وزیر علوم: ایران و بلاروس برای افزایش همكاری در حوزه فناوری ها توافق كردند

مسكو- ایرنا- محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس ایرانی كمیسیون همكاری های مشترك آموزشی، علمی و فناوری ایران و بلاروس گفت: تهران و مینسك در چارچوب ششمین نشست كمیسیون همكاری ها برای افزایش روابط در حوزه های مختلف این عرصه از جمله فناوری های پر كاربرد پیشرفته و نو توافق كردند.

فرهادی در پایان ششمین نشست كمیسیون همكاری های دو كشور در مینسك در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، افزود: زمینه های فراوان همكاری بین دو كشور وجود دارد و ایران متكی به توانمندی های پیشرفته علمی با دانش های نو بومی شده و بلاروس نیز كه در عرصه های مختلف علمی و فناوری از جمله كشورهای پیشرو منطقه بشمار می رود، می توانند همكاری های گسترده و هم افزایی داشته باشند.
وی با اشاره به مباحث مطرح در مذاكرات ششمین نشست كمیسیون همكاری ها و همچنین دیدارهای دو جانبه با مقام های بلاروسی كه دیروز (جمعه) پایان یافت، اظهار كرد: ایجاد زمینه های همكاری در حوزه های تولید دانش و فناوری، برگزاری دوره های آموزش محور، همكاری های همایشی و كارگاه های آموزشی، نشست های دانش افزایی و همچنین توافقنامه مربوط به رشته های مختلف دكترا به صورت اجرای متقابل در برنامه كاری دو كشور گنجانده شده است.
وزیر علوم همچنین افزود: براساس توافق تهران و مینسك، كمیته ای مشترك در این حوزه شكل خواهد گرفت و صندوق سرمایه گذاری برای فناوری های نو و پیشرفته بین دو كشور فعالیت خواهد كرد كه براساس گزارش های ماهانه امكان بررسی روند اجرای پروژه ها، كارها و ارتقای همكاری ها بررسی می شود.
فرهادی در ادامه با اشاره به اینكه هوافضا، لیزر، ماشین آلات پیشرفته كشاورزی، عرصه پلیمری و پتروشیمی بخش های مهم دیگری در برنامه ریزی همكاری ها بشمار می روند، گفت كه موضوع های نو در زمینه های آموزشی، علمی و فناوری نیز در هفتمین نشست كمیسیون همكاری ها كه سال آینده در تهران برگزار خواهد شد، پیگیری می شود.
وی همچنین با اشاره به فعالیت بیش از 120 انستیتوی تحقیقاتی و دانش ساز به عنوان زیر مجموعه آكادمی علوم دولتی بلاروس، به فرصت های همكاری طرف های ایران با این بخش ها و از جمله دانشگاه فناوری این كشور اشاره كرد كه یكی از معتبرترین دانشگاه های منطقه بشمار می رود.
وزیر علوم در بخش دیگری از مصاحبه با ایرنا نیز ضمن اشاره به حضور قابل توجه دانشجویان ایرانی در دانشگاه های بلاروس بویژه در رشته های مرتبط با پزشكی، گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، قرار شد برای آسان سازی همكاری ها و بهره برداری بیشتر از فرصت ها، یك هیات ایرانی برای ارزیابی كیفیتی دانشگاه های بلاروس به این كشور سفر كند.
فرهادی در پایان با اشاره به مذاكرات خود و اعضای هیات ایرانی با رییسان دانشگاه های برتر بلاروس گفت: در دیدارهای انجام شده، علاقه مندی بسیاری برای همكاری متقابل با محافل و مجامع دانشگاهی ایران در عرصه های مختلف اعلام شد كه پیگیری های لازم در این باره انجام می شود.
براساس گزارش های موجود بیش از 1600 دانشجوی ایرانی در حال تحصیل در رشته های مختلف پزشكی در بلاروس هستند.
اسناد همكاری های جدید آموزشی، علمی و فناوری ایران و بلاروس در ششمین نشست كمیسیون همكاری های دو كشور به ریاست مشترك محمد فرهادی و الكساندر شومیلین رییس كمیته دولتی علمی و فناوری در شهر مینسك امضا شد.
بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران، این اسناد دربر گیرنده موارد مختلفی از جمله ایجاد ساختار تامین مالی پروژه های علمی و فناوری دو كشور، همكاری های دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با دانشگاه دولتی فناوری بلاروس است.
از سوی دیگر، در نشست های كمیسیون و مذاكرات دو جانبه با مقام های بلاروسی كه محمدرضا صبوری سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس نیز در آنها شركت داشت، همكاری در برگزاری نشست های كاربردی آموزشی، علمی، فناوری و حمایت از برنامه های مشترك فناورانه مورد توافق قرار گرفت.
همچنین محورهای مختلف از جمله بررسی زمینه های اجرای پروژه های مشترك در حوزه های جدید، استفاده از فناوری های پیشرفته در كشاورزی، صنعت، پزشكی و درمان، داروسازی، ساختمان سازی و مصالح نو، توسعه علم و فناوری، تربیت ساختارهای علمی و دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو نیز برای طرح در مباحث نشست سال 2017 تهران در نظر گرفته شد.
نشست همفكری دانشجویی و هیات ایرانی در ساختمان سفارت جمهوری اسلامی در مینسك نیز از دیگر برنامه های برگزار شده بود كه در آن وزیر علوم و اعضای هیات به پرسش های دانشجویان پاسخ دادند و محور های آن حل مشكلات، لزوم افزایش همكاری های دو جانبه در این بخش و برنامه ریزی برای شناسایی ظرفیت های همكاری متقابل دانشگاه های ایران وبلاروس بود.
هیات ایرانی به سرپرستی وزیر علوم همچنین در جریان سفر سه روزه خود به مینسك كه شامگاه جمعه پایان یافت با رییسان چند دانشگاه بلاروس دیدار و در باره افزایش همكاری های دوجانبه در حوزه های مختلف و مرتبط مذاكره كرد.
حسین سالارآملی قائم مقام امور بین الملل وزارت علوم، حمید اكبری قائم مقام معاونت آموزش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، سیدعلی اكرمی فر رییس مركز همكاری های فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی نكومنش رییس پژوهشگاه پلیمر و مهندسی پتروشیمی و علی خاكی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از جمله اعضای هیات ایرانی در مذاكرات بلاروس بودند.
اروپام 1516