۲۵ خرداد ۱۳۹۵، ۹:۳۱
کد خبر: 82111806
T T
۰ نفر
طرح پايش مركبات عليه آفت پسيل در استان بوشهر آغاز شد

بوشهر- ايرنا- مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان بوشهر گفت: طرح پايش تك تك درختان براي جلوگيري از گسترش آفت پسيل دراين استان با همكاري كلينيكهاي گياهپزشكي در دست اجراست.

به گزارش ايرنا، احمد سبحاني افزود: با توجه به فعاليت آفت خطرناك و قرنطينه اي پسيل در باغهاي مركبات استان بوشهر درچند سال گذشته در صورت توجه نكردن كشاورزان براي رديابي، اين آفت مي‌ تواند تهديدي جدي براي مركبات استان باشد.
وي اضافه كرد: آفت پسيل آسيايي مركبات يكي از آفتهاي مهم در جهان است و باعث زردي و ريزش برگها، ميوه ها و خشك شدن جوانه ها مي شود و به علت توانايي آفت در انتقال نوعي باكتري كه عامل بيماري خطرناك گرينينگ (ميوه سبز) است، بسيار حائز اهميت است.
سبحاني ادامه داد: تامين نهال هاي گواهي شده و جلوگيري از ورود نهالهاي آلوده، پايش مستمر و منظم درختان مركبات و مبارزه شيميايي با استفاده از سموم حشره كش مناسب به محض مشاهده اولين نشانه هاي آلودگي گامي موثر در كنترل آفت است.
وي افزود: ليمو ترش، پرتقال و ليمو شيرين از جمله مركبات ميزبان آفت پسيل در شهرستان جم استان بوشهر هستند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان بوشهر گفت: با توجه به شناسايي باغهاي آلوده در سالهاي اخير و كنترل بموقع آفت هم اكنون جمعيت پسيل مركبات در اين استان پايين تر از آستانه خسارت اقتصادي است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان بوشهر در بخش ديگري از سخنان خود گفت: با توجه به خشكسالي‌ هاي پي درپي و ضعف بنيه درختان، در سال هاي اخير شاهد تشديد فعاليت و خسارت‌ زايي فراوان آفتهاي چوبخوار خرما شامل سوسك كرگدني(سوسك شاخدار) و سوسك شاخك بلند در سطح باغهاي خرماي استان بوشهر هستيم.
سبحاني افزود: اين آفتها در داخل تاج، تنه، دم خوشه‌ها و قاعده دمبرگ‌ها فعاليت كرده و باعث خسارت فراوان به محصول، تنه و شاخ و برگ شده و در نهايت كاهش كمي و كيفي محصول را به دنبال دارد.
وي بيان كرد: عمده خسارت آفت در مرحله لاروي اتفاق مي‌ افتد كه در شرايط حاد، لاروها با تغذيه از اعماق تنه و پوك كردن آن حتي باعث فروافتادن درختان هم مي‌ شود.
سبحاني گفت: هر دو آفت چوبخوار خرما در طول سال يك نسل داشته و آگاهي از زيست شناسي آفت، نقشي مهم در پايين آوردن جمعيت آفت به زير آستانه خسارت اقتصادي دارد.
وي ادامه داد: زمان ظهور حشرات بالغ اوايل خرداد ماه به بعد است كه بطور معمول به سمت نور جلب مي ‌شوند و باغداران مي توانند از حضور آنها در باغ آگاه شوند.
سبحاني يادآور شد: براي مقابله با اين نوع آفت انجام عمليات بهزراعي نخيلات شامل تغذيه مناسب با كودهاي آلي و شيميايي، آبياري مناسب، تكريب (قطع قاعده دمبرگ) و از بين بردن بقاياي آن، حذف دم خوشه‌ها، برگ‌هاي اضافي و از بين بردن آنها، مبارزه با علف هاي هرز، استفاده از تله نوري براي به دام انداختن حشرات كامل در خرداد و تيرماه، استفاده از سمهاي تدخيني از قبيل فسفيد آلومينيوم با كشيدن پلاستيك دور تنه درختان به منظور نفوذ در تنه، استفاده مستقيم از حشره‌كش‌هاي تدخيني نظير دورسبان، اكتيليك و پروفنفوس به صورت محلول پاشي توصيه مي شود.
6047/6043