به گزارش روز دوشنبه ايرنا از روابط عمومي و امور بين الملل شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران، عليرضا جعفري افزود: براين اساس، تخريب و تغيير كاربري در اين بنا ايجاد نشده و نمي شود.
وي تصريح كرد: در راستاي توسعه فضاهاي فرهنگي و هنري شهر تهران و با هدف باز زنده سازي خانه هاي مشاهير و بزرگان، خانه مسكوني جلال آل احمد و سيمين دانشور با مساحت 420 متر مربع به تملك شهرداري تهران درآمده و مرمت و بازسازي آن در دستور كار شركت توسعه فضاهاي فرهنگي قرار گرفته است.
جعفري با اشاره به قدمت 60 ساله خانه سيمين و جلال گفت: ارزش تاريخي و فرهنگي اين مكان به دليل زندگي دو تن از نويسندگان و مشاهير كشورمان در اين خانه است.
مديرعامل شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران هدف از مرمت و سرپا نگه داشتن اين بنا را نمايش، مطالعه و تحقيق در زندگي جلال آل احمد و سيمين دانشور عنوان كرد.
وي با تاكيد بر اينكه در مرمت اين بنا همواره مباني نظري مرمت ابنيه تاريخي مد نظر قرار دارد، افزود: هدف اصلي از اين بازسازي، مقاوم سازي و اصلاح موارد پر مخاطره با تاكيد بر مداخله حداقلي براي حفظ اصالت بناست.
جعفري اظهار كرد: اين اقدامات شامل مرمت انواع ترك ها و پوسيدگي ها، رفع فرسايش مصالح بنا و حذف عوامل آسيب رسان از جمله رطوبت و نشست پي است.
مديرعامل شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران با اشاره به بخش هاي الحاقي به اصل اين بنا همچون اتاق هاي كار جلال آل احمد و سيمين دانشور در دوره هاي بعدي ساخت اين بنا گفت: هدف ما حفاظت از تمامي بخشها است و اقدامات لازم نيز در راستا در حال انجام است.
جعفري افزود: به دليل تغيير ظرفيت كاربري اين بنا از يك منزل شخصي به يك بنا با كاربري عمومي(موزه) بايد اقدامات لازم در راستاي استحكام بخشي و مقاوم سازي آن انجام شود.
وي با اشاره به پيدا شدن يك آب انبار در زير سازه اصلي خانه سيمين و جلال گفت: تلاش ما حفظ اين فضا به عنوان بخش اوليه و اصلي منزل است.
جعفري با بيان اينكه مرمت و احياي خانه جلال آل احمد و سيمين دانشور با توجه به ثبت ملي اين منزل، بسيار با دقت و حوصله انجام مي شود، افزود: كاربري اين خانه با عنوان خانه موزه جلال آل احمد و سيمين دانشور از مرمت آن مهمتر است.
مدير عامل شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران خاطر نشان كرد: جلساتي را با ورثه مرحوم سيمين دانشور و جلال آل احمد كه در برخي موارد با يكديگر اختلافات حقوقي داشته اند، برگزار و نقطه نظرات و پيشنهادات آنان را كه به طور عمده تاكيد بر تغيير حداقلي در بنا بود، به كار بسته و به مشاور پروژه ابلاغ كرده ايم.
خانه سيمين دانشور و جلال آل احمد در خيابان دزاشيب، كوچه رهبري، بن بست ارض قرار دارد كه توسط شهرداري تهران خريداري شده و به زودي تبديل به خانه موزه مي شود.
زيربناي اين پروژه حدود 250 مترمربع و شامل دو طبقه است.
خانه جلال آل احمد و سيمين دانشور سال 83 با شماره 11466 در فهرست ميراث ملي ثبت شد.
تهرام/7245//1348/1772
تهران- ايرنا- مديرعامل شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران گفت: مرمت و بازسازي خانه جلال آل احمد و سيمين دانشور با حفظ هويت اين بناي فرهنگي و مطابق با اصول علمي مرمت ابنيه تاريخي انجام مي شود.