به گزارش ايرنا حجت الاسلام حسين ملك مكان، دوشنبه در جمع خبرنگاران بيان كرد: بخشي از اعتبار مورد نياز براي ساخت مصلي هاي نمازجمعه بايد از سوي دولت، بخشي از سوي استان و بخش ديگري از سوي شوراي سياستگذاري ائمه جمعه كشور تامين شود تا بتوانيم مصلي هاي نيمه تمام را به بهره برداري برسانيم.
وي با بيان اينكه هم اينك تنها حدود 10 شهر فارس از مكان مناسب براي برگزاري نمارجمعه برخوردار هستند، افزود: در حال حاضر در بيشتر شهرهاي استان فارس مصلي هاي نماز جمعه با پيشرفت فيزيكي بين 10 تا 80 درصد در حال ساخت است.
ملك مكان اظهارداشت: براي اتمام برخي از مصلاهاي نماز جمعه از جمله مصلي شهرستان هاي مرودشت، آباده، داراب، سروستان، خرامه، زاهد شهر فسا و فيروزآباد كه پيشرفت فيزيكي و عمراني آنها بيش از ساير شهرستان هاست نياز به مساعدت و همكاري دولت داريم.
وي اضافه كرد: هم اينك به دليل وضعيت نامناسب مصلي ها، بسياري از نمازجمعه ها در اين استان در مساجد و حسينيه ها برگزار مي شود از اين رو نيازمند اهتمام جدي مسئولان براي تكميل مصلي هاي نماز جمعه فارس هستيم.
او ادامه داد: امروز 75 ستاد اقامه نماز جمعه در اين استان فعال است و فارس در زمره استان هايي است كه بيشترين تعداد نماز جمعه را برپا مي كند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان فارس ادامه داد: احكام ائمه جمعه براي مدت سه سال صادر مي شود و براي انتخاب و معرفي آنها علاوه بر انجام امور مربوط به گزينش، برخورداري از حداقل تحصيلات سطح سه حوزه معادل فوق ليسانس حوزوي الزامي است.
ملك مكان با بيان اينكه وضعيت مالي ائمه جمعه براي برخي افراد مورد پرسش است، گفت: ائمه جمعه هيچ گونه حقوق رسمي دولتي و غير دولتي دريافت نمي كنند و تنها با توجه به شرايط محل خدمتشان، شهريه حوزوي بين 2 ميليون ريال تا 6 ميليون ريال زير نظر شوراي سياستگذاري ائمه جمعه به آنها پرداخت مي شود.
وي افزود: متاسفانه با وجود حقوق هاي نجومي برخي افراد در كشور، ائمه جمعه ساده ترين و پايني ترين سطح زندگي را در اجتماع دارند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان فارس در بخش ديگري از سخنان خود بيان كرد: مطالبي كه در خطبه هاي نمازجمعه از سوي ائمه جمعه بيان مي شود توسط آنها انتخاب مي شود و اين مطالب از سوي هيچ نهاد و مرجعي با آنها در ميان گذاشته نمي شود.
ملك مكان اظهارداشت: ائمه جمعه به صورت شخصي تصميم مي گيرند كه در خطبه هاي نمازجمعه منطقه خود چه مسائل و تحليل هايي را بيان كنند و هيچ مطلبي به آنها القا نمي شود.
وي ادامه داد: به دليل اينكه مسائلي كه در خطبه ها بيان مي شود در باره مسائل روز جامعه و در ارتباط با مناسبت هاي هفته است، به طور معمول سخنان ائمه جمعه كشور با هم همخواني دارد.
ملك مكان با بيان اينكه خط مشي كلي ائمه جمعه بر اساس سياست هاي كلي نظام و تبعيت از رهبري است، اظهار داشت: انتقاد جزو اصول ائمه جمعه است و ائمه جمعه تا زماني كه حركت دولت ها در مسير درست و مناسب باشد از آنها حمايت مي كنند اما زماني كه مسئولان دچار انحراف شوند به صورت منطقي، منصفانه و مستند مسايل را نقد مي كنند.
** گراميداشت هفته نمازجمعه در فارس
رئيس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه استان فارس در قسمت ديگري از سخنان خود بيان داشت: با توجه به اينكه از دوم تا نهم مردادماه به عنوان هفته نمازجمعه در كشور نامگذاري شده است، برنامه هايي متناسب با اين ايام در استان تدوين شده كه در حال اجراست.
وي افزود: برپايي مسابقات فرهنگي و ورزشي، نمايشگاه كتاب و اقلام فرهنگي در مصلي هاي نماز جمعه، تقدير از ائمه جمعه و دست اندركاران نماز جمعه و تجليل از خانواده شهداي ستاد نماز جمعه از جمله برنامه هايي است كه براي هفته نماز جمعه در استان فارس تدارك ديده شده است.
پنجم مردادماه سال 58 اولين نمازجمعه كشور به امامت مرحوم آيت الله طالقاني در تهران اقامه شد كه اين روز به عنوان سالروز اقامه نماز جمعه در تقويم ملي كشورمان ثبت شده و از دوم تا نهم مرداد نيز به عنوان هفته نماز جمعه در كشور نام گذاري شده است.
بعد از تهران نخستين نمازجمعه در كشور در شهر شيراز و به امامت شهيد آيت الله سيد عبدالحسين دستغيب امام جمعه فقيد شيراز و سومين شهيد محراب در اين شهر اقامه شد.
3002 /6118
تكميل مصلي هاي نماز جمعه فارس نيازمند 2 هزار ميليارد ريال اعتبار است
۴ مرداد ۱۳۹۵، ۲۰:۰۱
کد خبر:
82163754
شيراز- ايرنا- رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان فارس گفت: هم اينك مصلي هاي نماز جمعه بسياري از شهرهاي اين استان به صورت نيمه تمام است و تكميل آنها نيازمند 2 هزار ميليارد ريال اعتبار است.