۳۱ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۱۸
کد خبر: 82118932
T T
۰ نفر

80 درصد مبتلايان به بيماري وبا بدون علامت هستند

۳۱ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۱۸
کد خبر: 82118932
80 درصد مبتلايان به بيماري وبا بدون علامت هستند

زنجان - ايرنا - كارشناس مسئول بيماري هاي واگير دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: 80 درصد مبتلايان به بيماري وبا بدون علامت هستند و 15 درصد اين افراد مبتلا، به اسهال معمولي دچار مي شوند.

فريبا هادي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: فقط در پنج درصد موارد، بيمار دچار اسهال حاد آبكي مي‌شود كه خطر كم آبي شديد را به همراه داشته و در صورت درمان نكردن به موقع، مرگ در مدت چند ساعت اتفاق مي افتد.
وي اظهار كرد: بنابراين مبتلايان به هرنوع اسهال شديد بايد بلافاصله جهت تشخيص و درمان به يكي از مراكز بهداشتي، درماني يا بيمارستان ارجاع داده شوند.
هادي با اشاره به علائم بيماري وبا در مبتلايان افزود: از زمان ورود عامل بيماري زا به بدن تا بروز نشانه ها به طور متوسط دو تا سه روز طول مي كشد كه به طور ناگهاني با مدفوع روان و آبكي و استفراغ گاه به گاه بروز مي كند.
وي بيان كرد: مهمترين علائم اين بيماري احساس پري و غرغر شكم و به دنبال آن اسهال آبكي شديد با دفعات اجابت مزاج مكرر، نداشتن دل درد و دل پيچه، استفراغ بدون حالت تهوع قبلي، نداشتن تب و يا تب خفيف در كودكان و نبود خون در مدفوع است.
اين كارشناس مسئول بيماري هاي واگير دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه داد: گرفتگي ماهيچه ها، به ويژه پشت ساق پا، دفع مدفوع يا ظاهر مايع شفاف آغشته به ماده لزج سفيد رنگ با حالت آب برنجي و بدون بو و عطش فراوان از ديگر علائم اين بيماري است.
وي اظهار كرد: راه انتقال اصلي اين بيماري، آب و مواد غذايي آلوده به ميكروب وبا است و به روش هاي مستقيم و غير مستقيم منتقل مي‌شود.
هادي افزود: به روش مستقيم، آلودگي مي‌تواند از طريق دست آلوده، تماس با مدفوع و استفراغ بيمار و يا لوازم آلوده بيمار منتقل شود.
اين كارشناس مسئول بيماري هاي واگير دانشگاه علوم پزشكي زنجان، تماس غير مستقيم انتقال اين نوع بيماري را آشاميدن آب آلوده، عنوان كرد و گفت: از آنجايي كه ميكروب وبا مي‌تواند در آب زنده بماند آشاميدن آب آلوده موجب انتقال بيماري مي‌شود.
وي يادآوري كرد: به طور معمول اين آلودگي، ثانويه بوده و از طريق دفع غيربهداشتي فاضلاب و نشت آن به منابع آب آشاميدني انجام مي گيرد.
هادي خاطرنشان كرد: مصرف سبزي و ميوه شسته نشده و يا شستشوي آن با آب آلوده، استفاده از آب آلوده در تهيه غذاهاي خام يا نيم پز و غذاهاي پخته هم ممكن است عامل انتقال بيماري باشد.
وبا يك بيماري عفوني مخصوص انسان است كه توسط باكتري ويبريو كلرا ايجاد مي شود و اين بيماري قابليت ايجاد همه گيري هاي وسيع در زمان كم و كشندگي بالا را دارد.
پارسال مورد ثابت شده اي از بيماري وبا در استان زنجان گزارش نشد.
6085/7320