به گزارش روز دوشنبه ایرنا در ارزیابی این روزنامه نگار لبنانی آمده است كه پس از برگزاری نشست گروهك منافقین در پاریس و سخنرانی های «مریم رجوی» ازسركردگان این گروهك و« تركی الفیصل» رئیس سابق دستگاه امنیتی رژیم سعودی علیه جمهوری اسلامی ایران و تهدید آن، تهران به اقدام فرانسه در میزبانی از این نشست واكنش نشان داد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اقدامی دیپلماتیك،«فرانسوا سیمنو»سفیر فرانسه در تهران را احضار و به اقدام فرانسه اعتراض كرد.
وزارت خارجه ایران همچنین با صدور یك بیانیه اعتراض آمیز تاكید كرد كه نمی توان پذیرفت گروهك تروریستی منافقین در خاك فرانسه سخنرانی ترتیب دهند.
در این بیانیه از دولت فرانسه خواسته شد تا موضع رسمی خود را در قبال این گروهك تروریستی مشخص كند.
همزمان با این تحول دیپلماتیك بین ایران و فرانسه، «ژان مارك ایرو» وزیر امور خارجه فرانسه به طور رسمی به لبنان سفر و اعلام كرد كه فرانسه نقش میانجی و یا تسهیل كننده را درهرگونه راه حل برای از سرگیری فعالیت های موسسه های دولت لبنان برعهده دارد و در این زمینه با همه طرف های منطقه ای گفت وگو می كند.
مارلین خلیفه خاطرنشان كرده است ، تحلیل گرانی كه از فضای داخلی ایران آگاه هستند، تاكید دارند، درست است كه تهران، سیمنو را در اعتراض به اقدام فرانسه احضار كرد اما هیچ نگرانی از ناحیه گروهك تروریستی منافقین، ندارد.
این گروهك دستش به خون ایرانی ها آغشته است و علاوه بر ترور یك رئیس جمهوری اسلامی ایران، درعملیات ها و انفجارهای تروریستی علیه مردم ایران دست داشته و برای همین فاقد هرگونه جایگاه مردمی در ایران است.
برخی از كارشناسان و ناظران هم در گفت وگو با شبكه لبنان 24 تاكید كرده اند كه « این اشتباه بزرگ باعث خواهد شد فرانسه به یك كشور دشمن ایران تبدیل شود».
فرانسه چرا و در چه زمانی این اشتباه بزرگ را مرتكب شد؟
« آمریكا ، كشوری كه همواره در معرض شك و بدگمانی ایرانی ها قرار دارد بعداز سال ها قرار دادن نام گروهك منافقین در فهرست سازمان های تروریستی، چند ماه قبل بدون ارائه هیچ دلیلی نام آن را از این فهرست حذف كرد،
همین اقدام را برخی كشورهای اروپایی تكرار كردند كه شك و تردیدهای گسترده ایران را به دنبال داشت».
حال بی جا نیست كه ایرانی ها اقدام فرانسه درمیزبانی از یك گروهك تروریستی را اقدامی خصمانه علیه نظام سیاسی ایران بدانند و این مساله در روابط بین دو كشور تاثیر بگذارد.
این روزنامه نگار لبنانی می افزاید: فرانسه در گذشته در ایران نفوذ داشت و زبان فرانسوی به عنوان زبان دوم بعد از فارسی در ایران رایج بود اما بعد از ورود انگلیس به ایران، جایگاه فرانسه رو به افول گذاشت.
وی اضافه می كند: تحلیلگران معتقدند رفتار فرانسه ناشی از نفوذ بالای لابی یهودی در این كشور است كه در یك مرحله باعث شد پاریس در مذاكرات هسته ای بین ایران و گروه 1+5 نقشی مخرب ایفا كند.
مارلین خلیفه با بیان اینكه «به نظر می رسد ایران در برهه اخیر به رفتارهای فرانسه با دیده شك و تردید نگاه می كند»، نوشت كه پس از سفر موفق دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاریس و امضای قرارداد خرید هواپیماهای ایرباس به ارزش چند میلیارد دلار بین دو كشور، اكنون ایرانی ها احساس می كنند، فرانسه بعداز سفر « محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد سعودی به پاریس برای اجرای قراردادها سست شده است.
این روزنامه نگار لبنانی در ارزیابی خود كه در پایگاه « منبع دیپلماتیك» منتشر شده است، تاكید كرد كه با بررسی مطالعات محافل آگاه از اقدامات اخیر فرانسه ، می توان نتیجه گرفت كه پاریس قادر نیست نقش میانجی و یا تسهیل كننده را در پرونده های منطقه به ویژه لبنان ایفا كند زیرا تهران به آن بسیار شك و تردید دارد و آن را « واسطه ای شفاف و پاك» نمی داند.
خاورم ** 390** 1324
ارزیابی روزنامه نگار لبنانی ازنشست « اسب مرده » در پاریس و واكنش تهران
۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۳۸
کد خبر:
82163246
بیروت – ایرنا – «مارلین خلیفه» روزنامه نگار لبنانی ازجمله اصحاب رسانه است كه واكنش جمهوری اسلامی ایران به نشست گروهك منافقین در پاریس را كه ناظران از آن به عنوان شرط بندی «رژیم سعودی»بر روی « اسب مرده» یاد كرده اند، بررسی كرده است.