دلاور بزرگ نيا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود : كدو پلو ، هلي غوره ،مشكاتي ، ماست كدو ، ناردون ، ماهي شكم پر ، اسفناج پلو ، شامي بابلي و نرگسي غذاهاي منتخب براي اين فهرست هستند .
منوي غذاي يكنواخت جوجه كباب ، كوبيده ، برگ و اكبر جوجه در 400 واحد پذيرايي و رستوران مازندران باعث شد تا مسئولان گردشگري اين استان با ارائه منويي از غذاهاي محلي ، رضايت بيشتر مسافران را جلب كنند .
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران با اشاره به برگزاري جشنواره 'سفره ايراني، فرهنگ گردشگري ' اوايل ماه جاري در رامسر ،ادامه داد : غذاهاي محلي استان هاي مازندران ، گيلان ، گلستان و قزوين در اين جشنواره پخت ، ارائه و در معرض داوري قرار گرفت .
بزرگ نيا با اشاره به اينكه انتخاب غذاهاي محلي براي منوي غذاي رستوران ها و مراكز پذيرايي با نظر و ذائقه مردم از بخش هاي جنبي اين جشنواره بود ، افزود : در همين راستا غذاهاي محلي براي منوي رستوران هاي مازندران انتخاب شده است .
وي قرار گرفتن اين غذاها در منوي واحدهاي پذيرايي مازندران را انتخابي برشمرد و ادامه داد : در حال حاضرصنعت رستوران داري اين استان به صورت فعاليت كليشه اي و روزمره است.
بزرگ نيا ادامه داد : امروزه رستوران ها تنها به عرضه غذاهاي هميشگي در حال استفاده در خانواده ها مي پردازند .
وي گفت : در حاليكه جاذبه گردشگري غذاهاي محلي را مي توان با قرار دادن آنها در منوي غذاي واحدهاي پذيرايي شكوفا كرد .
اين مسئول ارشد ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران اعلام كرد : هم اكنون مي توان ادعا كرد كه در هيچ رستوران ومراكز پذيرايي استان غذاهاي محلي يافت نمي شود .
***شناسايي بيش از يكصد غذاي محلي مازندران
مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري مازندران گفت : بيش از يكصد نوع غذاي محلي اين استان شناسايي شد كه براي ثبت معنوي آنها اقداماتي در حال انجام است .
وي ادامه داد : تاكنون دو دمنوش گل گاوزبان و بهار نارنج در فهرست معنوي سازمان ميراث فرهنگي كشور ثبت شد و ثبت معنوي ماست كدو روستاي اسرم نيز در دست اقدام است .
ثبت معنوي غذاهاي محلي به معناي ثبت شيوه و نحوه تهيه اين غذاها است تا بدينصورت ماندگاري و حفظ اين غذاها براي نسل آينده فراهم شود .
بنابر امارهاي رسمي مازندران سالانه ميزبان 30 ميليون نفر مسافر از سراسر كشور است و پيش بيني مي شود امسال حدود نيم ميليون مسافر خارجي را پذيرا باشد .
غذا هاي يكنواخت در رستورانهاي مازندران يكي از انتقادهاي مسافران در سفر به اين خطه است و اين مساله از ضعف هاي گردشگري استان عنوان مي شود.
2096/1899
ساري – ايرنا – مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران گفت: 9 غذا محلي براي منوي واحدهاي پذيرايي و رستوران هاي استان انتخاب و به اين مراكز معرفي شد .