به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا بهرامن» امروز (چهارشنبه) در نشست بیست و هفتم كمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران افزود: دولتها در ایران، به بودجهنویسی بر پایه درآمدهای نفتی، عادت كرده و نیازی نداشتهاند به توسعه و درآمدزایی از بخش معدن بیندیشند.
وی اضافه كرد: چنانچه اكتشاف و سرمایهگذاری در كنار هم قرار گیرند، این همافزایی میتواند تنگناهای مالی یك جامعه را برطرف سازد.
بر اساس فعالیت های اكتشافی برای شناسایی ذخایر معدنی كشور، جمهوری اسلامی دارای 57 میلیارد تن ذخیره معدنی (نزدیك 37 میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی) است كه ارزش این ذخایر معدنی بیش از 770 میلیارد دلار برآورد می شود.
دولت یازدهم از سه ماهه آخر 1393 سیاست توسعه فعالیت های اكتشافی را در دستور كار قرار داد و بر پایه این امر، تفاهمنامه ای بین معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور به امضا رسید كه شناسایی ذخایر 250 هزار كیلومتر مربع از مساحت كشور را در قالب سه مرحله اجرا می كند.
رییس خانه معدن ایران اعلام كرد: سازمان ایمیدرو امروز هدفی را با عنوان مدیریت كیفی دنبال میكند و این مهم در چارچوب سیاست بهره وری در بخش اكتشاف محقق می شود.
بهرامن، از نبود سیاست پنجره واحد در بخش معدن و عملیات اكتشافی انتقاد كرد و گفت: شفافسازی آمار و اطلاعات در بخش معدن و اكتشافات مساله مهمی است كه نسبت به آن كم توجهی می شود.
** رسیدگی به مشكلات صنعت سیمان
«مرتضی لطفی» عضو كمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران، در این نشست گفت: بر اساس پیگیریهای اتاق تهران، نشست رفع مشكلات صنعت سیمان با حضور وزیر راه و شهرسازی و نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت تشكیل شد.
وی ابراز امیدواری كرد برگزاری نشست های این كمیته نتایج رضایت بخشی در پی داشته باشد.
چندی پیش «عبدالرضا شیخان» دبیر انجمن كارفرمایان سیمان، اعلام كرد: بر اساس توافق انجام شده بین این تشكل با وزارت راه و شهرسازی، قرار است 10 درصد جادهها با روكش بتنی پوشش داده شوند.
به گفته وی، تولید واحدهای سیمانی كشور پاسخگوی نیاز داخلی است و اكنون مازاد تولید داریم، بنابراین سیاست های افزایش تقاضای سیمان در كشور می تواند به این بخش كمك كند.
شیخان چندی پیش به ایرنا گفته بود شرایط نامناسب امنیتی كشورهای منطقه نقش بسزایی در افت نزدیك به 20 درصدی صادرات سیمان و كلینكر ایران در سال 1394 داشت و سبب شد پارسال صادرات این بخش به بیش از 15 میلیون تن برسد.
وی افزوده بود: سال 1393 مجموع صادرات سیمان و كلینكر ایران به رقم 18 میلیون و 500 هزار تن رسید كه حدود 60 درصد صادرات به عراق صورت گرفت.
به گفته دبیر انجمن كارفرمایان سیمان، امسال به دلیل ركود در ساختمان سازی، تقاضا برای سیمان كاهش پیدا كرده است، از این رو قصد داریم سیمان را جایگزین آسفالت سازیم.
عضو كمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران نیز اعلام كرد: آمارها نشان می دهد در سه ماهه نخست امسال تولید سیمان 12 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال كاهش یافت.
براساس سند چشم انداز 1404 ظرفیت تولید سیمان باید از سطح 80 میلیون تنی كنونی به 120 میلیون تن برسد.
اقتصام** 1559**1961
رییس خانه معدن: فرآیند سنتی نظارت و اكتشاف مانع بهره برداری مناسب معدن است
۶ مرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۱۸
کد خبر:
82166826
تهران- ایرنا- رییس خانه معدن ایران گفت: امروز یكی از موانع بهره برداری مناسب از معادن، فرآیند سنتی نظارت و اكتشاف است و می توان با برنامه ریزی مناسب، بهره وری در بخش اكتشاف را ارتقا بخشید.