۱۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۴
کد خبر: 82171017
T T
۰ نفر

9 غذای محلی در فهرست غذای رستوران های مازندران

۱۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۰۴
کد خبر: 82171017
9 غذای محلی در فهرست غذای رستوران های مازندران

ساری - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: 9 غذای محلی برای فهرست واحدهای پذیرایی و رستوران های استان انتخاب و به این مراكز معرفی شد.

دلاور بزرگ نیا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: كدو پلو، هلی غوره، مشكاتی ، ماست كدو ، ناردون ، ماهی شكم پر، اسفناج پلو، شامی بابلی و نرگسی غذاهای منتخب برای این فهرست است.
فهرست غذای یكنواخت جوجه كباب ، كوبیده ، برگ و اكبر جوجه در 400 واحد پذیرایی و رستوران مازندران باعث شد تا مسئولان گردشگری این استان با ارائه فهرستی از غذاهای محلی ، رضایت بیشتر مسافران را جلب كنند .
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به برگزاری جشنواره 'سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری ' اوایل ماه جاری در رامسر ،ادامه داد : غذاهای محلی استان های مازندران ، گیلان ، گلستان و قزوین در این جشنواره پخت ، ارائه و در معرض داوری قرار گرفت .
بزرگ نیا با اشاره به اینكه انتخاب غذاهای محلی برای منوی غذای رستوران ها و مراكز پذیرایی با نظر و ذائقه مردم از بخش های جنبی این جشنواره بود ، افزود : در همین راستا غذاهای محلی برای منوی رستوران های مازندران انتخاب شده است .
وی قرار گرفتن این غذاها در منوی واحدهای پذیرایی مازندران را انتخابی برشمرد و ادامه داد : اكنون صنعت رستوران داری این استان به صورت فعالیت كلیشه ای و روزمره است و تنها به عرضه غذاهای همیشگی در حال استفاده در خانواده ها می پردازند در حالیكه جاذبه گردشگری غذاهای محلی را می توان با قرار دادن آنها در منوی غذای واحدهای پذیرایی شكوفا كرد .
این مسئول ارشد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اعلام كرد : هم اكنون می توان ادعا كرد كه در هیچ رستوران و مراكز پذیرایی استان غذاهای محلی یافت نمی شود .
***شناسایی بیش از یكصد غذای محلی مازندران
مدیر كل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت : بیش از یكصد نوع غذای محلی این استان شناسایی شد كه برای ثبت معنوی آنها اقداماتی در حال انجام است .
وی ادامه داد : تاكنون دو دمنوش گل گاوزبان و بهار نارنج در فهرست معنوی سازمان میراث فرهنگی كشور ثبت شد و ثبت معنوی ماست كدو روستای اسرم نیز در دست اقدام است .
ثبت معنوی غذاهای محلی به معنای ثبت شیوه و نحوه تهیه این غذاها است تا ماندگاری و حفظ این غذاها برای نسل آینده فراهم شود .
بنابر آمارهای رسمی، مازندران سالانه میزبان 30 میلیون نفر مسافر از سراسر كشور است و پیش بینی می شود امسال حدود نیم میلیون مسافر خارجی را پذیرا باشد .
غذاهای یكنواخت در رستوران های مازندران یكی از گلایه های مسافران در سفر به این خطه است و این مساله از ضعف های گردشگری استان عنوان می شود.
2096/1899
۰ نفر