ساژین در تفسیری برای تارنمای فارسی خبرگزاری روسی اسپوتنیك ادامه داد: بلافاصله پس از شانزدهم ژانویه یعنی روز منحصری در تاریخ معاصر ایران، روز آغاز اجرای ' توافق هسته ای'، روند لغو تحریم ها از ایران شروع شد. مبارزه برای بازار ایران وارد مرحله سرنوشت سازی شد و شركت های خارجی به سوی جمهوری اسلامی هجوم آوردند.
روسیه شریك قدیمی تجاری - اقتصادی ایران است كه نمی توانست در طرفی ایستاده و عقب بماند. فعالیت ساختارهای اجتماعی، خصوصی و دولتی كه مسئول پیشرفت ارتباطات اقتصادی هستند، بیشتر شده است.
در جلسه ماه مارس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در تهران، خاطرنشان شد كه تبادل تجاری بین دو كشور در سطح پایین غیرقابل قبولی قرار دارد یعنی دو میلیارد دلار در سال و در عین حال این شاخص بین ایران و چین 40 میلیارد دلار در سال است.
در این مورد به مانع تراشی هایی در راه توسعه ارتباطات اقتصادی - تجاری از جمله دشواری های بانكی و روادید، تعرفه های بالای گمركی و مشكلاتی در زمینه های هوایی اشاره شد و طی چند ماه گذشته موفق به آسان كردن برخی از این دشواری ها و همچنین كاهش تعرفه های گمركی شدند.
كار بزرگ در این جهت را سفارت ایران در مسكو به ریاست سفیر ایران برعهده گرفت. اكنون مساله به خطوط هوایی رسیده است.
روسیه و ایران یادداشت تفاهمی در باره آزادسازی خطوط هوایی بین دو كشور امضا كردند. این قرارداد توسعه جغرافیایی پروازها و افزایش تعداد شركت های هواپیمایی دو كشور را شامل می شود.
بدین ترتیب هر دو دولت می توانند تعداد نامحدود شركت های هواپیمایی خود را در مسیرهای مورد توافق مشخص كنند. ضمنا تعداد پروازها به 28 مورد در هفته می رسد و می توان با هرنوعی از هواپیما پرواز كرد.
تعداد خطوط ممكن است افزایش یابد. شركت های هواپیمایی روسی می توانند از هر شهر روسیه به تهران، مشهد، رشت و سه مقصد دیگر كه بعدا مشخص خواهد شد، پرواز كنند. پروازهای چارتر نیز مشخص شده اند. دو شركت هواپیمایی ایرانی ماهان ایر و قشم ایر پروازهای چارتر از تهران به سوچی خواهند داشت.
هم اكنون شركت هوایی ایرفلوت چهاربار در هفته به تهران پرواز می كند و از طرف ایران یك بار در هفته 'ایران ایر' و 'ماهان ایر' پرواز می كنند. شركت هواپیمایی ماهان ایر از بیست و نهم فوریه پروازهایش را به دو بار در هفته رسانده است.
همچنین برنامه ریزی شده است كه غیر از ایرفلوت، شركت هواپیمایی ' سیبیر' (به تهران از سنت پترزبورگ و مسكو) و 'شركت هوایی اورال' (فقط از مسكو) نیز به ایران پرواز كنند.
مساله مهم برای توسعه ارتباطات اقتصادی - تجاری ایران و روسیه، افتتاح خط هوایی استراخان - تهران است. مشخص است كه بین استان آستراخان و جمهوری اسلامی ایران و پیش از همه استان های شمالی این كشور ارتباطات طولانی مدتی در زمینه های تجاری - اقتصادی، فرهنگی - اجتماعی و آموزشی برقرار است. این همكاری حال به مرحله رشد ثابت برپایه سود متقابل می رسد.
سازمان دهی پروازهای منظم در آستراخان باعث می شود كه صادرات محصولات ایرانی به روسیه افزایش یافته و سهمیه این محصولات در بازار روسیه بیشتر شود. امكانات جدیدی نه تنها برای مسافران بلكه برای ارسال بار مهیا می شود. پیش از همه صحبت در خصوص كالاهای فاسد شدنی است یعنی گل ها، سبزیجات و میوه های تازه.
