خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۳۷
کد خبر: 82105725
T T
۰ نفر
معاون سازمان آب و برق خوزستان: سياست اين سازمان حذف تدريجي شلتوك كاري در خوزستان است

اهواز – ايرنا – معاون حفاظت و بهره برداري از منابع سازمان آب و برق خوزستان سياست اين سازمان را برچيدن تدريجي كشت شلتوك در اين استان عنوان كرد و گفت: محدوديت شلتوك كاري امسال در زمين هاي كشاورزي زير شبكه آبياري زهكشي كوثر به دليل مشلات فني در زهكشي بوده است.

مصطفي شبه چهارشنبه در گفت وگو با ايرنا درباره اعتراض كشاورزان زير پوشش شبكه كوثر به ممنوعيت كشت شلتوك در اين منطقه افزود: مشكل در شبكه زهكشي و دفع زهاب باعث ايجاد خسارت به كشاورزان مي شود.
وي با بيان اينكه 12 هزار و 800 هكتار زيرپوشش شبكه آبياري كوثر هستند اظهاركرد: شلتوك يك محصول پرمصرف آبي است كه چهار برابر گندم آب مصرف مي كند و زهاب آن نيز چند برابر است به همين دليل كشت آن در خوزستان صحيح نيست و توصيه نمي شود به همين دليل با توجه به شرايط آبي خوزستان سياست ما حذف تدريجي اين كشت است.
وي اضافه كرد: با توجه به بهبود منابع آبي، و خسارت هاي خشكسالي به كشاورزان در سال هاي گذشته، امسال براي جبران اين خسارت ها به صورت استثناء اجازه كشت شلتوك در حوضه هاي كارون، كرخه و دز را داده ايم اما به طور كلي با اين كشت در خوزستان موافق نيستيم.
به گفته وي، با وجود نبود محدوديت منابع آب در كرخه و كارون اما به دليل مشكلات فني كشت شلتوك در اراضي زيرپوشش شبكه آبياري كوثر امكان پذير نيست.
شبه ادامه داد: در نشستي با كشاورزان معترض، قرار شد كشاورزان با يكديگر تعامل داشته و پيشنهادات خود را براي حل مشكل ارائه كنند تا مورد بررسي قرار گيرد.
وي اظهار كرد: در سال هاي گذشته از زهكش كشت و صنعت نيشكر دهخدا براي حل مشكل دفع زهاب هاي اراضي زيرپوشش شبكه كوثر استفاده مي شد اما امسال اين شركت با اين امر مخالفت كرده است، اين در حاليست كه اگر شركت دهخدا اجازه عبور زهاب مي داد مشكل كشاورزان حل مي شد و مي توانستند امسال شلتوك بكارند.
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنين درباره كشت تابستانه امسال گفت: در حوضه هاي كارون، دز و كرخه مشكلي براي تامين آب نداريم اما در حوزه هاي مارون - جراحي و زهره اعلام ممنوعيت كشت را درخواست كرده ايم.
وي افزود: براي تامين آب كشت هاي دائم از جمله نخيلات در شادگان و بهبهان بايد در حوضه جراحي و زهره ممنوعيت كشت اعلام شود.
شبه، با بيان اينكه برنامه ريزي براي كشت زمستانه بر اساس ذخاير آبي انجام مي شود اظهار كرد: در صورت مصرف ذخاير آبي براي كشت تابستانه، در فصل زراعي آينده با مشكل تامين آب كشاورزي روبه رو خواهيم شد و كشاورزان متحمل خسارت بيشتري مي شوند.
در پي اعلام ممنوعيت كشت برنج در اراضي زير پوشش كانال كوثر در مسير الهايي، جمعي از كشاورزان اهوازي به تازگي در مقابل شركت بهره برداري از آب كرخه و شاوور تجمع كرده بودند.
خوزستان شش درصد برنج كشور را تامين مي كرد. در توليد برنج پس از استان هاي گيلان و مازندران، رتبه سوم كشور را دارا بود اما در سال هاي گذشته به دليل كمبود شديد آب و ممنوعيت كشت در بيشتر حوضه هاي آبي، كشت اين محصول با چالش روبه رو، و شاليكاران خسارت بسياري ديدند.
به گفته سيد عبدالرضا سيداحمدي مدير زراعت جهاد كشاورزي خوزستان، 48 درصد از سطح زيركشت شلتوك در دو سال گذشته به دليل كمبود آب، كاهش يافته است. به طوري كه كشت برنج از 95 هزار هكتار در سال 92 به 70 هزار هكتار در سال 93، و 50 هزار هكتار در سال زراعي جاري رسيده است.
سيداحمدي معتقد است: زراعت اين محصول در خوزستان معيشتي است؛ از سوي ديگر برخي ارقام و ژنتيك هاي برنج، خاص خوزستان است و به صورت سنتي ساليان سال كشت مي شود كه با حذف اين محصول، از نظر ژنتيكي نابود مي شود.
7151/ 6037