محسن اعرابی روز یكشنبه به خبرنگار ایرنا گفت كه تاكنون 17 مورد بیماری تب مالت در این استان شناسایی شده و بیماران نیز تحت درمان قرار گرفتند.
وی اضافه كرد : این بیماری مشترك بین انسان و دام چندسالی است كه در فصل بهار و پائیز به دلیل مواجهه بیشتر انسان ها با دام های آلوده و مصرف محصولات لبنی محلی در مازندران ماندگار شد.
اعرابی گفت : در سال گذشته حدود 300 مورد ابتلا به بیماری تب مالت در مازندران شناسایی شد و پیش بینی می شود در سال جاری نیز همین تعداد بیماری در این خطه شمال كشور مشاهده شود.
وی اوج شیوع این بیماری را در دو فصل بهار و پائیز بویژه ماه مهر و به علت رشد روند زایش دام و محصولات دامی در این دو فصل دانست .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مازندران كشتار دام به صورت سنتی و رعایت نكردن توصیه بهداشتی در مصرف محصولات لبنی را از دیگر عوامل ماندگاری این بیماری عفونی در مازندران دانست.
بروسلوز ، نوعی باكتری عفونی است كه از حیوان به انسان و بیشتر از طریق مصرف شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می شود.
تب، درد مفاصل و خستگی از علائم ابتلا به این بیماری است . به طور معمول عفونت بروسلوز با مصرف آنتی بیوتیك قابل درمان است ولی چند هفته تا چند ماه زمان می برد.
مازندران دارای حدود سه میلیون راس دام سبك و سنگین است . سالانه افزون بر500 هزارتن شیرخام و 53 هزار تن گوشت قرمز در این استان تولید می شود . مازندران در تولید شیرخام رتبه چهارم و گوشت قرمز رتبه پنجم كشور را دارد. بر اساس آمارهای رسمی بیش از نیمی از شیر تولیدی استان در خارج از چرخه فراوری كارخانه های لبنی به بازار عرضه و مصرف می شود .
6982/1654
ساری - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مازندران از شیوع بیماری تب مالت (بروسلوز) در این استان خبر داد.