به گزارش دريافتي يكشنبه ايرنا از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس، رئيس اداره ميراث فرهنگي شهرستان گراش با بيان اين مطلب اظهار داشت: زمينهاي اطراف بئرگال نيز شامل اين محدوده تاريخي است و بايد از آن حفاظت شود.
جواد اسدي، بر حفظ حريم و برخورد با هر گونه تعرض به اين محوطه تاريخي تاكيد كرد و گفت: تا پيش از ثبت اين يادمان تاريخي نميتوانستيم به طور جدي جلو ساخت و سازها را در اين محوطه بگيريم اما اينك كه اين اثر به ثبت ملي رسيده مي توانيم در صورت مشاهده تخلف از طريق قانوني با متخلفان برخورد كنيم.
رئيس اداره ميراث فرهنگي شهرستان گراش با اشاره به اينكه تپه تاريخي بئر گال، چهاردهمين يادمان تاريخي است كه در اين شهرستان به ثبت رسيده است، اظهار داشت: تا به حال هيچ كاوش باستانشناسي در اين تپه صورت نگرفته است اما مقرر شده با انجام تحقيقات باستاني در اين محوطه، جزييات بيشتري از تاريخچه اين اثر مشخص شود.
اسدي در بخش ديگري از مطالب خود گفت: اگر چه هنوز سد گمپو گراش زير نظر اداره ميراث فرهنگي اين شهرستان قرار نگرفته است اما مي كوشيم اين اثر تاريخي را به همراه مسجد سيف الدين، بركه گبري در محله فخرآباد، خانه فضل اللهخان و قهرمان خان را كه از ديگر آثار تاريخي شهرستان گراش به شمار مي آيند به ثبت برسانيم.
بئر گال، تپهاي است سنگي با خاكي قرمز رنگ كه در جنوب غربي شهرستان گراش واقع شده است و اطراف آن را نخلستانها پوشش ميدهند. آثار و بناهاي برجاي مانده از گذشته در اطراف اين تپه، نشاندهنده وجود آبادي و سكونت مردماني است كه به احتمال قوي، ساكنان اوليه گراش بودند.
امتداد آثار و بناهاي برجاي مانده از دو سوي اين تپه در جهت جنوب غربي تا ابتداي دشت بالا و در جهت جنوب شرقي تا محله فخي (fakhi)، ادامه دارد.
دستساختههاي سنگي و سفالي با قدمت بيش از 400 سال كه در اين نواحي پيدا شده است، گوياي وجود زندگي متفاوت با زندگي مردم گراش در سده هاي اخير است. گفته شده ساكنان اين آباديها از پيروان آيين زرتشت يا به اصطلاح امروزي مردم گراش، گاور (گبرها) بودند.
شهرستان گراش در فاصله 355 كيلومتي جنوب شرقي شيراز واقع شده است.
3002 /6118 / 1876
شيراز- ايرنا- تپه تاريخي 'بئر گال' شهرستان گراش از توابع استان فارس كه متعلق به دوره ساسانيان و قرون ميانه اسلامي است در فهرست ميراث ملي كشورمان به ثبت رسيد.