به گزارش روز سه شنبه اداره كل حفاظت محیط زیست سیستان وبلوچستان، سعید محمودی اظهار داشت: بیش از 60 تمساح هم اینك در مركز تحقیقات تمساح مردابی چابهار تیمار و نگهداری می شوند.
وی گفت: این نوزادان از آن دسته از تمساح هایی به دنیا آمدند كه در مركز تحقیقات تمساح مردابی چابهار زیست می كنند.
مدیر كل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: این تمساح ها در سالهای گذشته به دلیل مزاحمت و هراس ساكنان روستاهای اطراف چابهار زنده گیری و به مركز تحقیقات پرورش تمساح در این شهرستان منتقل شده بودند.
محمودی افزود: مركز تحقیقات تمساح در چابهار در گستره 10 هكتار دارای 2 استخر خاكی بزرگ به ابعاد 50 در 100متر برای نگهداری و مراقبت تمساح های بالغ و نیز محوطه های نگهداری تمساح است.
وی تصریح كرد: انجام فعالیتهای تحقیقاتی نظیر تكثیر در اسارت، تكمیل بانك اطلاعاتی تمساح مردابی، برگزاری كارگاههای آموزشی برای بومیان منطقه، انجام فعالیتهای گردشگری و ترویجی حفاظت محیط زیست از جمله برنامه های در دست اجرای این مركز است.
شهرستان چابهار با 260 هزار نفر جمعیت در 645 كیلومتری زاهدان مركز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
تمساح پوزه كوتاه باقیمانده راسته كروكودیل هایی كه خود خزندگانی بوده اند كه 225 تا 265 میلیون سال قبل زیست می كردند.
گاندو یا تمساح پوزه كوتاه ایرانی تنها گونه از راسته تمساح ها در ایران كه پهن ترین پوزه را در مقایسه با سایر تمساح ها دارد و یكی از ویژگیهای مهم گاندو پاهای قوی آن است.
یك میلیون و 489 هزار و 590 هكتار معادل 9/7 درصد (هفت و 9 دهم درصد) از كل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شكار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرك و جنگلی پوزك، مناطق شكار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مك سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ كنارك زیست می كنند.
7316 /8005 /6081
زاهدان- ایرنا- مدیركل حفاظت محیط زیست سیستان وبلوچستان گفت: 20 نوزاد تمساح پوزه كوتاه (گاندو) سال جاری در مركز تحقیقات تمساح مردابی در شهرستان چابهار متولد شدند.