۲۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۰۹
کد خبر: 82154830
T T
۰ نفر

روزهای سخت ورزش روسیه/ یك گام تا محرومیت كامل

۲۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۰۹
کد خبر: 82154830
روزهای سخت ورزش روسیه/ یك گام تا محرومیت كامل

مسكو- ایرنا- ورزش روسیه از سال 2014 پس از رقابت های المپیك زمستانی سوچی زیر فشار بی سابقه تشكیلات بین المللی ضد دوپینگ قرار گرفته و با نزدیك شدن به المپیك ریو 2016 نیز بیشتر شده، بگونه ای كه افزون بر محرومیت قطعی تیم كامل دو و میدانی، ممكن است كاروان المپیكی ورزشكاران روسی نیز از حضور در این رقابت ها منع شود.

به گزارش ایرنا در شرایطی كه كمتر از سه هفته به آغاز المپیك ریودوژانیرو باقی مانده 10 كشور به پیشگامی آمریكا اقدام های گسترده ای را برای خارج كردن روسیه از دور این رقابت های بین المللی آغاز كرده اند.
مسابقه های المپیك ریودوژانیرو 2016 از 15 تا 31 مرداد ماه در برزیل برگزار می شود.
نخستین حلقه از زنجیره این روند ماه گذشته با محروم شدن كامل ورزشكاران تیم دو ومیدانی روسیه از المپیك ریودوژانیرو شكل گرفت كه از حضور در رقابت های ریو 2016 محروم شد.
پس از قطعی شدن این محرومیت عمومی، 136 دو ومیدانی كار روسی درخواست شركت انفرادی در رقابت های ریو 2016 را دادند، ولی فقط تقاضای یك دونده زن روس كه زیر نظر مربی آمریكا فعالیت می كرد، پذیرفته شد.
اكنون نیز فشارها بر روسیه با نزدیك شدن به زمان آغاز المپیك ریودوژانیرو افزایش یافته و این بار تمام كاروان المپیك این كشور هدف قرار گرفته است.
روز یكشنبه نیز اعلام شد كه 10 كشور از جمله آلمان، اسپانیا، سوییس، كانادا و ژاپن برای محرومیت كامل ورزش روسیه از حضور در رقابت های المپیك ریو 2016 به دلیل اتهام استفاده گسترده ورزشكاران این كشور تلاش می كنند.
تره ویز بایگات رییس آژانس مبارزه با دوپینگ آمریكا از كمیته بین المللی المپیك به صورت رسمی خواسته با توجه گزارش های موجود در باره استفاده گسترده ورزشكاران روسی از مواد نیروزا، اقدام لازم را برای محرومیت كامل كاروان ورزشی روسیه از حضور در رقابت های المپیك و پارالمپیك ریو 2016 انجام دهد.
روز دوشنبه نیز سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ - وادا - خواستار آن شد كه تمامی ورزشكاران روسیه در همه رشته ها از حضور در كلیه رقابت های رسمی بین المللی از جمله المپیك ریو 2016 محروم شوند.
وادا بر این نكته تاكید كرده تا زمانی كه فرهنگ مبارزه با دوپینگ در روسیه تغییر نكند، ورزشكاران این كشور باید از تمامی مسابقه ها از جمله رقابت های المپیك محروم شوند.
بن نیكولز سخنگوی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ در توئیتر خود نوشت: دیگر در مورد روسیه نباید هیچ گونه چشم پوشی و اغماضی صورت گیرد، زیرا نظام دوپینگ در باره 30 رشته ورزشی بكار گرفته شده است.
وی همچنین افزوده است: تحقیقات كمیسیون مستقل تحقیق سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ به سرپرستی ریچارد مك لارن نیز نشان داده كه در روسیه بزرگ ترین سوء استفاده تاریخی از ورزش صورت گرفته است.
شبكه ان تی وی روسیه در این باره گزارش داده است: مك لارن در این باره ادعا كرده كه وزارت ورزش و سازمان امنیت فدرال روسیه در تخلف های دوپینگی شركت داشته اند.
براساس نتایج تحقیقات وادا كه چندی پیش انتشار یافت، روسیه با 148 مورد تایید شده نقض مقررات برای سال 2014 در صدر این فهرست جهانی قرار گرفته است و سپس ایتالیا با 123 و هند با 96 مورد دوپینگ تایید شده در رده های دوم و سوم هستند.
پیشتر گئوركی روتچنكوف رییس سابق مركز ضد دوپینگ روسیه در نامه ای به روزنامه نیویورك تایمز مبنی بر وجود نظام دوپینگ در این كشور، گفت: طرح ادعای دوپینگی بودن ورزشكاران روسی یك دروغ محض است كه با اهداف سیاسی بیان می شود در حالیكه ورزشكاران روسیه مدال های خود را با صداقت و توانایی كسب كرده اند.
پیش از این نیز ویتالی استپانوف یك مقام سابق سازمان ضددوپینگ روسیه در برنامه 60 دقیقه شبكه سی بی اس آمریكا به نقل از روتچنكوف ادعا كرده بود كه افرادی از سرویس امنیتی سعی كردند در فرایند ضد دوپینگ المپیك زمستانی سوچی 2014 همه اقدامات را كنترل كنند كه این گفته ها توسط وزیر ورزش روسیه رد شد.
از سوی دیگر فوتبال ملی روسیه نیز گرفتار پیامدهای ناكامی كامل در رقابت های یورو 206 فرانسه است كه با امضای اینترنتی 925 هزار نفر به صورت كامل منحل و قرار شده است دوباره یك تیم با ساختار جدید شكل گیرد، در حالیكه سال 2018 روسیه میزبان جهانی این رقابت ها است.
تیم ملی فوتبال روسیه پس از شكست سه بر صفر مقابل ولز و با توجه به باخت قبلی از اسلوواكی و كسب تنها یك امتیاز حاصل ازبازی مقابل انگلیس از دور رقابت های یورو 2016 فرانسه حذف شد.
شرایط سخت و طرح اتهام های دوپینگ در حالی ادامه دارد كه روسیه به عنوان میزبان رقابت های جام جهانی فوتبال 2018، برنامه های گسترده ای را برای تقویت جایگاه ورزش این كشور در جهان بویژه فوتبال و همچنین میزبانی از میلیون ها علاقه مند تدارك دیده است كه در صورت تغییر نكردن وضعیت، امیدهای مسكو از برگزاری این رقابت های مهم جهانی با صدها میلیون بیننده نه تنها كمرنگ بلكه می تواند بدرنگ شود.
اروپام 391 ** 1516