محمد رضا شفيعي روز چهارشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: نمايشگاه بين المللي گل روسيه در هشتم شهريور ماه امسال به مدت سه روز در مسكو برگزار مي شود.
وي ادامه داد: گلكاران محلات در اين نمايشگاه گل هاي گلداني، آپارتماني و فضاي باز خود را در قالب يك غرفه عرضه مي كنند.
معاون پژوهشكده ملي گل و گياهان زينتي در محلات بيان كرد: معرفي ظرفيت هاي توليد كل و حضور هدفمند ايران دربازاريابي و صادرات گل و گياه زينتي در كشور روسيه هدف شركت در اين نمايشگاه بين المللي است.
شفيعي بيان كرد: كنسرسيومي در شهرستان محلات متشكل افراد حقيقي و حقوقي ايجاد شده تا با انسجام و هماهنگي روند حضور در نمايشگاه بين المللي گل روسيه را پي بگيرد.
وي گفت: روسيه دومين وارد كننده گل و گياه به ويژه گل هاي شاخه بريده است كه هم اينك نياز خود را هلند، اكوادر، اسرائيل و كنيا تامين مي كرد.
شفيعي بيان كرد: اين كشور سالانه دو تا سه ميليارد دلار گل و گياه وارد مي كند در صورتي كه همه صادرات گل و گياه ايران در سال 40 تا 50 ميليون دلار است.
وي گفت: به دليل كيفيت پايين گل هاي توليدي وارداتي از اين چهار كشور و گراني محصول، حضور هدفمند و برنامه اي گلكاران محلاتي در نمايشگاه بين المللي گل روسيه مي تواند در تقويت بازاريابي اين محصول براي ايران اثرگذار باشد
شفيعي افزود: در صورتي كه از شهرستان محلات بتواند بخشي از نياز گل و گياه روسيه را تامين كند تحول چشمگيري در صنعت گل اين شهرستان به وجود مي آيد.
سطح زير كشت گل و گياهان زينتي در استان مركزي 990 هكتار است كه حدود 90 درصد زير كشت استان متعلق به شهرستان محلات مي باشد.
18 درصد از سطح زير كشت كشور شامل 12درصد از توليد گل شاخه بريده ،80 درصد توليد گل هاي فصلي نشائي، 21 درصد از توليد درخت و درختچه هاي زينتي و 14 درصد از گياهان آپارتماني كشور در محلات توليد مي شود.
سابقه گلكاري در محلات 70 سال است و در اين شهرستان 45هزار نفري افزون بر سه هزار نفر به صورت رسمي در قالب 700 واحد توليد و پرورش گل و گياهان زينتي مشغول به كار هستند.
7277/6199/6013/
خمين - ايرنا - معاون پژوهشكده ملي گل و گياهان زينتي در محلات گفت: براي نخستين بارگلكاران محلاتي، ظرفيت هاي پرورش گل را به عنوان نماينده صنعت گل و گياه زينتي ايران در نمايشگاه بين المللي گل روسيه به نمايش مي گذارند.