اكنون دو پرواز در هفته به این منظور و با امكان افزایش تدریجی تعداد آنها در آینده برنامه ریزی شده است. حمل ونقل را شركت هواپیمایی 'تابان ایر'برعهده می گیرد. اكنون كارفرمایان از ایران می توانند بارهای خود را با كشتی به بنادر روسیه فرستاده و خودشان با هواپیما به آستراخان بروند.
در آینده خطوط هوایی برای هواپیماهای باری از جیرفت (استان كرمان) ومناطق شمالی استان خوزستان به مسكو و آستراخان با هدف ارسال میوه و سبزی برنامه ریزی شده است.
لحظه مهم در مساله تسریع توسعه ارتباطات ایران و روسیه، توافقی بود كه بین دولت روسیه و ایران برای تسهیل روادید اقشار خاص دو طرف در تاریخ ششم فوریه اجرایی شد. تجار، دانشمندان، استادان و دانشجویان، توریست ها و نمایندگان سایر اقشار می توانند ویزا را بر اساس روند راحت تری دریافت كنند.
ایران به شهروندان روسیه در فرودگاه خود برای 30 روز ویزا می دهد. روس توریسم درخواست استفاده از مكانیزم دریافت ویزاهای گروهی سفرهای توریستی را به وزارت امور خارجه روسیه فرستاده است.
ایران به عنوان كشوری بی خطر و آینده دار برای اقامت توریست ها، برای توسعه توریسم گردشگری فرهنگی معرفی می شود. در محدوده كشورها 17 بنای میراث فرهنگی جهانی با ثبت یونسكو وجود دارد.
همچنین ایران امكاناتی برای ایجاد استراحتگاههای ساحلی دارد. از جمله جزیره كیش در خلیج فارس كه محدوده تفریحی دریایی مشهوری است. هم اكنون بر مساله سازماندهی برنامه های پروازی به ایران كار می شود و شركت های توریستی قصد دارند چهار خط هوایی از كیش به مسكو راه اندازی كنند. ایران به واسطه ترافیك هوایی شدیدش در سال یك تا دو میلیون توریست روس را جذب خواهد كرد.
تعداد توریست های ایرانی كه در سال 2015 به روسیه آمده اند، در مقایسه با دوره مشابه در سال 2014 دو برابر رشد داشته است.
یونس تیمورخانلی صاحب و مدیر كل هتل 'گلوتسیا' سن پترزبورگ شمار توریست های ایرانی را بیش از اندازه می داند.
بر اساس ارزیابی های وی، سن پترزبورگ 5 تا 6 میلیون ایرانی را كه هر ساله به خارج سفر می كنند، پذیرا خواهد بود.
بطور موازی روس توریسم برنامه Halal Friendly را مطرح كرده است كه مسلمانان توریست را به روسیه جذب می كند. در چارچوب برنامه ها سیستم صدور گواهینامه داوطلبانه خدمات سازمان های گردشگری بر طبق نیازمندیها ایجاد می شود.
بدین ترتیب، آزاد سازی و فعال شدن شركت های هوایی بین روسیه و ایران پایه ای برای اجرای پروژه های واقعی دوجانبه در زمینه های مختلف ایجاد كرده و به توسعه ارتباطات سیاسی، اقتصادی - تجاری، فرهنگی و توریستی بین ملل روسیه و ایران كمك می كند.
اروپام**9054**1485**1479
كارشناس روس:
فعال شدن شركت های هوایی ایرانی و روسی به توسعه ارتباطات دوجانبه كمك می كند
۱۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۳۱
کد خبر:
82105354
تهران- ایرنا-'ولادیمیر ساژین' شرق شناس روس درباره چشم انداز توسعه ارتباطات خطوط هوایی ایران و روسیه نوشت: فعال شدن شركت های هوایی بین روسیه و ایران، زمینه ای برای اجرای پروژه های واقعی دوجانبه در زمینه های مختلف ایجاد كرده و به توسعه ارتباطات سیاسی، اقتصادی - تجاری، فرهنگی و توریستی بین دو ملت كمك می كند.