به گزارش ايرنا، شوراي پول و اعتبار آخرين بار در بهمن ماه سال گذشته، نرخ سود سپرده هاي يكساله را به 18 درصد، نرخ تسهيلات عقود مبادله اي به 20 درصد و عقود مشاركتي را به 22 درصد كاهش داد.
نرخ سود سپرده هاي بانكي از ارديبهشت 1393 تاكنون از 22 درصد به 16 درصد رسيده و كاهش 6 درصدي را تجربه كرده است.
كاهش سود سپرده هاي بانكي از 18 درصد به 16 درصد از سوي برخي بانكهاي خصوصي و دولتي طي روزهاي اخير به دنبال گلايه علي طيب نيا وزير امور اقتصادي و دارايي از شكاف 12 درصدي ميان نرخ تورم و نرخ سود سپرده ها و تسهيلات بانكي انجام شد.
يك كارشناس فعال بخش مسكن در چهارمحال و بختياري گفت:كاهش نرخ سود تسهيلات و سپرده هاي بانكي باعث رونق بخش مسكن در كشور به خصوص اين استان مي شود.
محسن حيدري در گفت وگو با گزارشگر ايرنا اظهار داشت: در صورتي كه نرخ تسهيلات و سپرده هاي بانكي بالا باشد مردم رقبتي براي استفاده از تسهيلات بانكي و حتي سرمايه گذاري سپرده هاي خود در بخش مسكن ندارند.
به گفته وي، استفاده از تسهيلات با سود كم با عنوان تسهيلات خانه اولي ها و خريد مسكن مردم را ترغيب به سرمايه گذاري در بخش توليد و ساخت و ساز مسكن مي كند.
اين كارشناس بخش مسكن با بيان اينكه هم اينك بازار مسكن در كشور و به خصوص در چهارمحال و بختياري دچار ركود است، ادامه داد: شرايط ايجاد شده، پيش بيني آينده روشن و رونق بازار مسكن را به دنبال دارد.
حيدري تصريح كرد: وجود واحدهاي مسكوني خالي و مازاد در هر منطقه و به خصوص واحدهاي مسكن مهر خالي با نازلترين قيمت، مردم را براي سرمايه گذاري سپرده هاي خود در بخش مسكن ترغيب مي كند.
وي با بيان اينكه هم اينك 20 درصد مسكن استان خالي از سكنه است، گفت: فروشنده مسكن در استان فراوان و با كاهش نرخ تسهيلات بانكي، بخش مسكن از ركود خارج شده و رونق مي گيرد.
يك كارشناس ديگر بخش مسكن در چهارمحال و بختياري اظهار داشت: تا وقتي كه نرخ تسهيلات بانكي بالا باشد به طبع مردم به دنبال خريد مسكن نمي روند و كاهش نرخ تسهيلات مهم ترين عامل رونق بازار مسكن خواهد شد.
محمد نيكبخت در گفت وگو با گزارشگر ايرنا ادامه داد: وقتي نرخ سود سپرده هاي بانكي كاهش يابد، علاوه بر اينكه افراد تمايل به سرمايه گذاري در بخش هاي ديگر اقتصادي از جمله مسكن دارند، رهن منزل كمرنگ و بازار اجاره ها داغ تر مي شود.
به گفته وي، با كاهش نرخ تسهيلات و سود سپرده هاي بانكي، سرمايه گذاران سپرده هاي خود را از بانك خارج و به سمت ساخت و ساز و توليد در بخش مسكن روي مي آورند.
مديركل راه و شهرسازي چهارمحال و بختياري نيز گفت: تسهيلات بانكي در كمترين زمان به متقاضيان ارايه مي شود تا در راستاي خروج بازار مسكن از ركود، اين بخش رونق گيرد.
قاسم قاسمي اظهار داشت: در راستاي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي، پس از كاهش نرخ تسهيلات بانكي به بخش مسكن، پرداخت تسهيلات ساخت و سازها چه در حوزه شهري و چه در بازسازي بافت فرسوده در استان امسال شتاب مي گيرد.
وي افزود: هم اينك در راستاي رونق بخش مسكن در كشور با حمايت از انبوه سازان و تمهيدات لازم تا 50 درصد بهاي ساختمان تا سقف يك ميليارد و 500 ميليون ريال و با اقساط 30 ميليون ريال تسهيلات پرداخت مي شود.
قاسمي گفت: خانه اولي ها مي توانند با سپرده گذاري و با سود 11 درصد تا سقف يك ميليارد و 200 ميليون ريال تسهيلات دريافت كنند.
وي تاكيد كرد: واحدهاي توليدي كه در بخش مسكن فعال هستند بايد از فن آوري هاي نوين روزي مانند اسكلت هاي بتني و تيرهاي پيش ساخته، اسكلت فلزي و اتصالات پيچ و مهره اي و گرمايش از كف و پكيج استفاده كنند.
قاسمي تصريح كرد: به اين واحد هاي مسكوني تسهيلاتي بين 50 تا 70 درصد قيمت واحد مسكوني با سود 22 درصد پرداخت مي شود.
وي گفت: افزايش سقف تسهيلات خريد مسكن و كاهش نرخ تسهيلات مسكن يكي از سياست هاي اساسي وزارت راه و شهرسازي در راستاي افزايش قدرت خريد متقاضيان و كمك براي خانه دار شدن و خروج از روكود بازار مسكن است.
گزارش از :نرگس كريمي دستگردي
7361/2097
شهركرد- ايرنا- كارشناسان بخش مسكن در چهارمحال و بختياري معتقدند: با كاهش نرخ سود تسهيلات و سپرده هاي بانكي، بازار مسكن در كشور به خصوص در اين استان رونق مي گيرد.