به گزارش روز جمعه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس ديلي، محققان بلژيكي و آلماني در اين تحقيق كه در مجله Biological Psychiatry منتشر شده است نشان داده اند زمانيكه يك ژن خاص از فعاليت مي افتد برخي خاطرات نيز پاك مي شوند.
زوال عقل، تصادفات، و يا وقايع آسيب زا مي تواند باعث شوند كه برخي از خاطراتي را كه قبل از جراحت و يا شروع بيماري شكل گرفته اند، از دست بدهيم.
اكنون محققان نشان داده اند كه برخي از خاطرات را نيز مي توان با از فعاليت انداختن يك ژن خاص پاك كرد.
محققان در اين مطالعه از موش هايي استفاده كردند كه از لحاظ ژنتيكي به گونه اي اصلاح شده بودند كه داراي ژن neuroplastin باشند.
اين ژن كه تنها چند گروه در جهان آن را بررسي مي كنند براي انعطاف پذيري مغز بسيار مهم است.
در انسان ها تغييرات در تنظيم ژن neuroplastin به تازگي با افزايش توانايي هاي فكري و شيزوفرني ارتباط داده شده است.
محققان در اين مطالعه به موش ها آموزش دادند تا به محض روشن شدن لامپ از يك طرف جعبه به طرف ديگر برود . اين رويه آموزش را آموزش تداعي شده مي نامند.
محققان بعد از شرطي كردن موش ها ، ژن neuroplastin را از فعاليت انداختند و مشاهده كردند كه اين موش ها ديگر قادر به انجام اين كار نبودند.
اما ساير موش ها كه ژن neuroplastin در آنها از فعاليت نيفتاده بود اين كار فراگرفته شده را به خوبي انجام مي دادند.
محققان متوجه شدند كه از فعاليت انداختن ژن neuroplastin در ارتباطات ميان سلول هاي مغزي آنها اختلال ايجاد مي كند و بر رفتار موش ها تاثير مي گذارد.
با اين حال محققان متذكر شدند كه اين يك تحقيق پايه است و براي نشان دادن اينكه آيا neuroplastin در ساير اشكال يادگيري نيز نقش دارد، به تحقيقات بيشتري نياز است.
علمي**2038**1569
تهران - ايرنا - محققان در مطالعه بر روي موش ها موفق شدند كه با استفاده از يك تغيير ژنتيكي، خاطرات ناخوشايند را در موش ها پاك كنند.