۲۶ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۴۰
کد خبر: 82150880
T T
۰ نفر
سنبل آبي ،زيباي خفته دركمين تالاب ها و آبگيرهاي  مازندران

ساري-ايرنا- سنبل آبي كه دراصطلاح زيست محيطي شيطان سبز به آن اطلاق مي شود، زيباي خفته اي است كه تهديد جدي براي تالاب ها و آبگيرهاي مازندران است.

رشد سريع و مصرف بيش از حد اكسيژن آب ،اين گياه درظاهرزيبا را درفهرست يكي از صد گياه مرگ آور منابع آبي و آبزيان داخل تالاب ها و آبگيرها درجهان قرارداده است كه نمونه آن در سال هاي اخير در مازندران و گيلان نيز مشاهده شد.
*** شكل ظاهري سنبل آبي
سنبل آبي با برگ هاي به طول 20 سانتي متر و پهناي 15 سانتي متردارد كه در صورت وجود آب و خورشيد اين گياه مي تواند در زمان كوتاهي جمعيت خود را تا دو برابر افزايش دهد.
*** سابقه وجود اين گياه در ايران
سنبل آبي از گياهان بومي مناطق گرمسيري و استوائي است كه محيط زيست كشورهاي چين، پاكستان، و برخي كشورهاي آمريكاي جنوبي از جمله برزيل را درگير كرده است.
زمان رشد اصلي اين گياه در بهار و تابستان عنوان شده است و از سال 90 تكثير اين گياه در آبگيرها و تالاب هاي استان گيلان به خصوص در تالاب انزلي و در مازندران نيز دو سال گذشته نمونه اي از آن در آبگير آغوزبند شهرستان بابل مشاهده شد.
رئيس اداره محيط زيست طبيعي اداره كل محيط زيست مازندران گفت كه نمونه سنبل آبي در يكي از آبگيرهاي روستاي آغوزبند شهرستان بابل در مازندران مشاهده شد.
محمدرضا بطايي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگارايرنا افزود : رشد سريع اين گياه در سطح آبگير روستاي آغوزبند باعث شده تا از دو سال گذشته ،يك هكتار از سطح اين آبگير از سنبل آبي پوشانده شود.
وي وجود اين گياه مهاجم در برخي ديگر از آب بندان ها و آبگيرهاي مازندران را تا حد زيادي قابل پيش بيني دانست.
اين مسوول خواهان تسريع در شناسايي منابع آبي در معرض تهديد اين گياه مرگ آور و شروع مبارزه بيولوژيكي و شيميايي شد.
رئيس اداره محيط زيست طبيعي ، محيط زيست مازندران گفت كه نمونه اين گياه در سطح تالاب بين المللي ميانكاله و فريدونكنار مشاهده نشد، ولي اين منابع نيز به دليل ناآشنايي مردم با سنبل آبي مي توانند در آينده در معرض خطر قرار گيرند.
بطايي افزود : مبارزه با اين گياه به دليل تكثير سريع وسخت جاني آن درعرصه دشوار است و بايد اطلاع رساني دقيقي به مردم داده شود تا در صورت مشاهده رشد سنبل آبي در سطح منابع آبي به محيط زيست اطلاع دهند.
*** فروش سنبل آبي در گل فروشي ها
اين مسوول فروش سنبل آبي در گل فروشي هاي اين استان را باعث نگراني محيط زيست براي پراكندگي اين گياه مهاجم در سطح استان دانست.
بطايي معتقد است در اين زمينه بايد به گل فروشي ها نيز اطلاع رساني دقيقي صورت گيرد، تا در هنگام فروش به مشتريان نكات نگهداري و ايمني را به شهروندان اطلاع رساني كنند.
مازندران داراي دو تالاب بين المللي ميانكاله و فريدونكنار و چندين تالاب و آبگيرهاي محلي چون ساهون، لپو و پلنگان ، ولشت، استخرپشت ،گل پل ، خضر نبي ،شورمست، دريوك ، سراندون و بالندون، گز و كندوچال است.
همچنين براساس آمار مازندران 800 آببندان به مساحت 17هزار هكتارو ظرفيت آبگيري حدود 350ميليون متر مكعب آب را دارد كه تكثير سنبل آبي در اين منابع آبي حتي مي تواند به قيمت از دست رفتن محيط زيست استان منجر شود.
6982/1899