۱۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82172357
T T
۰ نفر
معاون ستاد حقوق بشر: كشورهای اسلامی در تدوین سندهای حقوق بشر نقش خود را ایفا كنند

قم - ایرنا - معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر گفت: با توجه به اینكه در گذشته در تنطیم سندهای حقوق بشری به كشورهای اسلامی توجه نشده، لازم است این جوامع با برگزاری نشست های تخصصی در تدوین سندهای حقوق بشر نقش خود را ایفا كنند.

به گزارش ایرنا، كاظم غریب آبادی روز سه شنبه در همایش «تخصصی بین المللی حقوق بشر اسلامی» در قم با اشاره به اهمیت پرداختن به فلسفه حقوق بشر اسلامی افزود: حقوق بشر نوین پس از دو جنگ جهانی و بعد از كشته شدن میلیون ها تن توسط كشورهای غربی كه خود عامل این جنایت ها بودند تدوین شد.
وی بیان كرد: كشورهای غربی پس از این وقایع به سمت تدوین حقوق بشر حركت كردند، اما اجازه ندادند كشورهای اسلامی و در حال توسعه در تدوین سندهای حقوق بشری همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر نقشی داشته باشند و سندهای حقوق بشری به صورت یك جانبه و بدون توجه به تفاوت های فرهنگی و اجتماعی ملت های مختلف تدوین شد.
وی با اشاره به اینكه كشورهای غربی اسناد حقوق بشر را بدون توجه به ساحت های مختلف انسانی و تنها بر مبنای خواسته های مادی تنظیم كردند، ادامه داد: این در حالی است كه در حقوق بشر اسلامی به كرامت انسانی و خدا محوری توجه می شود.
دبیر همایش تخصصی بین المللی حقوق بشر اسلامی گفت: نگاه به انسان در اسلام با آنچه غربی ها مطرح می كنند متفاوت است، بنابراین لازم است اندیشمندان جهان اسلام با برگزاری نشست ها و همایش های تخصصی مبانی فلسفی حقوق بشر اسلامی را تدوین كنند.
غریب آبادی افزود: اگر حقوق بشر اسلامی به مرحله اجرا درآید می توان در مقابل ستم هایی كه به مردم مسلمان منطقه هم چون یمن و بحرین وارد می شود مقابله كرد.
همایش یك روزه «تخصصی بین المللی حقوق بشر اسلامی» با حضور كارشناسان و صاحب نظران آشنا به مباحث حقوق بشر از ایران و سایر كشورهای جهان به منظور بررسی جایگاه حقوق بشر از منظر دین اسلام و تفاوت های آن با حقوق بشر غربی در سالن شهید عارف الحسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم در حال برگزاری است.
14 مردادماه روز حقوق بشر اسلامی و كرامت انسانی نامگذاری شده است.
/7405/ 1175