۱۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۲۱
کد خبر: 82135005
T T
۰ نفر
مردمی كردن مقابله با آتش سوزی جنگلها

شهركرد- ایرنا- مشاركت مردم و نقش سمن ها ، تشكل ها و آموزش جوامع محلی یكی از راه های جلوگیری و مهار آتش سوزی در جنگل ها و مراتع است.

در یك دهه اخیر تغییرات اقلیمی باعث شده استان چهارمحال و بختیاری در زمره استانهای خشك و نیمه خشك كشور قرار گیرد به گونه ای كه حتی تهدید خشكسالی روستاها برای این استان یك دغدغه شده است.
جنگل های زاگرس میانی در چهارمحال و بختیاری آن قدر از جایگاه مهم بین المللی برخوردار است كه حتی سازمان های بین المللی مانند 'جایكا' ژاپن برای احیای این منابع غنی خدادادی پیشگام شده اند.
جنگل های زاگرس میانی در چهارمحال و بختیاری از این جهت برای ایران دارای اهمیت است كه ذخیره گاه آبی دو رود زاینده رود و كارون در این جنگل ها است و این جنگل ها در نگهداشت آب سفره های زیرزمینی و مقابله با ریزگردها اثر گذار هستند.
استان چهارمحال وبختیاری با دارا بودن یك میلیون و 90هكتار مراتع در مناطق نیمه خشك كشور است، كه هم اكنون یك سوم مراتع به دلیل تغییرات اقلیمی و همچنین كاهش بارش ، برداشت بی رویه آب ، فرسایش خاك جزء مناطق فقیر شده و این استان به سمت بیابانی شدن پیش می رود.
از مجموع یك میلیون و 653 هزار و 300 هكتار وسعت چهارمحال و بختیاری، یك میلیون و 371 هزار و 400 هكتار در حوزه آبخیز رودخانه كارون، 143 هزار و 900 هكتار در حوزه آبخیز رودخانه زاینده رود، 67 هزار و 700 هكتار در حوزه آبخیز رودخانه دز و 70 هزار و 300 هكتار در حوزه آبخیز داخلی قرار دارد.
هم اكنون 90درصد عرصه های استان زیر پوشش منابع طبیعی و آبخیزداری و 10 درصد عرصه ها نیز زیر مجموعه محیط زیست می باشد كه هم اكنون علاوه بر خشكسالی و برداشت بی رویه آب و گرد و غبار، آتش سوزی جنگل ها و مراتع و زمین های كشاورزی به عنوان یكی از مهمترین دلایل تخریب منابع طبیعی و حیات وحش استان است.
از این رو ، با توجه به فصل گرما و همچنین افزایش معضل خشكسالی در چهارمحال وبختیاری و اهمیت حفظ جنگل ها برای جامعه بین المللی ، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مركز شهركرد میزگرد تخصصی راهكارهای حفظ جنگل و مقابله با اتش سوزی جنگلها و نقش مردمی بودن مقابله با آن را برگزار كرد.
مدیران دستگاه های متولی حوزه محیط زیست و منابع طبیعی و مدیریت بحران در این میز گرد ابراز داشتند كه پیشگیری از آتش سوزی و همچنین فعال سازی و مشاركت دادن جوامع محلی از محورهای اصلی برنامه مقابله با آتش سوزی است.
***
مدیركل ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری گفت: بحث آتش سوزی جنگل ها، مراتع و محیط زیست، خشكسالی، كم آبی در فصل تابستان از مهمترین مشكلات استان است، كه نیازمند اتخاذ تدابیر لازم و اجرای برنامه های مدیریتی است.
ستار فرهادی در این باره افزود : جنگل ها، مراتع و محیط زیست به عنوان سرمایه های ملی ،جایگاه خاصی دركشور دارند و چهارمحال وبختیاری به دلیل تنوع زیستی و مخاطرات به وجود آمده، هم اكنون جزء 14 استانی است كه به دلیل دارا بودن پوشش گیاهی و جنگلی مناسب و خاص، دارای حساسیت ویژه در حفظ و حراست از این سرمایه های ملی است .
به گفته وی، به منظور مقابله با آتش سوزی و بلایای طبیعی در این استان، از سال گذشته كارگروه مقابله با آتش سوزی در جنگلها، مراتع و منابع طبیعی تشكیل شد كه در این كار گروه بررسی عوامل و همچنین برنامه ریزی برای مقابله با این بحران در دستور كار قرار گرفت.
