امضای نخستین قرارداد خارجی صنعت پتروشیمی در پساتحریم / مشاركت ایران و سوئیس در تولید محصولات جدید

تهران- ایرنا- نخستین قرارداد همكاری های مشترك در صنعت پتروشیمی پس از لغو تحریم ها، میان ایران و سوئیس برای مشاركت در ساخت در پتروشیمی صدف امضا شد.

به گزارش ایرنا، به تازگی، مذاكره درباره مشاركت سوئیسی ها در صنعت پتروشیمی به نتیجه رسیده و نخستین قرارداد همكاری ایران در صنعت پتروشمیمی با یك شركت خارجی به امضا رسیده است.
ایران به تعبیر كارشناسان به عنوان بهشت صنعت سرمایه گذاری شناخته می شود، مزیت های بی نظیر صنعت پتروشیمی ایران باعث شده كه سرمایه گذاران خارجی و به ویژه اروپایی ها تمایل فراوانی برای حضور درطرح های پتروشیمی كشورمان داشته باشند.
دولت یازدهم قصد دارد كه از فرصت فراهم شده در پساتحریم و پسابرجام(برنامه جامع اقدام مشترك)، زمینه توسعه این صنعت را فراهم كند و بر این اساس، منابع مالی و فناوری های جدید را جذب كند.
در ماه های اخیر، مذاكرات گسترده ای با شركت های اروپایی و آسیایی برای حضور در صنعت نفت، انجام شده است كه در صورت اجرایی شدن آنها ده ها میلیارد دلار در این صنعت جذب خواهد شد.
به گزارش شركت ملی صنایع پتروشیمی، همزمان با لغو تحریم های اعمال شده علیه ایران، پتروشیمی صدف و شركت ولدینگ اینجینیرز ( Welding Engineers ) سوئیس قرارداد ساخت، نصب و راه اندازی واحد فوق را امضا كردند.
احمد جزایری مدیرعامل پتروشیمی صدف در عسلویه پس از امضای این قرارداد به وجود ظرفیت های همكاری میان دو شركت اشاره كرد و گفت: با توجه به حساسیت بالای شركت دارای صاحب دانش فنی ورسالیس (VERSALIS ) ایتالیا در تولید محصول با كیفیت بالا، شركت ولدینگ اینجینیرز سوئیس از سوی این شركت ایتالیایی مورد تایید قرار گرفت و پس از مذاكره های فشرده سرانجام با در نظر گرفتن تمام ابعاد، قرارداد طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی این واحد، نهایی شد.
این شركت سوئیسی قرار است بر اساس دستور العمل های ارائه شده از طریق شركت دارای دانش فنی ورسالیس ایتالیا و شركت شیمیایی صدف عسلویه، بخش پایانی طرح كه شامل خشك كردن، بسته بندی، و آماده كردن محصول برای ارائه به بازارهای داخلی و خارجی است را با بهره گیری از فناوری های روز جهان طراحی نصب و راه اندازی كند.
محصول اصلی شركت پتروشیمی صدف ای.اس.بی.آر (ESBR ) است كه در تولید لاستیك خودرو كاربرد دارد. این محصول نوعی پلیمر از خانواده الاستومرهایی است كه با روش پلیمریزاسیون امولوسیونی سرد بوتادین و استایرن تولید می شود و سازگار بامحیط زیست شناخته می شود.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر ظرفیت تولید حدود 61 میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی در كشور وجود دارد كه برای افق چشم انداز 1404 رسیدن به ظرفیت 160 میلیون تن پیش بینی شده است.
دولت یازدهم برای دستیابی به این هدف، بر توسعه واحدهای نیمه كاره صنعت پتروشیمی تمركز كرده و قصد دارد از طریق تامین منابع مالی داخلی و خارجی و جذب فناوری های جدید، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی كشور را افزایش دهد.
اقتصام**2022**1561
۰ نفر