'سرتاج عزیز' مشاور نخست وزیر پاكستان در امور خارجی در گفت وگو با یكی از شبكه های خبری این كشور به مناسبت روز جهانی آوارگان، گفت: طی دو سال اخیر كه ارتش پاكستان ضربات سختی به تروریست ها در مناطق قبیله ای در نزدیك مرز افغانستان وارد كرده است، بخشی از تروریست ها از این مناطق متواری شدند و به اردوگاه های آوارگان افغان در نزدیك این مناطق پناه برده و آن را خانه ای امن برای خود یافته اند.
این مقام عالی پاكستان گفت: مسئله آوارگان افغان تبدیل به یك مسئله امنیتی برای پاكستان شده زیرا اردوگاه های این آوارگان به پناهگاهی برای تروریست ها تبدیل شده است.
وی با تاكید بر ضرورت بازگشت آوارگان افغان به كشورشان، گفت كه روند بازگشت ای آوارگان یك روند تدریجی خواهد بود و پاكستان نیاز به یك برنامه اقدام برای این كار دارد.
در مقابل تلاش پاكستان برای بازگرداندن آوارگان افغان، دولت افغانستان می گوید كه آمادگی پذیرش حدود سه میلیون آواره و مهاجر از خاك پاكستان را ندارد و انجام این كار نیازمند زمان، ایجاد زمینه و زیرساخت های مناسب و كمك نهادهای بین المللی است.
سرتاج عزیز با اشاره ای به تاریخ مسائل افغانستان گفت: پاكستان امروز درحال پرداختن هزینه سیاست هایی است كه رهبران این كشور در زمان حمله شوروی سابق به افغانستان اتخاذ كردند(اشاره به همراهی پاكستان با آمریكا برای بیرون راندن نیروهای شوروی از افغانستان). از آن زمان تا كنون پنج میلیون آواره به همراه مواد مخدر و سلاح وارد پاكستان شدند و بی ثباتی را برای این كشور به ارمغان آوردند.
هم اكنون حدود سه میلیون تبعه افغان در پاكستان حضور دارند كه تقریبا نیمی از آنها ثبت نام نشده اند و فاقد مدارك لازم برای اقامت در پاكستان هستند.
وی افزود: وقتی دولت كنونی پاكستان كار خود را آغاز كرد، تصمیم گرفت كه سیاست عدم مداخله در امور سایر كشورها را دنبال كند به این معنا كه پاكستان بر اساس تجربیات گذشته ، دیگر نباید در جنگ های دیگران مشاركت كند.
سرتاج عزیز در این مصاحبه درباره روابط پاكستان و هند هم گفت: هند همواره تلاش كرده است تا بر منطقه جنوب آسیا سیطره داشته باشد اما پاكستان این را نمی پذیرد بر مواضع خود درقبال مسئله كشمیر و حفظ توان بازدارندگی هسته ای خود می ایستد.
آساق*272**1723
'خانه امن تروریست ها'، توصیف پاكستان از اردوگاه های آوارگان افغان
۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۵۹
کد خبر:
82120606
اسلام آباد - ایرنا - پاكستان كه به ویژه در دو سال اخیر تلاش خود را برای اخراج مهاجران و آوارگان افغان بطور روز افزون افزایش داده است، ادعا می كند اردوگاه های آوارگان افغان در نقاط مختلف این كشور، به پناهگاهی امن برای تروریست ها تبدیل شده است.