۱۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۵۹
کد خبر: 82170920
T T
۰ نفر
ناسا درباره احتمال برخورد يك سيارك با زمين تحقيق مي كند

تهران-ايرنا- سازمان فضايي آمريكا (ناسا) تحت عنوان نمونه برداري از سياركي كه مي گويد احتمال برخورد آن با زمين وجود دارد، كاوشگري را به فضا پرتاب مي كند.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از اينديپندنت، اين سيارك كه 'بنو' (Bennu) نام دارد از زمين قابل مشاهده است، زيرا هر شش سال يك بار از مدار زمين عبور مي كند.
بنو كه حدود 500 متر در خط استواي خود قطر دارد و با سرعت حدود 63 هزار مايل در ساعت به دور خورشيد مي چرخد، در سال 2135 ميلادي از ميان زمين و ماه عبور خواهد كرد.
'دنت لورتا' استاد علوم سياره اي در دانشگاه آريزونا گفت: عبور بنو از ميان زمين و ماه در سال 2135 موجب چرخش مدار اين سيارك مي شود و به طور بالقوه آن را در مسير برخورد با زمين در اواخر آن قرن قرار مي دهد.
لورتا محقق اصلي ناسا و مسئول ماموريت كاوشگر 'ازيريس ركس' در سيارك بنو، گفت: اين كاوشگر كه ماه سپتامبر (شهريور-مهر) به فضا پرتاب مي شود، نقشه اين سيارك را تهيه خواهد كرد، از برخي سنگ هاي اين سيارك نمونه جمع مي كند و سپس به زمين بازمي گردد.
اين محقق ادامه داد: اطلاعات در مورد اندازه اين سيارك، جرم و تركيبات آن، داده هاي حياتي براي نسل هاي آينده خواهند بود.
كاوشگر ازيريس ركس سال 2018 به سيارك بنو خواهد رسيد و حدود يكسال در زمينه تركيبات شيميايي اين سيارك، كاني شناسي و تاريخ زمين شناسي آن بررسي خواهد كرد.
اطلاعات جمع آوري شده در جريان اين رصد، به دانشمندان در زمينه درك اين كه چگونه مسير اين سيارك تحت تاثير جذب و تابش نور خورشيد به صورت گرما قرار مي گيرد، كمك مي كند.
اين كاوشگر قبل از بازگشت به زمين در سال 2023 ، از اين سيارك نمونه خواهد گرفت.
علمي**2038**2017
۰ نفر