دكتر حسن جوادزادگان در حاشيه برگزاري هشتمين كنگره بين المللي قلب و عروق رضوي در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: تپش قلب در زنان يا جوانان ناشي مشكلات و مسائل روحي و استرس يا اضطراب هايي است كه فرد در طول زندگي با آن مواجه مي شود و ضروري است كه آريتمي يا تپش قلب با روش هاي درماني موجود كنترل شود.
وي اظهار كرد: اگر آريتمي قلب تشديد و تعداد ضربان قلب افزايش يابد و به مدت طولاني ادامه پيدا كند، ممكن است در عملكرد عضله قلب تاثير سوء بگذارد و منجر به نارسايي قلبي شود.
جوادزادگان بيان كرد: در اين شرايط بيمار براي درمان پروسه سختي را بايد تحمل كند و ممكن است در برخي موارد تحت عمل جراحي قرار گيرد.
متخصص قلب و الكتروفيزيولوژيست گفت: تپش قلب يك احساس ناراحت كننده و نامساعد است كه طي آن قلب با سرعت زياد و به صورت نامنظم مي تپد.
وي اضافه كرد: اگرچه تپش قلب ممكن است به دليل مشكلات قلبي بروز كند اما در بسياري موارد به دليل استرس، اضطراب و همچنين مصرف مواد تحريك كننده مانند كافئين و نيكوتين و حتي اختلالات هورموني نيز مي تواند ايجاد شود.
جوادزادگان خاطرنشان كرد: افرادي كه به طور دائم استرس و اضطراب را تجربه مي كنند، دچار تپش قلب مي شوند بنابراين بايد اقدامات پيشگيرانه و درماني را براي آنان انجام داد.
وي اظهار كرد: براي اين افراد در مرحله اول درمان غيرداروئي و در مراحل بعدي درمان داروئي تجويز مي شود اما اگر بيمار بهبود نيافت، استفاده از وسايل و تجهيزات پزشكي يا بستري در بيمارستان براي برخي از آريتمي ها انجام مي گيرد.
جوادزادگان گفت: در برخي از بيماران روان درماني و در برخي ديگر دارودرماني بسيار كمك كننده است و وضعيت تپس قلب بيمار را به حالت عادي برمي گرداند.
به گفته وي، نفس عميق و آرامش مي تواند به كاهش سرعت قلب و تپس كمك كند.
متخصص قلب و الكتروفيزيولوژيست تاكيد كرد: هرگاه افراد ضربان قلب نامنظمي داشته و درد خفيفي در قفسه سينه احساس كردند و در كنار آن ريسك فاكتورهاي بيماري هاي قلبي مانند فشارخون و كلسترول خون بالا داشتند حتما بايد به متخصصان قلب مراجعه كنند.
وي گفت: بهترين راه براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي، تشخيص زودهنگام و سريع و همچنين مديريت و درمان بيماري است.
جوادزادگان به جوانان توصيه كرد: ورزش و تحرك كافي، تغذيه مناسب و سالم، سبك زندگي صحيح، دوري از استرس و اضطراب، دوري از استعمال دخانيات، كنترل بيماري ديابت و فشارخون را براي داشتن سلامت قلبي همواره مورد توجه قرار دهند.
هشتمين كنگره بين المللي قلب و عروق رضوي از ششم تا هشتم مردادماه در بيمارستان رضوي در حال برگزاري است.
علمي **1354**1834
تهران- ايرنا- متخصص قلب و الكتروفيزيولوژيست گفت: استرس و اضطراب از مهمترين عواملي است كه منجر به ايجاد تپش قلب يا ضربان نامنظم قلب (آريتمي) در زنان به خصوص در سنين ميانسالي مي شود.