به گزارش ايرنا ، حسين رنجبر دوشنبه افزود: جمعآوري قليان از سطح ساحل با محوريت فرمانداري بندرعباس و با همكاري ساير دستگاههاي اجرايي استان از جمله مركز بهداشت ، اماكن نيروي انتظامي و شهرداري از سال گذشته آغاز شده و اين طرح امسال نيز دنبال ميشود.
وي ، همكاري شهروندان را در زمينه جمع آوري قليان از سطح شهر ضروري دانست و تاكيد كرد: تعدادي از شهروندان ، يكي از تفريح و سرگرمي هاي خود را قليان كشيدن در ساحل قرار دادهاند و اقدام به آوردن قليان به همراه خود در ساحل مينمايند.
معاون خدمات شهري شهرداري بندرعباس با تاكيد بر فرهنگ سازي در اين زمينه ، بيان كرد: آمارها نشان دهنده خطرناك بودن و سمي بودن تنباكوهاي ميوهاي است و در اين زمينه همواره هشدارهاي لازم توسط دستگاههاي متولي داده ميشود.
وي گفت: اميدواريم شهروندان بيش از گذشته سلامتي خود را مدنظر قرار داده و از استفاده قليان اجتناب كنند.
مسئول بهداشت محيط مركز بهداشت بندرعباس نيز پيش از اين گفته بود: مراكزي كه به اخطارهاي قبلي جهت جمع آوري ادوات قليان و عرضه آن توجه نداشته اند ، در چهارچوب قانون پلمپ و جهت اعمال مجازات قضايي به دادسرا معرفي مي شوند.
طالب غريب پور افزود: از 28ارديبهشت ، سفره خانه هاي سنتي ،كافي شاپ ها ،رستوران ها و ساير اماكن عرضه قليان در اين زمينه اخطار گرفته و به آنها 48ساعت براي جمع آوري قليان مهلت داده شده است.
به گفته وي ، امسال موضوع قليان به عنوان يكي از محورهاي اصلي مورد توجه بازرسان و كارشناسان بهداشت محيط مركز بهداشت شهرستان بندرعباس قرار گرفته و در همين راستا نيز نظارت ها و برخورد با مراكز عرضه قليان در چهارچوب قانون تشديد شده است.
مسئول بهداشت محيط مركز بهداشت بندرعباس ادامه داد: در همين راستا و براساس قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات و آيين نامه اجرايي آن ، تشديد برخورد با مراكز عرضه دخانيات از جمله سفره خانه هاي سنتي ، رستوران ها ، كافي شاپ ها در دستوركار بازرسان بهداشت محيط قرار گرفته است.
غريب پور با اشاره به مجازات هاي سنگين مالي براي متخلفان در اين زمينه ، گفت: به تمام مراكز عرضه مواد دخاني اعلام مي شود كه نسبت به جمع آوري ادوات قليان اقدام و از عرضه آن در محل كسب خود خودداري نمايند تا مجازات هاي اعمال شده در قانون شامل آنها نگردد.
لازم به ذكر است ، يكي از معضلات در شهر بندرعباس همچون برخي ديگر از شهرها، عرضه قليان در مراكز تفريحي، سفره خانه ها، رستوان ها و در نوار ساحلي اين شهر است كه دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان همواره تاكيد بسياري براي برخورد با اين مساله با همكاري ديگر ارگان هاي مرتبط از جمله شهرداري و نيروي انتظامي دارد.
آناني كه قليان مصرف مي كنند نمي خواهند بدانند كه حجم دودي كه از طريق قليان وارد بدن مي شود 10 تا 20 برابر دود ناشي از مصرف سيگار است و با عبور دود تنباكو از روي آب ، خطرهاي مواد مضر كم نمي شود بلكه تركيبات موجود آنان سرطان زاست.
7195/6048
بندرعباس- ايرنا - معاون خدمات شهري شهرداري بندرعباس گفت: طرح پاكسازي و جمع آوري بوستان هاي ساحلي ورزش و غدير از عرضه كنندگان قليان هاي ميوه اي ، از ابتداي مهرماه امسال در دستور كار شهرداري قرار دارد.