستند.
ليپيدها را ميتوان به سادگي در آزمايشگاه شست و در نهايت بافتي شفاف باقي ميماند. با اين روش ميتوان نانوذرات را تا عمق يك ميليمتر مشاهده كرد كه 25 مرتبه عميقتر از روشهاي قبلي است.
براي اين كه بتوان درك بهتري از برهمكنش ميان نانوذرات با بافت يا تومور را بدست آورد، محققان اين امكان را دارند كه زيستحسگر به اين ساختار اضافه كنند.
علمي**1311**2017
تهران- ايرنا- محققان با تزريق نوعي هيدروژل به بافت يك موش و يك شستشوي ساده موفق شدند در محيط آزمايشگاهي اين بافت را شفاف كنند.