۲۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۴۲
کد خبر: 82116396
T T
۰ نفر
خدمات رایگان بهداشتی به سه میلیون افغان بار سنگینی به كشور تحمیل می كند

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: خدمات رایگان بهداشتی به بیش از سه میلیون افغان در ایران بار سنگینی به كشور تحمیل می كند و سازمان های حقوق بشری در این مورد كمك مناسبی به ایران نداشته اند.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سید حسن هاشمی روز شنبه در دیدار «فلیپو گرندی» كمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با او از مشكلات تحمیل شده به علت حضور پناهندگان در ایران برای سیستم نظام سلامت كشور، گلایه كرد.
هاشمی اظهار كرد: باید بپذیریم كه در ایران، سه میلیون مهمان افغان داریم كه بیش از سه دهه است كه از آنان میزبانی می كنیم و سازمان ملل و سازمان های حقوق بشری در این مورد كمكی مناسبی به ایران نداشته اند.
وی افزود: علاقه مند نیستیم كه امروز به جنبه های سیاسی این مساله بپردازیم و بگوییم كه در افغانستان جنگی تحمیل شده و ناامنی، مردم این كشور را به یك آوارگی بی پایان كشانده است.
وی اضافه كرد: این مساله، امروز در عراق هم وجود دارد و در سوریه، یمن، لیبی و تونس نیز تكرار می شود.
وی ادامه داد: متاسفیم در شرایطی در دنیا زندگی می كنیم كه سازمان های بین المللی و حقوق بشری وظیفه خود را در قبال پناهندگان انجام نمی دهند و در این زمینه ناكارآمد هستند و نه تنها به پیشگیری توجه ندارند كه به عكس، صاحبان قدرت در پی گسترش نا امنی و افزایش پناهندگی در كشورهای منطقه خاورمیانه هستند.
وزیر بهداشت گفت: در مورد عراق این امیدواری وجود دارد كه امنیت، ظرف چند سال آینده حاكم شود و پناهندگان عراقی بتوانند به كشورشان برگردند اما در مورد پناهندگان افغان، امید چندانی به ثبات در آینده نزدیك این كشور نیست به همین علت پناهندگان این كشور چندان تمایلی به بازگشت ندارند.
هاشمی اضافه كرد: از سه میلیون افاغنه مقیم ایران،‌حدود یك میلیون پناهندگان به صورت قانونی در ایران بسر می برند؛ اما كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان حتی برای این پناهندگان قانونی نیز هزینه لازم را برای ارائه خدمات سلامت، آموزش و اشتغال نمی پردازد.
وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد 2 میلیون پناهنده غیرقانونی افاغنه نیز به لحاظ انسانی و مذهبی وظایفی داریم و حتی اگر نخواهیم كاری انجام دهیم حتما برای حمایت از سلامت ایرانیان موظفیم خدمات اولیه سلامت را مانند واكسیانسیون و خدمات پیشگیری از بیماری ها انجام دهیم، 30 سال است كه این خدمات به صورت رایگان به همه پناهندگان قانونی و غیرقانونی مقیم ایران ارائه می شود و هزینه بسیار سنگینی به كشور تحمیل می كند.
وزیر بهداشت اضافه كرد: ما در ایران شهرهایی داریم كه بیش از یك سوم بار بیماری ها و بستری در بیمارستان ها توسط افاغنه ایجاد می شود، یك نمونه آن شهر سراوان در مرز پاكستان است.
هاشمی اضافه كرد: بیش از 98 درصد مردم ایران بیمه اند و هنگام مراجعه به بیمارستان از خدمات حمایتی بیمه برخوردارند اما برای افاغنه مقیم ایران هیچ پوشش بیمه ای وجود ندارد.
هاشمی خاطرنشان كرد: هزینه های درمان بیماران در سه سال گذشته با بازنگری تعرفه های خدمات پزشكی، 2 تا سه برابر افزایش یافته است وباید اعتراف كنیم كه شرایط برای ارائه خدمات به افاغنه و افراد فاقد بیمه درمانی مناسب نیست.
وی اضافه كرد: پوشش حمایتی بیمه ای كه كمیساریای عالی امور پناهندگان در نظر گرفته است یك دهم هزینه های بیماران را نیز تامین نمی كند و بسیار ناقص است بنابراین برای ارائه خدمات درمانی به بیماران افغان در تنگنا قرار گرفته ایم و اگر بیمارستان ها بخواهند با این شرایط خدمات مناسبی به بیماران افغان ارائه كنند ورشكست می شوند.

** طرح دولت برای پوشش بیمه ای افاغنه
وزیر بهداشت اضافه كرد: طرحی را با همكاری وزارت كشور و وزارت رفاه برای پوشش بیمه ای افاغنه آماده كرده ایم، شریك مهم دیگر این طرح می تواند كمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل باشد و اگر توافق شود حداقل یك میلیون افغان مقیم ایران می توانند از خدمات بیمه ای برخودار شوند.
وزیر بهداشت ادامه داد: بسیاری از این افراد مایلند خودشان نیز بخشی از حق بیمه را پرداخت كنند و می توانیم در صورت توافق ظرف یك ماه آینده این طرح را به سرانجام برسانیم.
به گزارش ایرنا ، فلیپو گرندی، كمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هم در این دیدار با استقبال از پیشنهاد وزیر بهداشت گفت: این پیشنهاد را در سازمان ملل پیگیری می كنیم و امیدوارم بتوانیم منابع لازم را برای حمایت بیمه ای از افاغنه قانونی مقیم ایران داشته باشیم.
فلیپو گرندی قرار است امروز با برخی از وزرای دولت ایران نیز دیدار داشته باشد و پس از سفر به ایران برای پیگیری امور پناهندگان به افغانستان و پاكستان نیز سفر می كند.
اجتمام ** 3063** 9314**1776
۰ نفر