پشیمانی و عذرخواهی بلر؛نقطۀ ننگی در تاریخ استعمار انگلیس و درسی برای متجاوزان

تهران-ایرنا- رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: پشیمانی و عذرخواهی تونی بلر نقطۀ ننگی را در تاریخ استعمار انگلیس ثبت می كند و می تواند درسی برای سایر متجاوزان باشد.

سید كمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفت و گو با ایرنا در پاسخ به این سؤال كه نظر شما دربارۀ عذرخواهی تونی بلر از مشاركت انگلیس در حمله به عراق در سال 2003 چیست با بیان این مطلب افزود:من در همان زمان در جلسه هایی كه جك استراو نیز حضور داشت هشدار لازم را به نخست وزیر انگلیس داده بودم.
وی گفت: من به او گفتم شما در گذشته نیز تجربۀ دخالت در كشور عراق و پیامدهای آن را داشته اید كه مردم عراق چگونه با متجاوزان خارجی برخورد می كنند. اینك نیز توصیه من به شما این است كه در این جنگ شركت نكنید.
خرازی افزود: البته تونی بلر در آن جلسه لبخندی زد كه حاكی از تصمیم قطعی و غرورآمیز آنها مبنی بر حمله به عراق بود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه گفت: اتفاقاً یكبار دیگر در خلال جنگ نیز كه با او ملاقات داشتم و او تاحدی آثار تجاوز به عراق را لمس كرده بود، مجدداً به او گفتم تا دیر نشده است نیروهای خود را از باتلاقی كه به دست خود آفریده اید خارج كنید. این بار او به فكر فرو رفت و جوابی نداد ولی آثار پشیمانی بر چهرۀ او هویدا بود.
خرازی خاطر نشان كرد: سرانجام انگلیس پس از 5 سال ناكامی و تجربۀ مقاومت جانانه مردم انقلابی عراق در بصره كه مسئولیت امنیت آن بر عهده انگلیس بود تصمیم بر خروج زودهنگام از عراق گرفت و این تصمیم انگلیس برای آمریكا و شخص بوش بسیار ناگوار آمد.
وی تصریح كرد: امروز نیز اعلام نتیجه كمیته تحقیق و عذرخواهی رسمی تونی بلر نشان می دهد نتیجه تجاوز به كشورهای دیگر حتی از سوی قدرت های بزرگ چه پیامدهایی را برای متجاوز در پی دارد.
به گزارش ایرنا،انتشار گزارش «جان چیلكات» در مورد دخالت انگلیس در جنگ عراق در سال 2003، چهارشنبه گذشته در حالی منتشر شد كه واكنش شخصیت های سیاسی و گروه های مدنی نسبت به این گزارش فیلتر شده كه برملا كننده اشتباه ها و ارزیابی غلط دولت تونی بلر در قبال این جنگ است، بسیار وسیع بوده است.
سیام**3070**1449
۰ نفر