۳۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۶
کد خبر: 82156755
T T
۰ نفر

مصرف آسپرین در یزد بالاتر از میانگین كشوری است

۳۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۶
کد خبر: 82156755
مصرف آسپرین در یزد بالاتر از میانگین كشوری است

یزد - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد گفت: میزان مصرف آسپرین 80 میلی گرم در این استان به نسبت جمعیت، سه برابر میانگین كشوری است.

دكتر محمد حسین مصدق روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یكی از دلایل مصرف زیاد این دارو در استان تجویز متخصصان قلب و عروق برای این دسته از بیماران و همچنین اهمیت دادن مردم این خطه به سلامتی و خود مراقبتی است.
وی با بیان اینكه آسپرین موجب رقیق شدن خون و پیشگیری از سكته های قلبی و مغزی می شود اظهار كرد: همچنین برخی معتقدند مصرف روزانه داروی آسپرین برای پیشگیری از دستگاه سرطان گوارش یا افرادی كه در معرض این بیماری قرار دارند مفید است.
مصدق با بیان اینكه مصرف آسپرین باید حتما با تجویز پزشك صورت گیرد گفت: همچنین اگر فردی نیاز به اعمال جراحی یا حتی خدمات ساده دندانپزشكی و غیره دارد باید هفت روز قبل انجام این اعمال با نظر پزشك این دارو را قطع كند زیرا موجب خونریزی شدید شده و خطر خونریزی پس از عمل را افزایش می دهد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد پرمصرف ترین دارو در استان را آنتی بیوتیك ها و آموكسی سیلین بیان و توصیه كرد: افراد از مصرف خودسرانه دارو خودداری كنند زیرا برخی داروها عوارض جانبی دارند.
آسپرین از داروهای مصرفی سرپایی است كه با تجمع پلاكت ها در خون تداخل ایجاد كرده و از بروز لخته جلوگیری می كند، از طرفی بر واكنش های التهابی اثر داشته و مانع پیشرفت التهاب و بروز تب می شود.
بسیاری از افراد بدون اینكه دچار بیماری قلبی و عروقی باشند به گمان اینكه مصرف این دارو از بروز سكته ها جلوگیری می كند به صورت خودسرانه اقدام به مصرف این دارو آن هم بدون تجویز پزشك می كنند غافل از آن كه همین دارو در مواردی می تواند باعث پارگی مویرگ ها بخصوص در ناحیه مغز شده و عواقب خطرناكی به دنبال داشته باشد.
اصلی ترین عارضه جانبی آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، ایجاد مشكلات گوارشی است كه این مشكلات می تواند از یك ناراحتی ساده معده تا خونریزی های گوارشی باشد كه مورد خونریزی های گوارشی بیشتر در سنین بالاتر بروز می كند.
بیماری های قلبی و عروقی ، حوادث ترافیكی و سرطان ها سه عامل مهم مرگ و میر در استان یزد هستند.
استان یزد یك میلیون و 100 هزار نفر جمعیت دارد.
2088/ 6197
۰ نفر