فرهادی ،به اهمیت برنامه ریزی در حوزه مقابله با آتش سوزی در منابع طبیعی استان اشاره كرد و گفت:سال گذشته طرح جامع مقابله با حریق در جنگل ها و مراتع و منابع طبیعی از سوی مسئولان بحران چهارمحال و بختیاری تهیه،تصویب و به كارگروه مقابله با آتش سوزی ارائه شد كه پس از تصویب نهائی به استان ها ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح 25خرداد ماه امسال قراردادی با وزارت دفاع و نیروهای مسلح منعقد شد و مقرر شد در مواقع آتش سوزی در این 14 نقطه حساس در كشور كه بیشتر دارای پوشش جنگلی هستند خدمات پوشش هوایی ارائه شود.
مدیركل ستاد مدیریت بحران استان،به موقعیت كوهستانی و سخت گذر بودن استان و پوشش گیاهی و جنگلی اشاره كرد وگفت: با توجه به فعالیت ها و همچنین همكاری های ایجاد شده بین دو دستگاه متولی، از جمله محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری و مدیریت بحران و همچنین فعال كردن جوامع محلی در این حوزه در چند سال اخیر با كاهش آتش سوزی در این مناطق روبرو بوده ایم .
مدیركل ستاد مدیریت بحران استان اظهار داشت: امسال در بخش های مختلف نرم افزاری و سخت افزاری كامپیوتری در راستای مهار آتش سوزی فعالیت ها و اقدام های مناسب و خوبی چون شناسایی مناطق مستعد، ارتقا مهارت اطفای حریق انجام شده و در دست اجراست.
فرهادی افزود: تجهیز دهیاری ها، ادارات محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان ها و مناطق به اطفاء حریق و تجهیزات سبك كه قدرت مانور بیشتری داشته باشند از جمله موتورسیكلت آتش نشان و خرید دستگاه های اطفاء حریق كه قابل نصب بر روی تراكتور و وانت بار باشند را از مهمترین برنامه های مقابله ای وپیشگیری از آتش سوزی در سالجاری است.
وی،به تجهیز دهیاریها به وسایل اطفاء حریق به عنوان نخستین استان در سطح كشور برای مقابله با آتش سوزی در مناطق طبیعی اشاره كرد و گفت: این برنامه از سال گذشته با هدف گذاری بیش از 200دهیاری آغاز شده كه تاكنون 100دهیاری به وسایل اطفاء حریق تجهیز شده است.
به گفته وی، در این برنامه با یك همكاری سه جانبه،بین محیط زیست و منابع طبیعی، هلال احمر و مدیریت بحران ،تیم های 10 نفره تعریف شده است و این تیم ها پس از دریافت آموزش های لازم با استفاده از تجهیزات اطفاء حریق كه ازسوی ستاد مدیریت بحران تامین شده است در مواقع بحران به مهار آتش اقدام می كنند.
وی،به نقش سمن ها و تشكل های و جوامع محلی در مواقع بحران اشاره كرد و گفت: استفاده از بخش خصوصی و سمن ها و تشكل ها نماینده از این گروه ها كه در 14كارگروه تخصصی بحران ادغام شده اند و در حوزه های مختلف مدیریت بحران فعالیت می كنند.
فرهادی در ادامه افزود: به منظور مقابله با بحران های احتمالی در تمام شهرهای استان، از محل اعتبارات مدیریت بحران، ایستگاه آتش نشانی احداث شده كه از این تعداد 19 ایستگاه سال گذشته به بهره برداری رسیده و پیش بینی می شود تا پایان سال 96تمام 40 شهر استان ایستگاه آتش نشانی مجهز داشته باشند.
وی،شناسایی مناطق آسیب پذیر در استان را یكی از برنامه های در دست اجرا به منظور مقابله با بحران عنوان كرد وگفت:هم اكنون شناسایی این مناطق در حوادثی مثل سیل و زلزله انجام شده و در برخی مناطق طبیعی نیز بحث آتش سوزی در دست اجراست.
فرهادی افزود: به منظور مقابله با آتش سوزی در جنگل ،مراتع و منابع طبیعی با توجه به وضع موجود ،هیچ راهی نیست به جزء تكیه به نیروهای مردمی كه در این راستا مدیریت بحران مردم محور تعریف شده است.
