۱۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۳۱
کد خبر: 82132936
T T
۰ نفر
پيشنهادهاي اهالي هنر براي رييس جمهوري/ آقاي روحاني خسته نباشيد

تهران - ايرنا - نمايندگان هنرمندان كه در بيست و چهارمين روز ماه مبارك رمضان در نشست رمضانه رئيس‌جمهور شركت كردند، با علم به اينكه سياستگذاري و مديريت حوزه فرهنگ و هنر در كشور محدود به دولت نيست، اما ديدار با رئيس‌جمهور را فرصتي ديدند تا بدون تعارف از خوب و بدهاي حال و روز فرهنگ و هنر كشور سخن بگويند.

به گزارش ايرنا ،هنرمنداني كه در حضور رئيس‌جمهوري به سخنراني پرداختند، هم حامل پيام سپاس جامعه هنرمندان بودند، هم انتقاد كردند و هم اينكه بسته‌اي از پيشنهادات را پيش روي دكتر روحاني قرار دادند؛ از پيشنهاد «تأسيس سازمان موسيقي كشور» و «فرهنگستان موسيقي» تا تصويب نظام‌نامه صنفي نويسندگان.
فريدون شهبازيان، آهنگساز و رهبر اركستر اولين هنرمندي بود كه سخنان خود را با عنوان «واقعيت موسيقي و موسيقي در واقعيت» ارائه كرد. وي ساختن و پرداختن موسيقي (نوشتن و نواختن) را نيازمند بودجه كافي و اجرا و گسترش موسيقي را مستلزم مهار عوامل بازدارنده انتشار موسيقي دانست و خطاب به رئيس‌جمهور گفت: پايداري اركستر به تداوم بودجه، تمرين‌ها و اجراها نياز دارد كه شما در اين زمينه قول داديد و به قول‌تان هم عمل كرديد.
شهبازيان با سپاسگزاري از دستور رئيس‌جمهور براي راه‌اندازي اركسترها، گفت: اركستر نبايد شش ماه كار كند و سه ماه تعطيل باشد؛ نبايد حقوق نوازندگان به تعويق بيفتد؛ منصفانه نيست كه در سردرگمي، اركسترها قابليت‌شان را از دست دهند و نبايد اجازه دهيم كساني از اين سردرگمي بهره‌برداري كنند. هر چند در دوره جاري به موسيقي بها داده شده، ولي اين ميزان كامل نيست.
اين آهنگساز و رهبر اركستر، با ارائه پيشنهادهاي «تأسيس سازمان موسيقي كشور» و «فرهنگستان موسيقي» در حضور مسئولان حوزه فرهنگ و هنر، خاطرنشان كرد: سازمان موسيقي تأسيس شود تا همه موسيقي‌دانان را پوشش دهد و موسيقي‌دانان خودشان اداره آن را بر عهده داشته باشند. تشكيل فرهنگستان موسيقي نيز مي‌تواند در زمينه جمع‌آوري ملودي‌هاي سراسر كشور مهم باشد و اين ملودي‌ها دست‌مايه آهنگسازان مطرح كشور شود.

* بازيگران زن شرافتمندانه ايستاده اند
نسيم ادبي، بازيگر تئاتر نيز كه سخنان خود را با جمله «95 درصد هنرمندان به شما رأي دادند» خطاب به دكتر روحاني آغاز كرد، با ابراز اميدواري نسبت به توجه بيشتر دولت تدبير و اميد به حوزه فرهنگ و هنر، حمايت دولت يازدهم از توسعه تالارهاي نمايش توسط بخش خصوصي را شايسته تقدير دانست و عدم حمايت دولت از توليدات آثار هنري بخش خصوصي را به عنوان يك دغدغه مطرح كرد.
وي در بخشي از سخنانش در حمايت از جامعه بازيگران زن، در حضور رئيس‌جمهوري گفت: «بازيگران زن شرافتمندانه و با صبر و تحمل محكم ايستاده‌اند؛ در شرايط نابساماني كه برخي اشخاص در شبكه‌هاي مجازي وارد زندگي خصوصي و شخصي آنها مي‌شوند و هر تهمت و توهيني را به آنها نسبت مي‌دهند. وقتي به بازيگر زني كه براي اكران فيلمش در شهري مي‌رود توهين مي‌شود، يعني به همه جامعه هنري توهين شده است. حرمت ما بايد به عنوان هنرمند حفظ شود و هيچ چيزي نمي‌تواند جلوي تاثيرگذاري هنرمندان را بگيرد. ما را تنها نگذاريد و اميدواريم دولت شما هويت هنر و هنرمندان را به اعتبار لايق‌اش برگرداند».
وي در خاتمه با بيان اينكه «براي توليد آثار ماندگار و روشن نگه داشتن تئاتر و سر پا نگه داشتن هنرمندان نيازمند رسيدگي و حمايت جامع از سوي دولت و افزايش بودجه تئاتر هستيم»، سخنان خود را اينگونه پايان داد: «آقاي روحاني خسته نباشيد؛ بخاطر برجام و بهبود اوضاع اقتصادي. اميدوارم امسال و چهار سال بعد از آن، از شما به عنوان رئيس‌جمهور حامي هنر و هنرمندان نام ببريم. همين جا مي‌خواهم از شما قول بگيرم كه بياييد تئاتر ببينيد، بعد از تئاتر بياييد پشت صحنه و يك چاي بخوريم و درباره نمايش حرف بزنيم».

