۷ تیر ۱۳۹۵، ۰:۳۹
کد خبر: 82127780
T T
۰ نفر
تجمع فعالان سیاسی در اعتراض به سلب تابعیت رهبر شیعیان بحرین درقلب لندن

لندن - ایرنا - ده ها تن از فعالان سیاسی مسلمان انگلیس و گروه های طرفدار حقوق بشر عصر روز یكشنبه در اعتراض به سلب تابعیت حاج شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین از سوی رژیم آل خلیفه در قلب لندن تجمع اعتراضی بر پا كردند.

به گزارش ایرنا، شركت كنندگان كه در خیابان «ماربل آرچ» یكی از پر تردد ترین مكان های گردشگری شهر لندن تجمع كردند با به دست داشتن تصاویری از شیخ عیسی قاسم شعارهایی را در محكومیت رژیم آل خلیفه و رژیم آل سعود سر دادند.
آنها همچنین پلاكاردهایی در دست داشتند كه بر روی آنها ضمن ابراز انزجار نسبت جنایت های رژیم آل خلیفه، خواستار آزادی بحرین و پایان بخشیدن به اشغال این كشور از سوی دولت عربستان شدند.
شركت كنندگان ضمن اعلام همبستگی با شیعیان بحرینی شعارهایی همچون «مرگ بر آل سعود»، «آل سعود تروریست است» و «آل خلیفه شیخ قاسم را رها كن» سر می دادند.
مسعود شجره، ریس كمیسیون حقوق بشر اسلامی در سخنانی در این تجمع اعتراضی گفت: برادران بحرینی ما سال هاست كه از سوی رژیم سركوب گر آل خلیفه سركوب می شوند و هیچ نشانی از بهبودی شرایط دیده نمی شود.
وی با بیان اینكه دولت بحرین توانایی مقابله با نیروهای اپوزیسیون داخلی را ندارد، افزود: آنها اكنون برای حفظ پایه های قدرت شان به مزدوران خارجی روی آورده اند و وجب به وجب كشورشان را به انگلیس، آمریكا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و هر كس كه از حكومتشان دفاع كند می فروشند.
شجره با محكوم كردن سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم از سوی دولت بحرین، تصریح كرد: آنها با این كارشان نشان دادند كه دیگر نمی توان مماشات كرد و زمان آن فرا رسیده است كه رژیم آل خلیفه از قدرت كنار برود.
«محمد موسوی» رئیس مجمع اسلامی اهل البیت لندن و از دیگر سخنرانان این تجمع اعتراضی گفت: آیت الله عیسی قاسم برای این مورد قهر رژیم آل خلیفه قرار گرفت چون به ظلم و سركوبگری، حكومت دیكتاتوری، اعدام زندانیان سیاسی، كشته شدن هزاران جوان آزادیخواه بحرینی نه گفت.
وی افزود: اما تاریخ نشان داده است كه حق در نهایت ظهور خواهد كرد و روزی فرا خواهد رسید كه مردم بحرین بر كشورشان حكومت كنند.
پروفسور «رودنی شكسپیر» از اساتید دانشگاه كمبریج نیز در اظهاراتی نتیجه همه پرسی روز پنجشنبه گذشته و رای اكثریت مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا را نشانگر اوج بی اعتمادی به نخبگان سیاسی این كشور خواند و گفت: شما فكر می كنید لندن مدافع دمكراسی و حقوق بشر است اما متاسفانه باید بگویم كه هر كجا بویی از دمكراسی باشد سیاستمداران انگلیسی آن را سركوب می كنند.
وی افزود: دولت انگلیس با سركوبگران دمكراسی در خاورمیانه همدست است. همان رژیم سركوبگری كه وهابی پرور است و اكنون سرزمین بحرین را اشغال كرده است.
شكسپیر گفت: همانطور كه مردم انگلیس در همه پرسی اخیر دست رد به سینه سیاستمداران شان زدند و به آنها پشت كردند، در بحرین هم روزی خواهد آمد كه مردم بتوانند علیه نخبگان سیاسی كشورشان شورش كرده و آنها را كنار زنند.
شمار دیگری از فعالان مدنی نیز در سخنانی در اعتراض به سیاست های رژیم آل خلیفه خواستار استقرار دمكراسی در بحرین، لغو حكم سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم و پایان بخشیدن به اشغالگری های عربستان سعودی در این كشور شدند.
در همین حال جلال فیروز، نماینده پیشین مجلس بحرین و از برگزار كنندگان اصلی این تجمع اعتراضی به خبرنگار ایرنا گفت: شمار زیادی از شخصیت های بین المللی از جمله دبیر كل سازمان ملل متحد سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را محكوم كردند؛ اما متاسفانه رژیم بحرین با پشتوانه برخی كشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و كشورهای غربی به سركوبگری های خود ادامه داده و از مواضعش عقب نشینی می كند.
وی افزود: به همین خاطر ما امروز در این مكان و در برابر دیدگان صدها هزار گردشگر جمع شدیم تا پیام مردم بحرین را به گوش آنها برسانیم.
فیروز اضافه كرد: ما همچنین می خواهیم كه دولت انگلیس به حمایت های خود از رژیم بحرین پایان دهد و در راستای برقرار دمكراسی در این كشور اقدام نماید.
مركز اسلامی انگلیس نیز پیشتر در بیانیه ای درباره سلب تابعیت شیخ حاج شیخ عیسی احمد قاسم رهبر معنوی مسلمانان بحرین ضمن محكوم كردن، وارد ساختن فشارهای مختلف مذهبی و اجتماعی و سیاسی بر مردم مظلوم بحرین، علماء و مساجد و محافل دینی این كشور و همچنین سلب تابعیت و تعلق یك انسان به سرزمین خود، از دستگاه حاكمه بحرین خواست تا به حقوق شهروندی مردم خود احترام گذاشته و در اسرع وقت بر تصمیم غیر قانونی و غیر شرعی و غیر انسانی خود تجدید نظر كرده و اجازه دهد تا مسلمانان این كشور بویژه در ماه مبارك رمضان در كمال آرامش به عبادات خود بپردازند.
مركز اسلامی انگلیس در این بیانیه همچنین از اندیشمندان جهان، دولتمردان و سازمان های بین المللی و حقوق بشری خواست تا با استفاده از توان خویش، ضمن محكوم نمودن این تصمیم غیر عادلانه دولت بحرین، مانع از ادامه اقدامات غیرعاقلانه حاكمان این كشور شوند.
رژیم بحرین در ادامه اقدامات هتاكانه خود، روز دوشنبه گذشته حكم به سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان این كشور داد و آتش زیر خاكسترِ شش ساله انقلاب مردم بحرین را بار دیگر شعله‌ور كرد.
حاج شیخ عیسی احمد قاسم درازی بحرانی معروف به شیخ عیسی قاسم ٬ عالم برجستهٔ شیعه، رهبر شیعیان بحرین و رهبر معنوی انقلاب بحرین است.
لغو تابعیت رهبر شیعیان بحرین در ادامه افزایش سخت گیری بر شیعیان این كشور و در پی صدور یك حكم قضایی مبنی بر تعلیق فعالیت جمعیت الوفاق روی داد.
عربستان سعودی كه همانند رژیم بحرین اقدام به سركوب مخالفان و شیعیان در كشورش كرده از تصمیم منامه استقبال كرده است.
بحرین از سال 2011 صحنه اعتراض های مردمی بوده، اگرچه اعتراض ها با سركوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شده است.
اروپام**4**ن**1552