وی گفت:به منظور فعال كردن بیشتر نیروهای مردمی كارگروه سمن ها تشكیل و اقدمات اولیه انجام شده كه در سازماندهی این نیروها و تجهیز آنها قدمهای بیشتر برداشته شود.
به گفته وی ،در استان به منظور تقویت نیروهای مردمی در مواقع بحران نیز برنامه ریزی شده كه امكانات و تجهیزات مقابله با آتش سوزی را به سمن ها واگذار كرده تا در مواقع بحران در اختیار مردم قرار دهند.
***
مدیركل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری نیز بر تجهیز نهادهای مردمی، سمن ها و تشكل ها به منظور اطفاء حریق تاكید كرد وگفت: انعقاد تفاهم نامه بین سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد كل نیروهای مسلح در سطح ملی و اجرایی كردن آن در استان، همچنین شناسایی و معرفی نقاط آبی استان برای استفاده از بالگرد اطفاء حریق از دیگر اقداماتی است كه توسط این اداره كل انجام شده است.
شهرام احمدی، مساحت آتش سوزی های مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست در استان طی سال 1393را یك میلیون و 364هزار و 275متر مربع و در سال 1394 را نزدیك 440 هزار مترمربع اعلام كرد و اظهار داشت: اقدامات موثر حفاظت محیط زیست در زمینه پیشگیری از وقوع حریق منجر به كاهش 67 درصدی سطح آن نسبت به سال قبل شده است.
وی گفت:در سه ماهه اول امسال نیز یك مورد آتش سوزی با بیش از 15هزار مترمربع در تالاب های استان و 10 مورد آتش سوزی مرتعی و سه مورد آتش سوزی جنگلی اتفاق افتاد،كه با ورود سریع مردم و جوامع محلی از ورود خسارت زیاد به این عرصه ها جلوگیری شد.
احمدی ،عوامل طبیعی و بخصوص خشكسالی را عاملی مهم در افزایش حریق عنوان كرد و گفت: مواردی از تاثیر عوامل انسانی در وقوع حریق گزارش شده است كه برخی از آنها به علت سهل انگاری، ایجاد زمینه های تخلف زیست محیطی و گردشگری غیر مسئولانه را شامل می شود.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان از ساخت دو پاسگاه محیط بانی و تجهیز آنها به لوازم اطفاء حریق در سال گذشته خبر داد و بیان داشت: انجام اقدامات صورت گرفته به منظور احیاء تالاب گندمان و جلوگیری از خشك شدن پوشش گیاهی تالاب یكی از موثرترین كارها در جهت جلوگیری از وقوع حریق در این تالاب حساس می باشد.
وی گفت:با حمایت این اداره كل یك نمونه دستگاه اطفاء حریق خودرویی بومی سازی و تولید شد و هم اكنون 6دستگاه خودرو این اداره كل به این دستگاه تجهیز شده اند.
احمدی ،برگزاری دوره آموزشی اطفاء حریق جهت پرسنل اجرایی ، یگان حفاظت استان و برگزاری جلسات با جوامع محلی و افراد تاثیر گذار جهت استفاده از توان آنها در امر اطفاء حریق به خصوص سازمان های مردم نهاد زیست محیطی را نقطه عطفی در استفاده از توان مردمی در این امر مطرح كرد و گفت: ستاد راهبردی و تیم عملیات واكنش سریع در سطح استان تشكیل شده است و این اداره كل در مانورهای منطقه ای اطفاء حریق حضور فعال داشته است.
مدیركل حفاظت محیط زیست از برقراری شیفت های اطفاء حریق برای كادرهای اداری و اجرایی این اداره كل به جزء زنان در دو نوبت از ابتدای فصل تابستان تا پایان یافتن فصل آتش سوزی ها در استان خبر داد و گفت: سامانه 1540 و تلفن 03832223572 در تمامی ساعات شبانه روز آماده دریافت گزارشات مردمی در زمینه محیط زیست و بخصوص حریق در مناطق طبیعی است.
