به گزارش ایرنا، اكبر تركان عصر(دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این اختلاس 400 میلیارد ریال از منابع مالی نظان مهندسی ساختمان استان تهران در یكی از بانك های سپرده گذاری و به پشتوانه آن تسهیلاتی برای یك شركت پرداخت شده كه هیچ ربطی به نظام مهندسی ساختمان استان تهران ندارد.
وی گفت: در واقع از «مال غیر» استفاده شده در حالی كه مالكان آن در جریان این مساله نبودند.
تركان یادآورشد: در دوره قبل، هیات رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بدون اخذ مجوز از هیات مدیره خود، 400 میلیارد ریال در سه مرحله در بانك سپرده گذاری كرده و به پشتوانه آن تسهیلاتی به یك شركت پرداخت شده است؛ هرچند سود این سپرده گذاری به حساب سازمان نظام مهندسی استان تهران منظور شده است.
** كیش میزبان هفتمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان كشور
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور همچنین از برگزاری هفتمین دوره انتخابات شورای مركزی سازمان نظام مهندسی همزمان با اجلاس سالیانه هیات عمومی این سازمان در جزیره كیش خبر داد و گفت: طبق قانون نظام مهندسی ساختمان، باید این اجلاس و انتخابات شورای مركزی برای انتخاب رئیس و اعضای شورای مركزی روزهای 26، 27 و 28 تیرماه برگزار شود.
وی اظهارداشت: دوره سه ساله شورای مركزی نظام مهندسی ساختمان كشور به پایان می رسد و برگزاری انتخابات برای انتخاب اعضای آن ضروری است؛ بنده برای كسب ریاست دوره بعدی داوطلب نیستم.
وی گفت: اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی سالیانه برگزار می شود و ترازنامه و بودجه سازمان در این اجلاس به تصویب می رسد و سازمان های نظام مهندسی استانها نیز در این اجلاس گزارشی از عملكرد یك ساله خود ارائه می دهند.
وی گفت: در این دوره 117 نفر برای عضویت در شورای مركزی سازمان نظام مهندسی داوطلب شده اند و در انتخابات آینده 50 نفر به عنوان منتخب شورا و هفت نفر به عنوان عضو علی البدل انتخاب و با معرفی آنان به وزیر راه و شهرسازی، وی 25 نفر را از بین آنها به عنوان عضو شورای مركزی سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور معرفی می كند.
** نظام مهندسی ساختمان مخالف آیین نامه جدید كنترل ساختمان است
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور با اشاره به تدوین پیش نویس آیین نامه كنترل ساختمان، افزود: پیش نویس این آیین نامه توسط وزارت راه و شهرسازی به كمیسیون زیربنایی دولت ارسال شده تا توسط كارشناسان بررسی شود تا در نهایت در هیات وزیران به تصویب برسد.
تركان گفت: سازمان های نظام مهندسی مخالف این آیین نامه هستند زیرا در مواردی برخی از وظایف مهندسان را حذف كرده به طوری كه فرآیند انتخاب ناظر توسط سازمان نظام مهندسی در این آیین نامه حذف شده و تدوین شاسنامه فنی ملك كه وظیفه سازمان های نظام مهندسی است نیز در این آیین نامه پیش بینی نشده است.
** دو وظیفه نظارتی مهندسان در نظام مهندسی
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در ادامه یادآورشد: مهندسان ناظر در ساختمان ها دو نوع نظارت دارند؛ نخست اینكه باید قوانین بالادستی و مقررات شهری را در حوزه ساخت و ساز رعایت كنند؛ همچنین نظارت برعملكرد پیمانكاران ساختمانی كه مالك آنها را به كار گرفته از وظایف مهندسان ناظر است كه برخلاف مقررات ساخت و سازی فعالیت نكنند.
تركان گفت: با این حال امضافروشی در این بخش بسیار نادر اتفاق می افتد به طوری كه ناظری بدون اینكه در محل ساختمان بر فرایند ساخت وساز نظارت كند، اسناد آن را در دفتر خود امضا می كند، بدون اینكه از مقاومت ساختمان اطمینانی داشته باشد؛ با این مساله همواره شورای انتظامی سازمان های نظام مهندسی مقابله كرده است.
وی افزود: در این شرایط مالكان ساختمان ها حق نظارت مهندسان را یكجا به حساب نظام مهندسی واریز می كند تا سازمان نظام مهندسی در پنج مرحله نظارتی این وجه را به حساب مهندس ناظر واریز كند.
وی گفت: شورای مركزی سازمان نظام مهندسی مخالف این فرآیند است و تلاش می كند با تصویب دستورالعملی، مالك پول ناظر را در یك حساب جداگانه ای واریز تا پس از انجام نظارت های مستمر این وجه به تدریج در پنج قسط به مهندسان ناظر پرداخت شود كه در این صورت مالك صاحب حساب است و مهندس ناظر با استمرار نظارت خود این وجه را دریافت می كند.
وی افزود: ارجاع كار توسط نظام مهندسی به مهندسان ناظر از سال 1391 در تهران آغاز شد و پیش از آن 70 درصد نظارت ساخت و ساز در استان تهران فقط به 27 شركت واگذارمی شد، لذا از این سال مقرر شد سیستم ارجاع مناسب در سازمان های نظام مهندسی اجرا شود تا همه مهندسان از آن برخوردار شوند.
وی گفت: اكنون تعداد مهندسان كشور به بیش از 350 هزار نفر و شمار مهندسان عضو نظام مهندسی در استان تهران به بیش از 100 هزار نفر رسیده است؛ لذا برای برخورداری آنها از نظام نظارتی باید از ظرفیت های زیادی كه در حوزه ساخت و ساز به وجود آمده از جمله صادرات خدمات فنی و مهندسی استفاده شود، زیرا در سال های اخیر روند ساخت و ساز در كشور روند نزولی داشته و پارسال نسبت به سال 1393 ساخت و ساز در كشور 38 درصد كاهش یافته است.
** فقط یك مدیر منطقه آزاد حقوق 20 میلیون تومانی دارد
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور كه دبیر شورای عالی مناطق آزاد است، در ادامه به سقف حقوق مدیران سازمان های مناطق آزاد اشاره كرد و گفت: حقوق مدیران عامل و اعضای هیات مدیره آنها بر اساس نظام طبقه بندی مشاغل تامین اجتماعی پرداخت می شود؛ به غیر از یك مدیرعامل منطقه آزاد كه حقوق آن ماهیانه 20 میلیون تومان است، حقوق سایر اعضا هیات مدیره و مدیران عامل مناطق آزاد كمتر از این مبلغ است.
تركان درباره حقوق خود نیز گفت: طبق قوانین و مقررات دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، حقوق بنده كمتر از حقوق مدیران عامل مناطق آزاد است و بتازگی همه اسناد حقوق و مزایای مدیران عامل مناطق آزاد به دستگاه های نظارتی ارائه شده است.
اقتصام** 1108** 2023
تركان:
جزییات اختلاس 400میلیارد ریالی در نظام مهندسی ساختمان را باید مراجع قضایی روشن كنند
۱۴ تیر ۱۳۹۵، ۱۷:۰۴
کد خبر:
82137245
تهران- ایرنا- رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور به اختلاس 400 میلیارد ریالی در نظام مهندسی ساختمان استان تهران اشاره كرد و گفت: پرونده این اختلاس به مراجع قضایی و شورای انتظامی ارسال شده است و آنها باید جزییات آن را روشن كنند.