* پيشنهاد فخيم زاده براي سينماي ايران
مهدي فخيم‌زاده بازيگر، كارگردان، نويسنده و طراح صحنه در آغاز سخنانش با بيان اينكه سينماي هر دوره‌اي آئينه تمام‌نماي وضعيت اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي آن دوره است، در مقايسه سينماي ايران قبل از دولت يازدهم با سينماي سه سال گذشته، گفت:
«ويژگي‌هاي سينماي ايران قبل از دولت يازدهم اين بود: وضع اقتصادي به شدت آشفته، توليد از نفس افتاده، بخش خصوصي خود را كنار كشيده، سرمايه‌گذاري دولتي براي توليد فيلم به اوج رسيده، تهيه‌كنندگان سينما دست نياز به سوي دولت دراز كردند، انشعاب و تقابل و نزاع بين تهيه‌كنندگان ايجاد شد، خانه سينما منحل شد، اهالي سينما هر روز جلوي خانه سينما تجمع مي‌كردند، بي‌قانوني و خودسري در امر نمايش به نهادهاي مختلف كشيده و هر نهادي قصد داشت به سليقه خود مميزي كند و تيغ سانسور ...؛ سينماي اين دوران تطابقي كامل با وضعيت اقتصادي و اجتماعي آن دوره داشت.
و سينماي ايران در شرايط فعلي: آرامش توأم با خوف و رجاء، همچنان عده‌اي در كمين سينما نشسته‌اند و از هر فرصتي استفاده مي‌كنند تا چوب لاي چرخ سينما بگذارند، خانه سينما دوباره آغاز به كار كرد، انشعابات صنفي متوقف شد، سرمايه‌گذاري دولتي رنگ باخت، سرمايه‌گذاري بخش خصوصي رونق گرفت، شب‌نامه و نامه‌هاي سرگشاده بسيار كم شده و اگر هم هست ديگر به آنها اعتنايي نمي‌شود، بحران كاملا فروكش كرده و سينما به آرامش رسيده است. آرامش، عقلانيت، همزيستي و امنيت بالاي سرمايه‌گذاري همه از مشخصه‌هاي دولت تدبير و اميد است.بنابراين سينماي ما عين جامعه ماست».
فخيم‌زاده در ادامه به تشريح مشكلات هنرمندان در دوران بيكاري و از كار افتادگي پرداخت و از رئيس‌جمهور بخاطر صنعت شناخته شدن سينماي ايران، درخواست ياري كرد. فخيم‌زاده در اين باره گفت: «100 سال از عمر سينماي ايران مي‌گذرد اما هنوز به عنوان صنعت شناخته نشده و نمي‌توانيم از مزاياي صنعتي شدن استفاده كنيم. خواسته اهالي سينما از شما اين است كه در هيئت دولت به اين آرزوي ديرينه هنرمندان جامه عمل بپوشانيد».

*ماجراي پخش تيزر فيلم‌هاي سينمايي و تئاتري
ماجراي پخش تيزر فيلم‌هاي سينمايي و تئاتري از شبكه‌هاي ماهواره‌اي بيگانه و واكنش‌هاي قضايي نسبت به اين موضوع، موضوعي بود كه از سوي هنرمندان مختلف مطرح مي‌شد؛ هم مورد اشاره فخيم‌زاده بود و هم نسيم ادبي درباره آن با رئيس‌جمهور سخن گفت.
نسيم ادبي در پي اشاره به پخش تيزر فيلم هاي سينمايي و تئاتري از شبكه‌هاي ماهواره‌اي بيگانه، گفت: «چرا تلويزيون خودمان هيچ حمايتي نمي‌كند؟ سهم هنرمندان از رسانه ملي چيست؟ ما خواهان حمايت تبليغاتي از رسانه ملي هستيم».
اما مهدي فخيم‌زاده به طور مبسوطي به اين موضوع پرداخت و خطاب به دكتر روحاني يادآور شد: «ما در ارائه آثار سينمايي دچار مشكل هستيم چون قدرت پرداخت هزينه‌هاي آگهي‌هاي تلويزيون را نداريم.
طاهره ايبد نيز به نمايندگي از جامعه نويسندگان، درباره حقوق اجتماعي آنها گفت: حقوق نويسنده به لحاظ نظام تأمين اجتماعي مشخص نيست. نويسنده چه جايگاه و حق و حقوق اجتماعي دارد؟ انتظار ما از دولت اين است كه نظام نامه صنفي نويسندگان تهيه و براي تصويب به مجلس ارائه شود.
در خاتمه اين مراسم و پس از سخنان رئيس جمهور، هنرمندان و مسئولان حوزه فرهنگ و هنر همراه با رئيس‌جمهور افطار كردند.
گزارش از نيما شايان
** 1551**
۰ نفر