به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رياست جمهوري،محققان دانشگاه بن گوريون موفق به ساخت نانوپوششي شدند كه ميتواند مانع چسبيدن تركيبات زيستي به سطح شود. رشد باكتريها و جلبكها يكي از مشكلات اصلي سازندگان كشتي و سازههاي دريايي است.
براي ممانعت از رشد تركيبات زيستي بر روي سطح سازهها از مواد شيميايي خطرناك استفاده ميشود كه براي محيط زيست مشكلساز هستند. اين پوشش ميتواند به شكل زيستسازگارتري از سطوح محافظت كند. اين دستاورد ميتواند براي ايجاد سطوح ضدچسبندگي و استفاده در حوزههاي پزشكي و صنعتي مورد استفاده قرار گيرد.
براساس مقالهاي كه در نشريه Advanced Materials Interfaces منتشر شده است، اين ساختار از زيستمواد طبيعي ساخته شده و ميتواند موجب از بين رفتن تركيبات باكتري و جلبك روي سطح شود. بعد از غوطهور شدن سازه در آب، اين پوشش سطح را كاملاً از گزند اين مواد محافظت ميكند.
محققان اين پروژه معتقداند كه دستاورد آنها ميتواند نقش مهمي در حفاظت از محيط زيست داشته باشد و خطر رشد باكتري روي سطوح را به حداقل برساند. اين پتانسيل بالاي نانوپوشش موجب شده تا بتوان از آن براي حوزههاي مختلف استفاده كرد.
اين نانوپوشش ميتواند روي سطح ادوات پزشكي استفاده شده و مانع رشد باكتري روي سطح وسايل جراحي شود. با اين كار احتمال بروز عفونت به حداقل ميرسد. استفاده از اين پوششها در ادوات پزشكي مقاومت آنتي بيوتيكي و بيماريهاي مزمن را كاهش ميدهد و در نتيجه به بيمار براي تسريع درمان كمك ميكند.
يكي از اصليترين كاربردهاي اين نانوپوشش، حافظت از بدنه كشتيها و پلهاست كه سالانه ميتواند صرفهجويي اقتصادي زيادي براي صنعت داشته باشد.
علمي(1)**1023**1440
تهران-ايرنا-محققان آمريكايي با استفاده از زيست مواد موفق به توليد نانوپوششهايي شدند كه قادر به ممانعت از رشد باكتريها روي سطح است. اين نانوپوشش ميتواند در ساخت ادوات پزشكي و بدنه كشتيها مورد استفاده قرار گيرد.