به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی فایننشال اكسپرس، به گفته دانشمندان موسسه تحقیقات اتمسفریك مركز ملی آمریكا، احتمال این كه تابستان ها در سال های 2061 تا 2080 به طور بی سابقه ای گرم شود، بالغ بر 80 درصد در سراسر مناطق زمینی جهان به استثنای قطب جنوب است. قطب جنوب در این مطالعه مد نظر قرار نگرفته است.
اما این احتمال در صورت كاهش انتشار گازهای گلخانه ای، به 41 درصد كاهش می یابد.
'فلاویو لهنر' نویسنده ارشد این مطالعه گفت: گرمای شدید تابستان ها همواره برای جامعه چالش هستند، زیرا خطر ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهند، می توانند به محصولات صدمه بزنند و باعث افزایش خشكسالی شوند.
محققان برای بررسی وضعیت تابستان در سال های آتی، از دو مجموعه موجود شبیه سازی های الگو استفاده كردند و دریافتند كه اگر انتشار گازهای گلخانه ای به صورت كاهش نیافته ادامه یابد، در فاصله زمانی میان سال های 2061 و 2080 ، احتمال این كه تابستان ها در بخش های بزرگی از شمال و جنوب آمریكا، مركز اروپا، آسیا و آفریقا داغ تر از هر تابستانی باشد كه تاكنون ثبت شده است، بیش از 90 درصد خواهد بود.
همچنین بر اساس نتایج این مطالعه، در برخی مناطق، احتمال گرم شدن بی سابقه تابستان ها كمتر از 50 درصد باقی می ماند اما در آن مناطق از جمله آلاسكا، مركز آمریكا، كشورهای اسكاندیناوی، سیبری و قاره استرالیا، دمای هوای تابستان معمولا بسیار متغیر است و تشخیص اثرات تغییر آب و هوا را دشوارتر می سازد.
با این همه، كاهش انتشار گازهای گلخانه ای، احتمال گرم شدن بی سابقه هوا را در تابستان های دهه های آینده پایین می آورد، از جمله این احتمال در بخش هایی از برزیل، اروپای مركزی و شرق چین بیش از 50 درصد كاهش می یابد.
اما در برخی مناطق از جمله ساحل شرق آمریكا و بخش های بزرگی از مناطق استوایی، احتمال گرمای بی سابقه حتی در صورت كاهش انتشار گازهای گلخانه ای بالای 90 درصد خواهد بود.
این مطالعه در مجله Climatic Change منتشر شده است.
علمی**2038**2017
تهران- ایرنا- نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد كه در صورت تداوم روند انتشار گازهای گلخانه ای و تغییر وضعیت آب و هوا در مسیر فعلی، تابستان ها در بیشتر قسمت های جهان در 50 سال آینده به طور بی سابقه گرم می شود.