وزیر مهاجران افغان: نشست چهارجانبه افغانستان، ایران، پاكستان و سازمان ملل برگزار می شود

اسلام آباد - ایرنا - وزیر امور مهاجران افغانستان از برگزاری نشست چهارجانبه ایران، پاكستان، افغانستان و كمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) به میزبانی كابل در ماه آینده میلادی خبر داد.

'سید محمد حسین عالمی بلخی' كه هفته گذشته برای شركت در نشست سه جانبه افغانستان، پاكستان و كمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) به اسلام آباد سفر كرده بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این نشست های سه جانبه را علاوه با پاكستان، با ایران نیز به طور منظم برگزار می كنیم و قرار است ماه آینده میلادی نشست چهارجانبه ای در كابل با موضوع بررسی مسائل مهاجران افغان در ایران و پاكستان و فراهم كردن زمینه بازگشت داوطلبانه مهاجران به افغانستان برگزار شود.
وی با اشاره به مشكلاتی كه در ماه های اخیر به دلیل فشارهای دولت پاكستان، برای مهاجران افغان در این كشور ایجاد شده است، گفت: تمام مهاجران افغان چه در پاكستان، ایران و یا سایر كشورها، همگی شهروندان افغانستان هستند و تفاوتی برای دولت افغانستان ندارد. ما مشكلات و مسائل همه این مهاجران را مدنظر داریم و برای حل آن تلاش می كنیم.
وزیر امور مهاجران افغانستان گفت: از پاكستان خواسته ایم كه فرصت و زمان كافی برای رسیدگی به امور مهاجران و فراهم شدن شرایط بازگشت آنها بدهد تا بیش از یك و نیم میلیون مهاجر افغان 'ثبت نام شده' بتوانند به افغانستان بازگردند.
عالمی بلخی تاكید كرد: به هرحال هرگونه بازگشت مهاجران افغان از پاكستان به كشورشان باید بصورت داوطلبانه و همراه با عزت و احترام باشد و كسی نباید آنان را وادار به بازگشت كند.
وی گفت: خواسته ما از كمیساریای عالی سازمان ملل در امور آوارگان این است كه امكان تمدید كارت مهاجرت یك و نیم میلیون افغان در پاكستان را فراهم كند. دولت پاكستان پیشنهاد كرده كه تمام افغان های ثبت نام نشده در پاكستان تا روز 25 آبان ثبت نام كنند و كارت دریافت كنند. پاكستان قول داده تا این تاریخ، افغان های فاقد كارت را اذیت نكند و تحت فشار قرار ندهد تا تكلیف آنها مشخص شود.
چندی پیش، عبدالقادر بلوچ وزیر امور مناطق مرزی پاكستان كه موضوع مهاجران افغان در این كشور را در حیطه كاری خود دارد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اعلام كرد 31 دسامبر(پایان سال جاری میلادی) فرصت نهایی مهاجران افغان برای ترك خاك پاكستان است و بعد از این تاریخ، با تمام افغان ها در پاكستان به عنوان 'مهاجر غیرقانونی' رفتار خواهد شد.
پیش از این، ضرب الاجل تعیین شده از سوی پاكستان برای بازگشت مهاجران افغانستان، روز 31 ژوئن (11 تیرماه گذشته) بود اما دولت پاكستان آن را شش ماه دیگر و تا 31 دسامبر، تمدید و اعلام كرده است كه كارت اقامت مهاجران افغان بعد از این تاریخ جدید، دیگر تمدید نخواهد شد و تمدید نشدن كارت ها، به منزله غیرقانونی بودن ادامه حضور مهاجران در پاكستان خواهد بود.
كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام كرده است كه وضعیت امنیتی رو به وخامت در افغانستان موجب شده كه در شش ماه نخست سال جاری میلادی، تنها هفت هزار افغان به صورت داوطلب به افغانستان بازگردند.
حدود یك و نیم میلیون مهاجر افغان ثبت نام شده و دارای كارت اقامت در پاكستان حضور دارند و بیش از یك میلیون افغان هم بدون كارت و بطور غیرقانوی به پاكستان آمده اند.
آساق**1723