احمدی به تجهیز دهیاری ها و همچنین ادارات شهرستانی به وسایل و تجهیزات اطفاء حریق از جمله بیل وآتش كوب از محل بودجه های استانی و اعتبارات ردیف10 و 12 و اعتبارات ملی اشاره كرد وگفت: سال گذشته برای تجهیز 280 دهیاری در استان به وسایل اطفاء حریق بیش از 10 میلیارد ریال بودجه پیش بینی شده بود كه تاكنون 100دهیاری تجهیز شده است.
وی گفت: با وقوع آتش سوزی در مرتع و جنگل و محیط زیست نخستین آسیب، مرگ زیستگاه های جانوری و گیاهی و مرگ تنوع زیستی است.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان،تنوع زیستی را پشتوانه سیاست، اقتصاد ،اجتماع ،امنیت كشور عنوان كرد وگفت: تا زمانی كه ارزش گذاری اقتصادی نباشد نمی توان در زمینه خسارتهای وارد شده به این حوزه اشاره كرد.
وی در ادامه به اهمیت ارزش گذاری منابع طبیعی در كشور تاكید كرد و گفت:یكی از مشكلاتی كه محیط زیست و منابع طبیعی با آن مواجه است،نداشتن ارزش گذاری اقتصادی واقعی در این حوزه است كه به همین دلیل در حوزه های مختلف از اجرای طرح های اقتصادی و توسعه ای استان نیز به ارزش گذاری محیط زیست و منابع طبیعی توجه نمی شود.
احمدی،شاه كلید جلوگیری و مهارآتش سوزی را مشاركت مردم و آموزش جوامع محلی دانست و گفت: یكی از عوامل آتش زا در جنگل ها و مراتع زباله ها هستند كه مدیریت صحیح جمع آوری زباله ؛ آتش سوزی ها را كاهش می دهد.
***
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز گفت: تنها راه مقابله با آتش سوزی در طبیعت به عنوان یك حادثه غیر مترقبه از جمله جنگل ها ،مراتع ،مناطق حفاظت شده و حتی اراضی كشاورزی ، تشكیل یك سازمان آتش نشانی متخصص ، قوی و مجهز به سیستم اطفاء حریق هوایی و زمینی است.
علی محمدی مقدم افزود: این سازمان می تواند زیر مجموعه وزارت كشور باشد تا امكانات و اعتبارات را به طور متمركز هزینه و همچنین نیروی ماهر، چابك و آموزش دیده داشته باشد.
به گفته وی ،هم اكنون با پراكنده شدن اعتبارات ناچیز به منظور مقابله با آتش سوزی بین دستگاه های دولتی مثل سازمان جنگل ها و سازمان محیط زیست و سازمان های مرتبط بدون داشتن نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده سالانه همچنان شاهد طعمه حریق شدن هزاران هكتار از جنگل ومنابع طبیعی خواهیم بود.
وی،در ادامه اظهار داشت: سال گذشته نخستین شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با موضوع آتش سوزی و حریق در جنگل و مرتع و منابع طبیعی تشكیل شد .
محمدی مقدم،به كاهش هفت درصدی آتش سوزی در مناطق زیر پوشش منابع طبیعی و آبخیزداری اشاره كرد وگفت: امسال هم نسبت به سه ماه مشابه سال گذشته كاهش تعداد و سطح آتش سوزی را داشتیم.
محمدی مقدم اظهار داشت: سه ماهه نخست سال گذشته 31 فقره آتش سوزی با 99هكتار در این مناطق اتفاق افتاد،كه از سالجاری تاكنون 24فقره با 41.2هكتار آتش سوزی داشتیم كه این میزان 22درصد در تعداد و139درصد در سطح آتش سوزی ها كاهش داشته است.
وی،به اهمیت جنگل ها در بحث تولید آب و تقویت سفرهای آب های زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاك در استان اشاره كرد و گفت: هم اكنون فرسایش خاك در چهارمحال وبختیاری با توجه به پستی و بلندی و توپوگرافی استان بیشتر از نرم كشوری است.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: عوامل متعددی در بحث تخریب و نابودی جنگل دراستان و استان های زاگرس نشین شاهد هستیم كه قطع جنگل برای تامین سوخت وجنگل تراشی به منظور تصرف اراضی و زراعت دیم در زیر اشكوب جنگل و چرای مفرط دام و بحث آتش سوزی ها وجود دارد كه با یك بی احتیاطی سطح وسیع جنگل ها طعمه حریق می شود.
