۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۰۱
کد خبر: 82161907
T T
۰ نفر

كتاب هاي طرح «كتاب ‌خوان ماه» معرفي شدند

۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۰۱
کد خبر: 82161907
كتاب هاي طرح «كتاب ‌خوان ماه» معرفي شدند

تهران - ايرنا - نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور چهار كتاب را در قالب پنجمين سري از كتاب‌هاي طرح «كتاب‌ خوان ماه» ويژه مرداد سال 95 معرفي كرد.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور، كتاب‌هاي «در و صدف» نوشته محمد شجاعي، خورشيد مي‌ماند» نوشته كامران پارسي‌نژاد، «عباس دست ‌طلا» نوشته محبوبه معراجي‌پور و «قصه ما مثل شد» نوشته محمد ميركياني در قالب پنجمين سري از كتاب‌هاي طرح «كتاب‌خوان ماه» ويژه مرداد 95 از سوي معاونت توسعه كتابخانه‌ها و كتابخواني نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور معرفي شد.
اين كتابها در راستاي اجراي منويات مقام معظم رهبري در خصوص لزوم معرفي و در اختيار گذاشتن كتاب خوب و سالم براي پرورش فكري جامعه و نيز اقدام عملي در مسير اجراي سياست‌هاي سال 1395 نهاد (سال خواندن) معرفي شدند.
هر ماه چند عنوان كتاب از ميان كتاب‌هاي منتشر شده در سال 94 و 95 در موضوعاتي نظير سبك زندگي ايراني اسلامي، كتاب‌هاي متناسب با مناسبت‌‎هاي ملي و مذهبي و همچنين عناوين جذاب در حوزه كودك و نوجوان، در موضوعات و مناسبت‌هاي مختلف انتخاب و معرفي مي‌شوند تا ضمن ارتقاي ميزان نرخ مطالعه مفيد، برخي معضلات فرهنگ و اجتماعي نيز در سايه‌ آگاهي‌رساني كتاب‌ها رفع شود.
معرفي و تبليغ اين كتاب‌ها از راه‌هاي مختلف نظير نشست‌هاي كتاب‌خوان،‌ كتاب‌خوان مجازي،‌ طرح‌هاي گرافيكي در فضاي مجازي،‌ جلسات نقد و بررسي در سراسر كشور انجام مي‌شود.

** خلاصه‌اي از معرفي كتاب‌هاي كتاب ‌خوان مرداد‌ماه 1395 به شرح زير است:
- «در و صدف» نوشته محمد شجاعي، انتشارات محيي، 201 صفحه
اين كتاب درباره موضوع حجاب است، با توجه به بحث برانگيز بودن اين موضوع در بين طرفدارانش در داخل وخارج كشور و گاه سهل‌انگاري و يا جهل برخي مسلمانان در اين باب، نگارنده سعي بر اين دارد كه خواننده را به تفكر و تأمل در چرايي و چگونگي اين تكليف الهي دعوت كند.
اين كتاب در بخش‌هاي مختلف مباحث ديني، اجتماعي و سياسي به رشته تحرير درآمده است.
بخش اول كتاب پيرامون اين موضوع بحث مي‌كند كه همه انسان‌ها در جستجوي سعادت و كمال‌ هستند، حركت به سوي كمال مانند هر حركت ديگري نياز به آگاهي و شناخت دارد و نيز با توجه به اينكه بهترين واضع قوانين هر مجموعه خالق آن مجموعه است از اين رو تنها خداست كه صلاحيت و قدرت راهنمايي بشر را در حركت به سوي كمال دارد.
در بخش دوم كتاب تحت عنوان «ريشه پيدايش فرهنگ بي‌حجابي در جهان» نويسنده ابتدا به بررسي ريشه انحرافات جنسي در فرهنگ غرب پرداخته و آثار مخرب آزادي جنسي را بيان مي‌كند، سپس علل گسترش فرهنگ بي‌حجابي و بدحجابي در كشورهاي مسلمان از جمله ايران را مورد بررسي قرار داده و در انتها درباره انواع و علل آن بحث كرده است.

