توسعه همه جانبه مناطق شهري و روستايي سياست محوري دولت است

اروميه - ايرنا - مشاور معاون توسعه روستايي و مناطق محروم نهاد رياست جمهوري گفت: سياست محوري دولت يازدهم توسعه همه جانبه مناطق شهري و روستايي و توجه به ظرفيت قشرهاي مختلف مردم است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، فاطمه اشرفي روز شنبه در حاشيه بررسي مسائل و مشكلات صنعتگران پيكرتراش در روستاي مافي كندي شهرستان سلماس اظهار كرد: تاكيد معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم نهاد رياست جمهوري نيز تقويت روزافزون بنيه روستاها در تمامي زمينه هاست.
وي بالا بردن هر چه بيشتر سطح توان اقتصادي روستائيان كشور را جزو امور مهمي عنوان كرد كه در دولت تدبير و اميد براي تحقق آن برنامه ريزي شده است.
وي بيان كرد: عمده ترين شاخص توسعه نيافتگي در روستاها و مناطق عشايري ديده مي شود و به همين علت ضرورت اقدام ها و تلاش هاي جدي از سوي دستگاه هاي اجرايي و متوليان امر را مي طلبد.
اشرفي با بيان اينكه طرح حمايت از مشاغل روستايي در كشورابلاغ شده است، افزود: همه مسائل و مشكلات پيكرتراشان و مجسمه سازان روستاي مافي كندي سلماس را به مسئولان رده بالا در هيات دولت انتقال خواهم داد.
نبود پوشش بيمه اي، بي اطلاعي فعالان و كارگران از مضرات و خطرات مواد شيميايي، نبود آموزش هاي فني و حرفه اي و نيز گراني مصالح مورد نياز از جمله رنگ و پوليستر، نامرغوب بودن برخي از اين مواد و نبود تعاوني ها از جمله مسائلي بود كه برخي پيكرتراشان مجسمه سازان اين روستا با مشاور معاون توسعه روستايي و مناطق محروم نهاد رياست جمهوري در ميان گذاشتند.
به گزارش ايرنا، مافي كندي كه در فاصله 25 كيلومتري سلماس واقع شده، 220 خانوار و حدود يكهزار نفر جمعيت دارد كه اكثر آنها هنرمندانه مجسمه هاي گچي، پلي استري و انواع وسائل تزئيني را مي سازند اما جالب اين كه بيشتر توليدات آنها با نام محصولات لاله جين همدان در سراسر كشور به فروش مي رسد.
در اين روستا بر خلاف لاله جين همدان، از كارگاه هاي بزرگ استاندارد با فضاهاي مناسب و تهويه خبري نيست و كارگاه هاي اين روستا آغل ها و كاهدان هايي است كه با اندك تغييراتي به محلي براي كار تبديل شده است.
در اين روستا از فروشگاه هاي مجلل و پر از مشتري مانند لاله جين خبري نيست و توليدات به صورت فله اي توسط دلالان خريداري و به تهران و همدان و ديگر شهرهاي ايران حمل مي شود و حاصل كار و تلاش شبانه روزي زنان و كودكان حتي به يك سوم سود واسطه ها هم نمي رسد.
مردان و زنان اين روستا در عين هنرمندي، به گمنامي عادت كرده اند و كمتر به سراغ مسوولان مي روند و مطالبات آنها آن چنان هزينه بر نيست و اين مسوولان شهرستان سلماس و دولت تدبير و اميد هستند كه اكنون به سراغ آنها رفته اند و درصدد تغيير وضعيت و معرفي هنر آنها و تبديل مافي كندي به لاله جيني ديگر برآمده اند.
شهرستان سلماس با 200 هزار نفر جمعيت در شمال آذربايجان غربي قرار دارد.
7127/1905