۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۵۷
کد خبر: 82167953
T T
۰ نفر
سرگرداني دام سنگين در مناطق روستايي چغاميش دزفول مشكل ساز شده است

دزفول - ايرنا - دهياران و بخشدار چغاميش دزفول احداث شهرك دامپروري در روستاهاي اين بخش براي خارج كردن دام از مناطق روستايي را ضروري دانستند.

به گزارش ايرنا بخشدار چغاميش دزفول مهمترين معضل روستاهاي اين بخش را وجود دام ها به ويژه دام سنگين در روستاها بيان كرد و گفت:جهاد كشاورزي به بهانه نبود اعتبار ساخت شهرك هاي دامي براي روستاهاي اين بخش را مورد بي توجهي قرار داده است.
شكراله قارم با اشاره به آلايندگي بخش زيادي از هواي منطقه از سوي شركت كشت و صنعت نيشكر كارون گفت: خواست مردم و مسئولان بخش چغاميش جلوگيري از اين آلودگي و كمك به عمران مناطق روستايي بابت آلودگي ايجاد شده از سوي اين شركت است.
قارم تاكيد كرد:مسئولان و دستگاههاي ذيربط بايد در مقابل آلودگي اين شركت مسئولانه برخورد كنند و شركت كشت و صنعت كارون را ملزم كنند بابت آلودگي ايجاد شده به روستاهاي متاثر از اين آلودگي ها عوارض پرداخت كند.
حميد سعدي دهيار روستاي خوزينه باقر وجود دام سنگين در روستا را مهمترين معضل زيست محيطي اين روستا برشمرد و گفت: تشكيل شهرك هاي دامپروري و خارج كردن دام ها از شهرها و روستاهاي بخش چغاميش ضروري است.
هوشنگ آزشي دهيار روستاي فضيلي نيز شهرك هاي دامي براي خروج دام ها از روستاها را ضروري اعلام كرد و گفت: سال ها پيگيري براي تحقق اين شهرك دامي تاكنون بي نتيجه مانده است.
حمزه آدينه عضو شوراي اسلامي روستاي بنوت بالا نيز با انتقاد از ساخت و ساز توسط برخي شركت ها در حريم رودخانه برخورد با اين شركت ها و افراد متخلف و آزادسازي ساحل رودخانه حد فاصل روستاي بنوت بالا را خواستار شد.
نصرت الله جمشيدي عضو شوراي اسلامي شهر چغاميش نيز بازرسي از كشتارگاه هاي طيور منطقه براي جلوگيري از ايجاد مشكل زيست محيطي را ضروري دانست.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست دزفول نيز در نشست كارگروه پسماند بخش چغاميش انتقال دام ها به خارج از روستاها و كمك به احداث شهرك هاي دامپروري را وظيفه ذاتي جهاد كشاورزي اعلام كرد و ادامه داد: براي بهره گيري از كمك هاي جهاد كشاورزي براي جا به جايي دام ها به خارج روستاها نياز به موافقت جهاد كشاورزي است.
فرهاد قلي نژاد خواستار ورود بخش خصوصي براي احداث شهرك هاي دامپروري در روستاها شد و ادامه داد: احداث شهرك ها دامپروري و خروج دام ها از روستاهاي بخش چغاميش دزفول بخش زيادي از نگراني زيست محيطي و بهداشتي در روستاهاي اين بخش را برطرف مي كند.
وي زباله و پسماندهاي دامي را موضوعي جدي در بخش چغاميش ناميد و گفت: آب فراوان، زمين هاي كشاورزي و حاصلخيز و مزارع گسترده نيشكر در بخش چغاميش دزفول موجب شده تا به سادگي امكان تعيين محل مناسب براي دفن زباله ها ممكن نباشد.
قلي نژاد همچنين با بيان اينكه تاكنون گزارشي از آلايندگي شركت ها و صنايع فعال در بخش چغاميش گزارش نشده است گفت: مكانيزم تعيين آلاينده بودن يك صنعت نمونه برداري مكرر در ظرف زماني چند هفته اي و آلوده اعلام شدن نمونه هاي برداشته شده است.
وي از وجود 3 صنعت آلاينده در دزفول خبر داد و گفت: اقدام قانوني در جهت رعايت ضوابط محيط زيست توسط اين شركت ها انجام شده و تصفيه خانه اين واحدها در حال ساخت است.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست دزفول با بيان اينكه چهار هزار و 800 كيلومتر مساحت شهرستان دزفول توسط 12 محيط بان رصد مي شود گفت: سازمان محيط زيست دزفول با وجود گستردگي منطقه و تنوع زيستگاه هاي محيط زيستي با كمبود شديد نيرو مواجه است.
قلي نژاد آلودگي هواي بخش چغاميش ناشي از فعاليت كارگاه هاي متعدد ماسه شويي و سوزاندن گسترده مزارع نيشكر در اين بخش اعلام كرد و گفت: سازمان محيط زيست پارسال 10 كارگاه ماسه شويي را تعطيل و برنامه ايي براي جلوگيري از سوزاندن نيشكر حداقل در حريم روستاها را در دستور كار دارد.
وي از ورود دستگاه هاي برداشت نخاله هاي نيشكر در آينده نزديك به شركت كشت و صنعت نيشكر كارون خبر داد و گفت: با استفاده از اين دستگاه ها مي توان تا حريم چندكيلومتري اطراف روستاها سوزاندن مزارع نيشكر را به صفر رساند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست دزفول با انتقاد از تخليه فاضلاب برخي ادارات و واحدهاي صنعتي به رودخانه هاي منطقه از پيگيري حقوقي اين موضوع در مراجع قضايي خبر داد.
قلي نژاد با بيان اينكه سازمان حفاظت محيط زيست با وجود فشارها استقلال نظارتي خود را حفظ كرده است گفت: طرح پايش كيفي رودخانه هاي شهرستان دزفول به صورت جدي در حال پيگيري است تا از ورود فاضلاب انساني و صنعتي به رودخانه هاي شهرستان جلوگيري شود.
وي ادامه داد: سازمان حفاظت محيط زيست براي دادن مجوز به واحدهاي توليدي و صنعتي بر اساس ضوابط و مقررات قانوني اقدام كرده و بر اين اساس از عملكرد خود در زمينه صدور مجوز براي واحدهاي توليدي و صنعتي تاييد شده دفاع مي كند.
وي آموزش عمومي در خصوص حفاظت از محيط زيست به روستاها را مورد تاكيد قرار داد و خاطر نشان كرد: طرح نوين آموزش محيط يار كه پارسال با آموزش بيش از 7 هزار محيط يار دانش آموز در شهر دزفول اجرا شد سال آينده تحصيلي در بخش چغاميش به صورت گسترده اجرا خواهد شد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست دزفول وجود زيستگاه لاك پشت فراتي به عنوان گونه در حال انقراض جهاني در بخش چغاميش را يكي از ظرفيت هاي مهم اين بخش در حوزه محيط زيست برشمرد و گفت: تا كنون به اهالي 5 روستاي مجاور اين زيستگاه آموزش لازم داده شده و اين آموزش ها تا معرفي كامل اين گونه منحصر به فرد همچنان ادامه دارد.
بخش چغاميش دزفول با 27 روستا حدود 35 هزار نفر جمعيت دارد.
6068