مسكنی كه هنوز درگیر خم و پیچ هزینه های زیربنایی است و خود معضلی برای خانه دار شدنها شده است.
برخی ها زنگ می زنند، ایرنا از دست پیمانكار گله می كنند،برخی ها زنگ می زنند از كمبود امكانات حرف می زنند و گاهی هم مردم از مصالح نا صلاح چه حرفها كه نمی زنند.
طرح مسكن مهر با هدف حل مشكلات مسكن و خانه دار شدن افرادی كه به تنهایی و بدون حمایت های دولت نمی توانستند صاحبخانه شوند، در كشور اجرا شد.
هر از چندگاهی متقاضیان مسكن مهر در چهارمحال و بختیاری با هدف اعتراض و درخواست رسیدگی به مشكلات زیرساختی واحدهای خود جلوی استانداری، اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی و دادگستری تجمع می كنند.
یك كارشناس مسكن در شهركرد می گوید:ساخت طرح مسكن مهر از ابتدای مراحل مطالعات در اكثر موارد بدون كارشناسی و بی توجه به زیرساخت های لازم و در مكان هایی اطراف شهر طراحی شده است.
محمد رفیعی در گفت وگو با گزارشگر ایرنا اظهار داشت: در اكثر موارد در شهرهای استان طرح های مسكن مهر بدون مدرسه، مسجد، مراكز درمانی و تجاری و پارك طراحی شده بود.
به گفته وی، طرح مسكن مهر به دلیل مشكلات فراوان زیرساختی و طولانی شدن ساخت مسكن، نه تنها اهداف در نظرگرفته شده را برآورده نكرد بلكه حتی معضلات فراوانی بر بخش مسكن تحمیل كرد.
یكی از اعضای هیات مدیره شركت تعاونی مسكن مهر نیمه تمام در شهركرد گفت: این شركت تعاونی از سال 86 با 126 عضو در شهركرد فعال و شروع به ساخت مسكن كرده است.
وی كه خواست نامش فاش نشود افزود: هر كدام از اعضای این شركت بین 150 تا 300 میلیون ریال آورده برای ساخت مسكن به شركت تعاونی پرداخت كرده اند كه هم اكنون ساخت این مسكن مهر 60 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
یك عضو هیات مدیره شركت تعاونی مسكن مهر مشكل دار دیگر نیز گفت: مقرر شده بود اعضای این شركت تعاونی با پرداخت 60 میلیون ریال آورده مالك، از تسهیلات ساخت مسكن نیز بهره مند و صاحب خانه شوند.
این فرد كه نامش را نخواست فاش كند،اظهار داشت: به دلیل نبود نظارت كافی و كارشناسی و طولانی شدن اجرای طرح، هر عضو بین 350 تا 400 میلیون ریال آورده به شركت پرداخت كرده اند.
به گفته وی، این شركت 177 عضو دارد و طرح ساخت مسكن آن نیمه كار و 54 واحد آن در حد گچ و خاك و 100 واحد دیگر نیز به متقاضیان تحویل شده و مابقی متقاضیان نیز واحدی برای آنها ساخته نشده است.
مدیركل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: 22 هزار و 428 واحد مسكن مهر در استان احداث شده است كه از این تعداد 13 هزار و 800 واحد طرح انبوه سازان و مابقی شركت های تعاونی است.
قاسم قاسمی در گفت وگو با گزارشگر ایرنا اظهار داشت: هم اینك یكهزار و 850 واحد با میانگین 95 درصد از تعهدات انبوه سازان و دو هزار و 400 واحد با میانگین 85 درصد از تعهدات تعاونی ها، نیمه تمام باقی مانده و به افراد تحویل نشده است كه مطابق برنامه ریزی های انجام شده تا پایان امسال، تمامی واحدهای مسكن مهر در شهرهای بالای 25 هزار نفر به متقاضیان تحویل شود.
وی با بیان اینكه كمبود اعتبار دولتی مانع تكمیل شدن واحدهای مسكن مهر شده است، گفت: بخش مهمی از واحدهای مسكن مهر استان همزمان با هفته دولت در استان بهره برداری و تحویل متقاضیان می شود.
قاسمی گفت: برای رفع مشكلات مسكن مهر در استان كارگروه های تخصصی تشكیل و مسوولان وزارتخانه راه و شهرسازی در استان به صورت مستمر بازدید می كنند.