وی،پیشگیری از آتش سوزی را مهمترین اولویت به منظور كاهش آتش سوزی در این مناطق عنوان كرد وگفت: باید همه مردم را متوجه كنیم كه آتش سوزی در این مناطق اتفاق نیافتد و اگر حادث شد در كوتاه ترین زمان آتش مهارشود.
محمدی مقدم، اقدامات مقابله ای و مهار اطفاء حریق را به دو دسته اقدامات درون سازمانی و برون سازی عنوان كرد وگفت: در اقدامات درون سازمانی تمام شهرستان ها و سرجنگل بانی ها و همچنین بخشداری ها به لوازم اطفاء حریق مجهز وكشیك های شبانه روزی در همه اراضی سطح كشت راه انداری شده است.
وی اقدامات برون سازمانی را نیز همكاری با جهاد كشاورزی به منظور فرهنگ سازی در بین كشاورزان برای مقابله باآتش سوزی عنوان كرد وگفت: در این راستا كارشناسان جهاد كشاورزی در این زمینه كه كشاورزان محصول پایانی و باقیمانده زمین كشاورزی را آتش نزنند، فرهنگ سازی كنند.
وی تشكیل شورای هماهنگی مدیریت بحران استان را به استناد تبصره ذیل ماده 47 به عنوان دیگراقدامات برون سازمانی اعلام كرد وگفت: در این تبصره آتش سوزی جزء حوادث غیرمترقبه شناخته شده است.
***
تجهیز نیروها و سمن ها مردمی به منظور مقابله با آتش سوزی
نماینده تشكل های زیست محیطی ومنابع طبیعی چهارمحال وبختیاری با اشاره به نقش جوامع محلی و مردم در زمینه حفظ و حراست از منابع طبیعی افزود: تجهیز نیروها و سمن های مردمی به منظور مقابله با آتش سوزی را یكی از راه های مقابله با تخریب محیط زیست استان و منابع طبیعی دانست.
هومان خاكپور افزود: براساس مطالعات و تحقیقاتی كه در بحث حریق در كشورهای دیگر انجام داده است،راه اندازی یك دستگاه متولی آتش سوزی در محیط زیست و منابع طبیعی ضروری است.
وی گفت: هم اكنون سازمان محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری متولی آتش سوزی و همچنین مقابله با حریق نیستند و سازمان آتش نشانی فعلی نیز در حوزه شهرداری هاست.
این فعال زیست محیطی،نبود یك دستگاه تخصصی در حوزه آتش سوزی در طبیعت را یكی ازمشكلات عنوان كرد وگفت: در كشور برای برگزاری یك دوره آموزشی در بحث حریق در مناطق طبیعی یك مربی با تجربه نداریم.
وی،به راه اندازی یك ساختار جدید متولی آتش سوزی در منابع طبیعی تاكید كرد و گفت: با راه اندازی این ساختار تمام تجهیزات و آموزش های لازم و فعالیتهای اجتماعی و جو مشاركتی سازمان های غیر دولتی و جوامع محلی با همان سازمان است.
خاكپور گفت:هم اكنون نبود پایش در زمینه شناسایی نقاط پرخطر و در معرض آتش یكی دیگر از مشكلات این حوزه است و بحث اصلی مقابله با حریق در وضعیت فعلی كشور با جوامع محلی است .
وی به حضور و همدلی مردم به منظور پیشگیری از آتش سوزی و همچنین اطفاءحریق اشاره كرد وگفت: مدیریت منابع انسانی و جوامع محلی و تشكل ها یكی از برنامه های امسال به منظور مقابله و پیشگیری از حریق است.
نماینده تشكل های مردمی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی استان افزود:هم اكنون ارزش گذاری اقتصادی بر روی این مناطق انجام نشده در حالی كه این امر یكی از مصوبه های برنامه چهارم و پنجم توسعه استان بوده كه در این برنامه استان ها موظف به ارزش گذاری اقتصادی منابع طبیعی شده اند.
وی گفت: به دلیل نبود ارزش گذاری اقتصادی منابع طبیعی بسیاری از اراضی این مناطق در اجرای پروژه های عمرانی دستخوش تخریب قرار می گیرند.