** خورشيد مي‌ماند (روايتي داستاني از زندگي شيخ بهايي)» نوشته كامران پارسي‌نژاد، كانون انديشه جوان، 576 صفحه
شيخ بهايي از انديشمنداني است كه در بنيان نهادن مذهب شيعه در ايران و استوار كردن آن مخصوصاً از قرن هفتم هجري به بعد تلاش‌هاي چشمگيري داشته است. اين دانشمند نامدار در دانش‌هاي فلسفه، منطق، هيأت و رياضيات تبحر داشت و حدود 95 كتاب و رساله از او در سياست، حديث، رياضي، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسي و هنر برجاي ماند.
كتاب «خورشيد مي‌ماند» كه بر مبناي منابع و مستندات در قالب 'رمان' منتشر شده و روايتي داستاني از زندگي شيخ بهايي است كه قلم روان، فصل‌هاي كوتاه، توصيفات و فضاسازي‌هاي زيبا و استنادات تاريخي، آن را به اثري متمايز تبديل ساخته است.

** «عباس دست‌طلا» نوشته محبوبه معراجي‌پور، انتشارات فاتحان، 272 صفحه
ماجراهاي كتاب از زماني كمتر از دو ماه از آغاز جنگ تحميلي عراق عليه ايران آغاز مي‌شود؛ داستاني از زندگي سراسر كار و تلاش حاج عباسعلي باقري.
«عباس دست ‌طلا» مروري كوتاه است بر زندگي‌ و دودلي‌هاي او براي حضور در جبهه‌‌ها، از زماني مي‌گويد كه تصميم مي‌گيرد براي دو هفته به جبهه برود و ببيند در آن جا چه كاري از دستش بر مي‌آيد.
متن تقريظ رهبر معظم انقلاب اسلامي بر كتاب عباس دست‌ طلا:
اين كاري كه اخيراً شروع شده كه از شماها با اين جزئيات و ريزه‌كاري‌ها خاطرات مي‌گيرند، اين هم كار خيلي خوبي است. ما دو جلد از اين كتاب‌هاي شما را خوانديم، يكي كتاب آقاي بنايي را خواندم، يكي هم كتاب اين آقاي حاج عباس دست‌طلا را كه مفصل و با جزئيات (گفته) خواندم. خيلي خوب بود انصافاً؛ مخصوصاً كتاب ايشان؛ هم مطلب در آن زياد بود، هم آثار صفا و صداقت در آن كاملاً محسوس بود و انسان مي‌ديد. خداوند ان‌شاءالله فرزند شهيد ايشان را با پيغمبر(ص) محشور كند و خودشان را هم محفوظ بدارد». (1 / 11 / 1392)

- «قصه ما مثل شد» نوشته محمد ميركياني، انتشارات به‌نشر، 544 صفحه
ايران سرزمين قصه‌هاي خواندني و دلپذير است كه از روزگاران گذشته به يادگار مانده‌اند. قصه‌هاي شيرين و شنيدني از سرگذشت‌ها و زندگينامه‌هايي كه همواره طعم و مزه ديگري داشته و دارند، قصه‌هايي كه بسياري از آنها مثل شده‌اند.
كتاب «قصه ما مثل شد» كه توسط محمد ميركياني نگاشته و محمدحسين صلواتيان تصويرگري آن را بر عهده داشته نخستين بار در سال 1384 توسط به نشر در قطع وزيري كوتاه به چاپ رسيد و تاكنون 13 نوبت به چاپ رسيده است.
در مجموعه‌اي كه در سال 1386 عنوان كتاب برگزيده سال را نيز دريافت كرده، تعداد 110 قصه از قصه مَثل‌هاي فارسي براي نوجوانان به زبان ساده و روان گردآوري و بازنويسي شده است.
براي نگارش اين مجموعه فاخر از منابعي همچون مثنوي معنوي، گلستان و بوستان سعدي، كليله و دمنه، مرزبان‌نامه، اسرارنامه، امثال حكم و الهي‌نامه استفاده شده است.
فراهنگ ** 1880 ** 1071