به گفته وی، در سال گذشته اداره كل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در تقسیط به موقع وام های مسكن مهر، آماده سازی و اجرای خدمات روبنایی در این طرح ها، رتبه اول كشور را كسب كرد.
قاسمی با بیان اینكه سال گذشته دو هزار و 300 واحد مسكن مهر در استان تكمیل و تحویل متقاضیان شد، ادامه داد: در سال گذشته سند اعیان برای حدود چهار هزار و 697 واحد مسكن مهر در استان صادر شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: 220 میلیارد ریال اعتبار برای احداث خدمات روبنایی آموزشی، بهداشتی و انتظامی در مسكن مهر استان نیاز است.
گودرز امیری پیش از این بیان كرده بود: هم اینك 10 فضای آموزشی، سه فضای بهداشتی و دو فضای انتظامی در طرح های مسكن مهر در استان نیاز است.
به گفته وی، با قول مساعد وزیر راه و شهرسازی از محل فروش اراضی این میزان اعتبار تامین می شود.
وی افزود: در بخش تعاونی های مسكن مهر استان مشكلات فراوانی وجود دارد،زیرا در این بخش شاكیان روزانه مراجعات فراوانی به معاونت عمرانی دارند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز اظهار داشت: احداث 6هزار و 100 واحد مسكن مهر در استان تحت تعهد این اداره كل است.
سید عباس جزایری گفت: تاكنون پنج هزار واحد از این تعداد تكمیل و تحویل متقاضیان شده است.
مدیر مسكن و ساختمان اداره كل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: از ابتدای اجرای طرح مسكن مهر، شركت های تعاونی برای ساخت واحد مسكونی بدون تخصص تشكیل و اقدام بكار كرده و ضربه بزرگی بر پیكره مالی مردم وارد كردند.
محسن حیدری در گفت وگو با گزارشگر ایرنا اظهار داشت: شركت های تعاونی تخصص اجرا و هدایت انجام طرح های مسكن مهر را نداشتند.
به گفته وی، به دلیل اینكه از همه نقاط شهر و روستایی و با فرهنگ های متفاوت به خصوص افرادی بیگانه با فرهنگ آپارتمان نشینی در شهرك های تازه تاسیس ( شهرك های اغماری) ساكن می شوند، آسیب های اجتماعی و فرهنگی در این شهرك ها پیش می آید.
حیدری ادامه داد: در استان در بخش پیگیری مشكلات و به انجام رساندن طرح مسكن مهر طی دو سال اخیر تلاش های خوبی صورت گرفته است.
استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در نشست بررسی تعاونی ها مسكن مهر در شهركرد اعلام كرد:یك شعبه حقوقی برای رفع مشكلات شركت های تعاونی مسكن مهر در استان فعال شده كه با توجه به زمانبر بودن پرونده ها در این شعبه اختصاص یك شعبه خاص پرونده های كیفری بررسی مشكلات شركت های تعاونی مسكن مهر در استان ضروری است.
قاسم سلیمانی دشتكی گفت: هم اكنون 6شركت تعاونی مشكل دار در استان شناسایی شده است ،كه رفع مشكلات این شركت های تعاونی باید در دستور كار و اولویت دستگاه های مجری از جمله دادگستری، تعاون، كار ورفاه اجتماعی و مسكن وشهرسازی قرار گیرد.
استاندار چهارمحال وبختیاری گفت:هم اكنون در این شركتهای تعاونی مشكلات اجتماعی از جمله مطالبه وجه بیشتر از متقاضیان مسكن مهر، عدم واگذاری مسكن به متقاضیان ازسوی هیات مدیره وجود دارد، كه این مشكلات ادامه روند كار فعالیت این شركت های تعاونی را با مشكل مواجه كرده است.
به گزارش ایرنا، تاكنون از دو میلیون و 300 هزار واحد مسكن مهر در كشور یك میلیون و 900 هزار واحد آن تكمیل و به متقاضیان تحویل شده است.
7361/2097
شهركرد- ایرنا-قرار بود مسكن مهر ،محلی دنج برای آسایش خانواده ها باشد اما انگار خودش نیازمند مسكن (آرام بخش) است.