خاكپوربه قطع درختان برای اجرای پروژه های عمرانی و توسعه ای اشاره كرد و افزود: در كشور ما میزان ارزش یك درخت را براساس میزان چوب تولیدی نزدیك دومیلیون و 300هزار ریال ارزش گذاری می كنند در حالی كه براساس استاندارد جهانی هر درخت صد ساله بیش از 200هزار دلار ارزش اقتصادی دارد.
***
مشاور مدیركل منابع طبیی و آبخیزداری استان نیز با اشاره به اهمیت منابع طبیعی حساس سازی جوامع مردمی و محلی در حفظ و حراست از این منابع را یكی از مهمترین برنامه ها عنوان كرد.
غلامرضا بابایی افزود: هم اكنون 90درصد تخریب منابع طبیعی و محیط زیست به دلیل كم بودن آموزش های محلی است كه باید در این زمینه از همه ظرفیتها از جمله رسانه ها و جوامع محلی استفاده شود.
وی گفت: تخریب منابع طبیعی هم اكنون به مناطق مرطوب و نیمه خشك رسیده كه ضروری است مدیریت منابع طبیعی و محیط زیست تصمیمات كارشناسی در برنامه ششم توسعه رادر اولویت قرار دهند .
وی از سكوت برخی مسئولان در تخریب زیست محیطی انتقاد كرد و گفت: مسئولان باید در برابر طرح ها و پروژه های كه تخریب كننده زیست محیطی و منابع طبیعی و بدون پشتوانه زیست محیطی هستند، موضع گیرند.
بابایی اظهار داشت: با توجه به اهمیت و نقش منابع طبیعی و محیط زیست در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی متاسفانه سرعت بازنگری و اصلاح و تصویب قوانین منابع طبیعی در كشور به كندی پیش می رود.
مشاور اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود:هم اكنون 90درصد تخریب منابع طبیعی ومحیط زیست كشور و استان در حوزه حریق در عرصه های جنگلی و توسط عوامل انسانی بویژه بومیان، بهره برداران، چوپانان و گردشگران انجام می شود.
وی گفت: آموزش و فرهنگ سازی و ایجاد معارف عمومی و اقدامات ترویجی به نوعی كلید نجات منابع طبیعی و محیط زیست از جمله تخریب و حریق های عمدی است.
بابایی، آموزش چهره به چهره جوامع محلی و بهره برداران و جنگل نشینان را از مهمترین برنامه های مقابه ای و پیشگیری از تخریب محیط زیست و منابع طبیعی عنوان كرد وخواستار تامین اعتبار برای اجرای این آموزش ها از سوی مسئولان استانی وستاد مدیریت بحران شد.
وی گفت:با توجه به سیاست های برنامه ششم توسعه و با تصویب لایحه جامع منابع طبیعی و محیط زیست مدیریت ناآرام، دو سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری و محیط زیست در قالب یك وزارت یا سازمان پویا و زیر نظر یك مدیریت مستقل و توانا بیش از پیش در حفظ منابع طبیعی، جنگل ها و مراتع و محیط زیست كشور كارگر خواهد بود.
وی اظهار داشت: رسانه ها به عنوان ركن چهارم دموكراسی و به نوع پل ارتباطی بین مردم و مسئولان و یكی ازاركان فرهنگ سازی، شایسته است نسبت به منابع ملی و محیط زیست كشور از خود حساسیت نشان دهند.
وی اظهار داشت: رسانه ها یكی از منابع قدرت اجتماعی هستند كه توانایی مدیریت جامعه را در موضوعات ملی به ویژه منابع طبیعی و محیط زیست می توانند بیان كنند.
در این میزگرد برای نخستین بار تصمیم گرفته شد تا آموزش، ساماندهی و تجهیز جوامع محلی و بومی در مناطق با ریسك خطر بالای حریق،آموزش و تجهیز دامداران و بهره برداران عرصه های طبیعی به وسایل اطفای حریق،تجهیز یگان های اطفای حریق منابع طبیعی و محیط زیست در شهرستان ها و مناطق برای تجهیز نیروهای مردمی در مواقع وقوع حریق،برنامه ریزی و پیش بینی وسایل نقلیه (زمینی و هوایی) برای تسریع در انتقال نیروهای مردمی به محل های دچار حریق و انجام مطالعات پهنه بندی مناطق با ریسك خطر حریق استان اجرایی شود.
گزارش از :سمیه پناهنده شهركی ؛ وحید رئیسی دهكردی
7360/2097/1138 /1484
۰ نفر