۳۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۲
کد خبر: 82119619
T T
۰ نفر
فرمانده انتظامي كرمان: ناهماهنگي در مبارزه با قاچاق كالا وجود دارد

كرمان - ايرنا - فرمانده انتظامي استان كرمان گفت: قرارگاه مبارزه با قاچاق كالا در استان تشكيل نشده است و ناهماهنگي و خلاءهايي در اين بخش وجود دارد.

به گزارش ايرنا سردار رضا بني اسدي فر روز دوشنبه در نشست كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي، نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان كرمان افزود: كالاي قاچاق دغدغه اي است كه مسئولان را درگير خود كرده و برخورد با كالاي قاچاق نيازمند مشاركت همگاني است.
وي گفت: همكاران متناسب با توان و مقدورات خود اقدام هايي را انجام داده اند كه با توجه به گستردگي استان كرمان به تنهايي كارساز نيست.
وي با بيان اينكه از مبادي مختلف استان مقادير قابل توجهي كالاي قاچاق وارد استان مي شود افزود: در حال حاضر در حوزه مقابله با قاچاق كالا و ارز با توجه به تصريح قانون مبني بر تحويل كالاي قاچاق مكشوفه به سازمان اموال تمليكي، اين امكان نيست و اين سازمان در هيچ يك از شهرستان هاي استان نمايندگي ندارد.
فرمانده انتظامي استان كرمان گفت: شعب تعزيرات حكومتي نيز در تعداد محدودي از شهرستان ها وجود دارد و اين مساله بخشي از مشكلاتي است كه در حوزه مقابله با كالاي قاچاق با آن مواجه هستيم و ماموران مجبور هستند پرونده را به ساير شهرستان ها و شعب تعزيرات انتقال دهند كه زمان بر و مشمول مسائل قانوني است.
وي تاكيد كرد: لازم است دواير مبارزه با كالاي قاچاق پليس آگاهي تجهيز و خودروي مناسب براي انتقال كالاي مكشوفه در اختيار آنها قرار داده شود.
سردار بني اسدي فر ادامه داد: كشفيات مشروبات الكلي و سلاح در 2 ماه اول امسال 77 درصد افزايش داشته است اما در مورد تجهيزات دريافت ماهواره با كاهش 13 درصدي مواجه هستيم.
وي گفت: در بحث دارو، لوازم آرايشي و بهداشتي، لوازم خانگي، گوشي تلفن همراه، پارچه، اشياء عتيقه، لوازم يدكي، سوخت قاچاق و دام قاچاق جمعا با افزايش 21 درصدي مواجه بوده ايم.
مديركل تعزيرات حكومتي استان كرمان نيز در اين نشست گفت: در سه ماه نخست امسال 279 پرونده در زمينه قاچاق كالا و ارز به مراجع قضايي استان وارد و 244 پرونده آن مختومه شده و وصولي پرونده‌ها بيش از چهار ميليارد ريال است.
ارسلان ميري افزود: يكهزار و 322 فقره پرونده در بخش كالا و خدمات در سال گذشته به اداره كل تعزيرات كرمان وارد و از اين تعداد يكهزار و 305 فقره پرونده مختومه شد و وصولي بيش از 27 ميليارد ريال بوده است.
وي تصريح كرد: بايد اعتراف كرد كه هيچ‌كدام از موارد قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز عملي نشده است و از طريق نظامي و برخوردهاي قضايي هيچ زمان موفق نخواهيم شد تا اين كار را متوقف كنيم و توقف قاچاق كالا فقط با اقدامات فرهنگي، زيربنايي و اساسي انجام مي‌شود.
مديركل تعزيرات حكومتي استان كرمان گفت: بايد از شيوه‌هاي نوين و سيستم‌هاي مكانيزه‌ در دنيا براي مبارزه با قاچاق كالا و ارز استفاده كنيم.
وي اظهار كرد: از 23 شهرستان استان فقط 9 شهرستان داراي شعب تعزيرات حكومتي هستند و در اين شعب نيز با كمبود نيروي انساني روبرو هستيم اما با همين محدوديت نيرو، كار انجام مي‌شود.
ميري افزود: به نظر مي‌رسد عزم جدي در مبارزه با قاچاق كالا و ارز بين مسئولان و وزارتخانه‌هاي متولي وجود ندارد و بعد از گذشته چندين سال زيرساخت‌هاي مبارزه كالا قاچاق و ارز فراهم نشده و تا زماني كه پاي كار نباشيم، بسياري از نوشته‌ها و صورتجلسه‌ها فايده‌اي ندارد.
نشست كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي، نظارت و مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان كرمان به رياست معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار كرمان و با حضور جمعي از مسئولان در سالن پيامبر اعظم (ص) استانداري برگزار شد.
7437/3028