به گزارش ایرنا، محمد محمدرضایی جمعه شب در نشست صمیمی استاندار قم با نخبگان و استعدادهای برتر استان قم در تالار معصومیه فرمانداری اظهار داشت: دانشجویان مقطع های كارشناسی ارشد و دكتری می توانند با بارگذاری مدارك و اطلاعات مربوط به خود در سامانه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، پس از گذراندن مراحل رقابتی، از جوایز آموزشی، پژوهشی و فناوری و همچنین فرهنگی بنیاد بهره مند شوند.
وی با بیان اینكه بنیاد نخبگان استان قم در سال گذشته موفق به تكمیل سهمیه پیش بینی شده برای جذب نخبگان از مراكز آموزش عالی استان نشد، همت و تلاش دانشگاه ها برای تحقق این امر در سال جاری را خواستار شد و افزود: در صورتی كه یك دانشجوی رشته دكتری بتواند جذب بنیاد نخبگان شود، از تسهیلات ویژه مركز كه بالغ بر 300 میلیون ریال است، بهره مند می شود.
وی همچنین طرح دوست علمی را از دیگر برنامه های بنیاد برای شناسایی نخبگان دانست و افزود: بر اساس این طرح كه مختص دوره متوسطه است، دانش آموزان نخبه، شناسایی و در كارگاه های آموزشی این مركز حضور می یابند.
محمدرضایی همچنین با اشاره به تاكید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت شناسایی نخبگان از سنین كودكی، اضافه كرد: در این راستا طرحی تحت عنوان شهاب به اجرا گذاشته شده و هم اكنون بیش از 14 هزار تن از دانش آموزان مقطع ابتدایی قم زیر پوشش آن هستند و در آینده نزدیك نیز این طرح در همه مدارس ابتدایی استان اجرایی خواهد شد.
وی یادآور شد: در این طرح آموزش های لازم در زمینه نخبه پروری به آموزگاران و معلمان داده می شود و آنها با آخرین روش های لازم برای شناسایی دانش آموزان نخبه و مستعد آشنا می شوند.
رئیس بنیاد نخبگان قم همچنین بی توجهی به استعدادهای برتر در دوره ابتدایی را از آسیب های نظام آموزشی كشور دانست و گفت: بسیاری از دانش آموزان برغم داشتن استعداد برتر به دلیل بی توجهی و داشتن مشكلات گوناگون از ادامه تحصیل بازمی مانند.
محمدرضایی در ادامه، جشنواره منطقه ای رویش كوهرنگ ویژه مخترعان در رشته های مختلف را از دیگر طرح های بنیاد برای نخبگان زیر پوشش خود دانست و خاطرنشان كرد: این جشنواره كه در سال های گذشته با شركت استان های قم، مركزی، اصفهان و چهار محال و بختیاری ترتیب یافته بود، آذرماه امسال و همزمان با هفته پژوهش به میزبانی قم برگزار خواهد شد و به دلیل موقعیت خاص این استان، استان های البرز و تهران نیز به جمع شركت كنندگان در این جشنواره اضافه شده اند.
وی با بیان اینكه قم به عنوان قطب علوم انسانی كشور نقش مهمی در كاربردی كردن این حوزه از علم دارد، افزود: جشنواره مذكور بر آن است تا ابداع ها و ابتكارهای مخترعان و نخبگان حوزه علوم انسانی در راستای كاربردی كردن این علم را در قالب نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار دهد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان قم همچنین، شركت نخبگان این استان در اردوهای جهادی در مناطق محروم و كمتر برخوردار را از دیگر طرح های این مركز ذكر كرد و افزود: این طرح برای ارتباط نخبگان با بدنه جامعه برای رفع نیازها و مشكلات آن اقدام موثری محسوب می شود.
وی همچنین با اشاره به وجود نخبگان و استعدادهای برتر ناشناس در دستگاه های اجرایی استان، اذعان داشت: شناسایی این استعدادها با همكاری دستگاه های مربوطه به منظور معرفی آنها به جامعه از جمله اقدام هایی است كه بنیاد آن را در دستور كار خود قرار داده و دنبال می كند.
محمدرضایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه نخبگانی كشور نیازمند رشد و پیشرفت فرهنگی به موازات رشد و پیشرفت علمی است.
وی اضافه كرد: استعدادهای برتر جامعه همان گونه كه در عرصه علمی صاحب رشد و موفقیت های چشمگیر می شوند، باید در زمینه مسائل فرهنگی و پایبندی به ارزش ها نیز از پیشرفت و ارتقای لازم برخوردار باشند.
وی با اشاره به اهتمام جدی بنیاد نخبگان برای تقویت روحیه دینی و فرهنگی این گروه از جامعه، خاطرنشان كرد: به منظور آشنایی و ترویج سبك زندگی اسلامی و پیشگیری از برخی مشكلات و آسیب های فرهنگی، طرح ها و برنامه های مختلفی برای نخبگان پیش بینی شده كه ارائه خدمات مشاوره ای بخشی از آن به شمار می آید.
7403 / 1175
رئیس بنیاد نخبگان قم مطرح كرد؛
ارائه تسهیلات ویژه به دانشجویان مستعد در مراكز دانشگاهی قم
۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۸:۴۳
کد خبر:
82133491
قم - ایرنا - رئیس بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به برنامه ها و طرح هایی كه به طور ویژه از سوی این مركز برای جامعه نخبگانی استان پیش بینی و به اجرا گذاشته می شود، گفت: بنیاد نخبگان با ثبت نام از دانشجویان مستعد در مراكز دانشگاهی استان اقدام به ارائه تسهیلات به آنها می كند.