جمشيد اسدي روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: در سال 1394 عليرغم ركود شديد و افت قيمت نفت به پايين ترين ميزان خود، دولت توجه ويژه اي به شهرداري ها داشته است.
وي با اشاره به تاكيد دولت و دستور ويژه استاندار و معاون هماهنگي امور عمراني وي مبني بر فعالسازي استفاده از ظرفيت هاي بخش خصوصي، تصريح كرد: به دليل نوپا بودن اين تفكر، دولت همچنان توجه و مساعدت خود به شهرداريها را ادامه داد.
اسدي در خصوص محل هاي تامين اين ميزان اعتبار گفت: 290 ميليارد ريال از محل تبصره 2 ماده 39 سوخت، 35 مليارد ريال از محل كمك به شهرهاي زير يكصد هزار نفر جمعيت، 8 ميليارد ريال از محل بند 'ج' تبصره 9 در قالب مساعدت، 2.5 ميليارد ريال يارانه بليط حمل و نقل همگاني و 400 ميليارد ريال نيز از محل ارزش افزوده استاني بوده است.
وي با اشاره به كاهش درآمد شهرداري ها به دليل ركود در حوزه ساخت و ساز و عوارض و نيز مشكلات ايجاد شده در پرداخت حقوق و مزاياي پرسنل شهرداري ها گفت: به همين علت اعتبارات مورد اشاره صرف رفع مشكلات و نارسايي هاي شهرداري و ساماندهي ساير امورات شهرداري ها شده است.
مديركل امور شهري و شوراهاي استانداري كردستان، نگاه و برنامه دولت براي شهرداري ها را حركت به سمت ايجاد درآمد پايدار و استفاده از ظرفيت هاي بخش خصوصي با هدف قطع وابستگي شهرداري ها به اعتبارات دولتي عنوان كرد.
اسدي با بيان اينكه اقدامات خوبي در شهرهاي بانه و سقز پيرامون ورود بخش خصوصي در اجراي پروژه هاي كلان صورت گرفته است، گفت: سرمايه گذاري بخش خصوصي در مجموعه 'آربابالند' به ميزان 104 ميليارد تومان و مجموعه زيرگذر تجاري شهر سقز با استفاده از فضاهاي 'پرت' و سطح زيرين معابر شهري با توجه به گراني زمين از آن جمله است.
وي تصريح كرد: همچنين از محل واگذاري سهم شهرداري، اجراي پروژه تقاطع روگذر بلوار كردستان نيز توسط سرمايه گذار در شهر سقز انجام شده است.
اسدي خاطرنشان كرد: در اين مقطع زماني، مي توان از طريق واگذاري پروژه هاي مشاركتي به بخش خصوصي و استفاده از توان سرمايه گذاران در زمينه اجراي زيرساخت هاي مورد نياز شهري از محل سهم شهرداري در آن پروژه ها به اهداف متعالي در زمينه ارتقاي زيرساخت هاي شهري دست يافت.
وي با بيان اينكه شهرداري سنندج، كار فراخوان براي بسته هاي سرمايه گذاري را انجام داده است، خواستار استقبال و ورود سرمايه گذاران جهت مشاركت در اين پروژه ها شد و افزود: برگشت سرمايه و سوددهي لازم در اين طرح ها براي سرمايه گذاران منظور شده است.
اسدي افزود: شهرداري مريوان نيز براي اجراي پروژه هاي مربوط به مجموعه هاي گردشگري وارد مذاكره با سرمايه گذاران خارجي شده و در دو نوبت فراخوان در جرايد منتشر شده است.
مديركل امور شهري و شوراهاي استانداري كردستان همچنين از اقدامات شهرداري ديواندره در زمينه تسهيل گري براي سازندگان مجتمع هاي تجاري در سال گذشته خبر داد و به ساير شهرداري ها نيز توصيه كرد به منظور دستيابي به درآمدهاي پايدار از ظرفيت بخش خصوصي استفاده كنند.
وي با تاكيد بر پشتيباني قاطع دولت و مجموعه استانداري در استان از اهداف و برنامه ها در راستاي جذب سرمايه گذار بخش خصوصي گفت: دولت معتقد است هرجا كه از توان مردم استفاده شود، اقدامات مفيدتر و موثرتر خواهد بود.
اسدي در پايان اظهار كرد: اجراي طرح هاي مشاركتي علاوه بر كمك به شهرداري در زمينه تكميل زيرساخت ها، موجب اشتغالزايي شده و درآمدزايي و سود بيشتر براي بخش خصوصي در قياس با اجرا توسط دولت را به دنبال خواهد داشت.
1904
اختصاص 734 ميليارد ريال كمك دولت به شهرداري هاي استان در سال 1394
۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۵۹
کد خبر:
82120973
سنندج- ايرنا- مديركل امور شهري و شوراهاي استانداري كردستان گفت: سال 94 جدا از اعتبارات استاني، دولت 734 ميليارد ريال از محل كمك هاي سازمان شهرداري ها و دهياري ها و ارزش افزوده استاني به شهرداري هاي كردستان پرداخت كرد.