۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۱۴
کد خبر: 82167377
T T
۰ نفر
استحصال 5200 تن گوشت سفيد و قرمز در كشتارگاه هاي خراسان شمالي

بجنورد- ايرنا- معاون سلامت اداره كل دامپزشكي خراسان شمالي گفت: پنج هزار و 244 تن گوشت قرمز و سفيد در 4 ماه امسال در كشتارگاه هاي دام و طيور خراسان شمالي استحصال و روانه بازارهاي مصرف شد.

دكترحميد رمضاني روز پنجشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: در 4 ماه نخست امسال با نظارت مستمر بازرسان بهداشتي و ناظران شرعي مستقر در كشتارگاه هاي دام و طيور اين استان، قريب به هزار و 294 تن گوشت قرمز و 3 هزار و 950 تن گوشت مرغ استحصال و روانه بازارهاي مصرف داخل و خارج استان شد.
وي افزود: در اين مدت 37 هزار و 525 رأس گوسفند و بز و 2 هزار و 376 رأس دام سنگين (شامل گاو و گوساله، شتر و شترمرغ) در كشتارگاه صنعتي دام بجنورد و 7 كشتارگاه سنتي شهرستان هاي اين استان ذبح شدند.
وي اضافه كرد: آمار كشتار مرغ در 3 كشتارگاه صنعتي طيور استان هم به يك ميليون و 956 هزار قطعه رسيد.
به گفته وي، آمار كشتار دام در كشتارگاه هاي استان طي مدت يادشده در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 12 درصد افزايش داشته اما آمار كشتار طيور تغيير محسوسي نداشته است.
وي خاطرنشان كرد: نظارت بهداشتي و شرعي دامپزشكي در اين كشتارگاه ها به حذف و معدوم سازي 18 رأس دام سبك، 14 رأس دام سنگين و بيش از 10 هزار قطعه طيور انجاميد و گوشت و آلايش آن ها از چرخه مصرف انساني خارج شد.
رمضاني وزن فرآورده هاي ضبطي در كشتارگاه هاي دام را 3279 و طيور را 18644 كيلوگرم برشمرد و تصريح كرد: در اين مدت هم چنين براي حصول اطمينان از سلامت فرآورده هاي استحصالي در كشتارگاه تا رسيدن محصول به دست مصرف كنندگان، بازرسان بهداشتي دامپزشكي استان 6600 نوبت از مراكز عرضه گوشت مرغ و 4800 نوبت هم از قصابي ها و مراكز عرضه آلايش دام بازديد كردند.
وي يادآور شد: در خراسان شمالي 342 واحد قصابي و مركز عرضه آلايش خوراكي دام، 386 مرغ فروشي و مركز عرضه آلايش خوراكي طيور و 41 فروشگاه مواد پروتئيني داير است كه تحت نظارت مستمر دامپزشكي قرار دارند.
اين مقام مسئول با اشاره به شدت يافتن گرما و افزايش احتمال انتقال بيماري هاي مشترك از حيوانات به انسان، از عموم شهروندان خواست از خريداري گوشت دام هايي كه خارج از كشتارگاه ها ذبح مي شوند، خودداري كنند. رمضاني تصريح كرد: تمام كشتارگاه هاي استان به سامانه پيش سرد و بازرسي قبل و پس از كشتار مجهز هستند كه از انتقال بيماري هاي خطرناكي مثل تب كريمه-كنگو به مصرف كنندگان جلوگيري مي كند.
وي با توصيه به شهروندان براي تهيه فرآورده هاي خام دامي مصرفي خانوار از مراكز معتبر و مجاز تحت نظر دامپزشكي و توجه به مهر و برچسب دامپزشكي و تاريخ توليد و انقضاي فرآورده ها، از عموم مردم خواست، چنانچه با موارد مشكوك و غيربهداشتي در اين رابطه مواجه شدند، موضوع را به سامانه تلفني 1512 اداره كل دامپزشكي اطلاع دهند.
خراسان شمالي با داشتن افزون بر سه ميليون راس دام سبك و سنگين يكي از قطب هاي دامپروري در كشور محسوب مي شود.
7184/ 6042