به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از تلگراف، پروفسور فردريكا پررا مدير مركز بهداشت محيط كودكان دردانشگاه كلمبيا گفت: توقف استفاده از سوخت هاي فسيلي به كاهش شمار كودكان مبتلا به آسم، اختلال كم توجهي ناشي از بيش فعالي و مشكلات تكاملي كه كاهش بهره هوشي را به دنبال دارد، منجر خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد كه توقف استفاده از سوخت فسيلي موجب كاهش شمار مرگ و مير كودكاني مي شود كه بر اثر سيل، خشكسالي و سوء تغذيه جان خود را از دست مي دهند و نيز باعث مي شود كه كودكان كمتري به بيماري هاي عفوني، تنفسي و مشكلات سلامت رواني ناشي از بي ثباتي سياسي مبتلا شوند.
پروفسور پررا در مجله Environmental Health Perspectives نوشت: احتراق سوخت هاي فسيلي، مضرات سلامتي و تكاملي جدي را براي كودكان از طريق انتشار ذرات و گازهاي سمي و دي اكسيد كربن، آلاينده اي كه عامل عمده تغييرات آب و هوايي است، ايجاد مي كند.
وي افزود: هر يك از ده ها هزار آلاينده اي كه بر اثر سوختن سوخت هاي فسيلي در هوا آزاد مي شود، عوارض جانبي متعدد و فزاينده اي را به طور مستقيم يا غير مستقيم ايجاد مي كنند.
اين كارشناس خاطرنشان كرد كه جنين هاي در حال رشد و كودكان كم سن و سال به ويژه فقير از آسيب پذيرترين افراد در برابر اثرات آلاينده هاي سمي در هوا و تغيير آب و هوا هستند.
وي تاكيد كرد كه جنين هاي در حال رشد و كودكان كم سن و سال از لحاظ بيولوژيكي و رواني نسبت به بسياري از عوارض جانبي آلاينده هاي سمي هوا و ضربه فيزيكي، استرس رواني، محروميت از تغذيه، عوامل عفوني و امواج گرماي ناشي از تغيير وضعيت آب و هوا كه حاصل احتراق سوخت فسيلي است، آسيب پذير تر از بزرگسالان هستند.
وي علت اين موضوع را تا حدودي به اين دليل عنوان كرد كه سيستم ايمني بدن كودكان، توانايي هاي بدن آنها براي كنترل دما و مقابله با سموم، نارس و رشد نيافته هستند.
سازمان جهاني بهداشت در سال 2006 اعلام كرد كه كودكان بيشتر از بزرگسالان در معرض هواي آلوده هستند.
علمي**2038**2017
تهران- ايرنا- يك كارشناس محقق در دانشگاه كلمبيا پس از مرور تحقيقات علمي در زمينه اثرات آلودگي هوا گفت: مهمترين اقدام موثر در جهت تقويت سلامت كودكان جهان، توقف انبوه سوخت فسيلي مصرفي است.