بنابر آمار رسمی وزارت جهادكشاورزی بیش از 1.5 میلیون هكتار زمین كشاورزی از آغاز اجرای طرح آبیاری تحت فشار در كشور تا پایان اردیبهشت ماه امسال به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است كه با تجهیز این میزان حدود 440 متر مكعب آب در هر هكتار صرفه جویی می شود.
بنابراین گزارش هم اینك هشت میلیون و 700 هزار هكتار از زمین های كشاورزی كشور باید به روش های آبیاری نوین تجهیز شود.
به گفته كارشناسان كشاورزی، خشكسالی های اخیر بخصوص در این استان، كاهش بارش ها، افت سطح آب و سفره های زیرزمینی، صرفه جویی و استفاده بهینه از آب و ضرورت اصلاح روش های آبیاری را در بخش كشاورزی دوچندان كرده است.
كارشناسان معتقدند: برای تولید یك كیلوگرم محصول در ایران بیش از سه هزار لیتر و در كشورهای درحال توسعه هزار و 300 لیتر آب مصرف می شود.
به گفته كارشناسان كشاورزی استفاده از روش های آبیاری نوین علاوه بر كاهش مصرف آب، موجب بالا رفتن بازده و كیفیت تولید محصول خواهد شد.
مدیر آب و خاك سازمان جهاد كشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت : 45 درصد اراضی آبی این استان شامل 51 هزار هكتار به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.
سید طاهر نوربخش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: امسال نیز یكهزار هكتار از اراضی كشاورزی استان به روش آبیاری نوین تجهیز می شود و پرونده 9 هزار هكتار دیگر از اراضی كشاورزی استان درحال پیگیری است.
وی گفت: برای اجرای این طرح 85 درصد منابع توسط دولت به شكل بلاعوض و 15 درصد دیگر از سوی كشاورزان تامین می شود.
مدیر آب و خاك سازمان جهاد كشاورزی استان تصریح كرد : دولت برای اجرای روش آبیاری قطره ای به ازای هر هكتار 70 میلیون ریال، آبیاری بارانی 50 میلیون ریال و آبیاری تیپ 70 میلیون ریال پرداخت می كند.
نوربخش گفت : شهرستان بروجن در چهارمحال و بختیاری بیشترین سهم در استفاده از روش آبیاری نوین را دارد و در كشور نیز به عنوان نخستین شهرستان در اجرای این طرح مطرح است.
وی ادامه داد : با توجه به افزایش روند خشكسالی و كاهش بارش، كاهش آب های سطحی و زیرزمینی برای رسیدن به كشاورزی پایدار، تغییر الگوی كشت و استفاده از روش های آبیاری نوین باید در دستور كار كشاورزان قرار گیرد.
وی تصریح كرد : صرفه جویی در مصرف آب، افزایش سطح زیركشت، افزایش بازده محصول، كاهش پرت آب، نیروی انسانی كم و كاهش علف هرز در اراضی از جمله مهم ترین مزایای استفاده از آبیاری نوین است.
نوربخش افزود: مطابق برنامه ریزی های انجام شده در برنامه ششم توسعه سالانه سه هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان به روش آبیاری نوین تجهیز خواهد شد.
چهارمحال و بختیاری 248 هزار هكتار زمین كشاورزی شامل 145 هزار هكتار زراعی، 41 هزار هكتار باغی و 62 هزار هكتار زمین آیش دارد.
7361/6021 /1484
شهركرد- ایرنا- استان چهارمحال و بختیاری با تجهیز 51 هزار هكتار از اراضی كشاورزی به آبیاری نوین (قطره ای) ، دومین استان در استفاده از این روش است.