۳۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۷
کد خبر: 82156781
T T
۰ نفر
بارش باران سیل آسیا در پایتخت چین/اعلام وضعیت هشدار

پكن - ایرنا - به دنبال بارش سنگین باران و جاری شدن سیل در شهر پكن پایتخت چین كه از دیروز آغاز و امروز چهارشنبه بر شدت آن افزوده شده، مسئولان سازمان هواشناسی را به منظور در امان ماندن مردم از حوادث غیرمترقبه، مجبور به اعلام وضعیت هشدار نارنجی كرد.

به گزارش ایرنا، بارندگی های چین كه از دو ماه پیش 26 استان كشور را تحت تاثیر خود قرار داده بود، كلانشهر پكن را نیز از دیروز در بر گرفت و باعث به راه افتادن سیلاب در سطح شهر، معابر عمومی و خیابان های این شهر شد.
هشدارهای قرمز و نارنجی بالاترین سطح خطر بلایای طبیعی را در چین نشان می دهد.
تصاویر تلویزیونی نشان می دهد كه آب باران حتی ایستگاههای مترو این شهر را نیز تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از ایستگاه های مترو پكن مملو از آب شده اند كه مشكلات زیادی برای تردد ایجاد كرده است.
سازمان هواشناسی چین همچنین به مردم هشدار داده است كه حتی الامكان از رفتن به مكان های كوهستانی اطراف شهر كه ممكن است شاهد رانش زمین باشد، خودداری كنند.
در بخش شهری داخل پكن تنها در عرض 7 ساعت گذشته بیش از 50 میلمتر باران باریده است.
سازمان هواپیمایی چین هم اعلام كرده است كه دستكم فقط 200 پرواز در این شهر روز چهارشنبه با تاخیر انجام شده است.
اوضاع در استان های اطراف پكن به مراتب وخیم تر گزارش شده به گونه ای كه در استان «خه نن» نزدیك به 650 میلیمتر باران در یك روز گذشته باریده است.
برآوردها نشان می دهد كه بارش و سیل 635 هزار كیلومتر از مناطق شمالی از جمله پكن را فرا گرفته است و بسیاری از قطارها هم مجبور به تغییر ساعت حركت خود شده اند.
همچنین در استان «جیانگ شی» در جنوب شرق چین هم 13 نفر طی 24 ساعت گذشته بر اثر سیل كشته و 13 نفر ناپدید شده اند و در استان «خه بی» نیز یك نفر كشته شد كه از سرنوشت 24 نفر دیگر اطلاعی در دست نیست.
این در شرایطی است كه شمار تلفات سیل و سیلاب تابستانی سال جاری طی دو ماه اخیر در 26 استان كشور تا دیروز سه شنبه بیش از 230 نفر اعلام شد و سازمان هواشناسی همچنان نسبت به بارش باران های سیل آسیا در مناطق جنوبی و جنوب شرق كشور هشدار می دهد.
گزارش ها همچنین از تخریب شدن 73 هزار خانه مسكونی بر اثر سیلاب در این مدت و منتقل شدن 1.99 میلیون نفر از مردم مناطق مختلف جنوبی به مكانهای امن حكایت دارد.
بارش باران همه ساله در ماه های مه، ژوئن و ژوئیه (اردیبهشت تا مرداد) خسارات مالی و جانی زیادی به بخش های جنوبی چین وارد می كند.
آساق**231**1597